ماهیقرمزهای سفره عید اهل کجا هستند؟
ماهی قرمز که به رسم همیشگی مهمان سفرههای نوروزی است و در ایام تعطیلات و شب عید در همه خانهها یافت میشود، امروزه به گفته حسین عبدالحی، تولید فراوانی دارد و بخش زیادی از ۲۰۰ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی تولیدی در کشور است که در قالب ۲۰۰ نوع ماهی زینتی و تقریبا در همه استانها صورت میگیرد. در این میان بیشترین تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان صورت میگیرد و وضعیت تجارت آن نیز بهبود یافته، چراکه میزان صادرات نسبت به واردات در طول سالهای دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به دولت قبل افزایش پیدا کرده است.وی با اشاره به سهم بیش از ۴۰ درصدی استان اصفهان بهویژه شهر کاشان در تولید انواع ماهی زینتی مانند ماهی قرمز، در اینباره گفت: حدود ۹۵ درصد انواع ماهیان قرمز موجود در بازار در داخل تولید میشود و بخش اندکی از آن وارداتی است، اما اینکه گفته میشود «ماهیان زینتی و آکواریومی هم از مبادی غیررسمی و بهصورت قاچاق به کشور وارد میشوند»، اینگونه نیست، چراکه حمل و نقل و نگهداری آن در طول مسیر بسیار سخت است و نمیتوان آن را غیر رسمی وارد کرد.
معاون آبزیپروری سازمان شیلات با بیان اینکه صادرات ماهیان زینتی سهم قابلقبولی در صادرات آبزیان دارد، گفت: شهرستان محلات به تنهایی سالانه بیش از یک میلیون دلار انواع ماهیان زینتی به کشورهای مختلف صادر میکند و این مساله نشاندهنده رونق تولید و بازار اینگونههای آبزی است.
عبدالحی با بیان اینکه با توجه به زیانبار نبودن و کمخطر بودن پرورش ماهی زینتی، هرکسی در این زمینه متقاضی باشد مجوز میگیرد، گفت: این فعالیت جزو تولیدات سالم و تقریبا بیخطر است و میتواند جایگزین مناسبی برای حیواناتی مانند سگ و گربه باشد. بنابراین تولیدش هم میتواند در هر جایی صورت گیرد و بر همین اساس در حال تدوین و تنظیم آییننامهای هستیم که متقاضیان برای تولید کمتر از ۵۰ هزار قطعه ماهی زینتی نیازی به استعلامهای خاص نباشد. البته برای او کارت صادر میشود و نیازی به سختگیریهای صورت گرفته برای یک تولید بزرگ نیست. وی تصریح کرد: ماهیان زینتی و آکواریومی که بیش از ۹۹ درصد آنها در آبشیرین تولید میشوند، هیچ مخاطرهای ندارند و بهنظر میرسد که باید با هماندیشی و همفکری با دستگاههایی مانند سازمان محیط زیست و سازمان دامپزشکی برای تسهیل تولید فکری کرد و تدبیری اندیشید که این موضوع نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.
ارسال نظر