دعوت رئیسجمهور از همه احزاب و مردم در اجتماع باشکوه ۲۲ بهمن
روحانی: بیایید با هم باشیم
مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال با حضور گسترده مردم باشکوهتر از سالهای گذشته در سراسر کشور برگزار شد. حسن روحانی رئیسجمهوری در مراسم بزرگداشت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جمع مردم، با تاکید بر حفظ وحدت و اتحاد ملی در آستانه ورود به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب، گفت: انقلاب ما وقتی پیروز شد که همه با هم بودیم و در قطار انقلاب مسافران فراوانی بودند برخیها خودشان خواستند از قطار انقلاب پیاده شوند و برخی را هم از قطار انقلاب پیاده کردیم که میتوانستیم پیاده نکنیم و امروز باید همه را مجددا به سوار شدن قطار موفقیت و پیروزی انقلاب دعوت کنیم .
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، روحانی افزود: ویژگی مهم مراسم امسال این است که وارد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی میشویم و باید سال آینده به معنای واقعی کلمه سال بلوغ این انقلاب باشد و ما باید وحدت و اتحاد ملی را بیش از گذشته در سال آینده شاهد باشیم. حسن روحانی در اجتماع بزرگ مردم تهران در مراسم راهپیمایی سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کرد: ما امروز برای توسعه و آبادانی ایران اسلامی به همه اصولگرایان، اصلاحطلبان، اعتدالگرایان و به همه کسانی که به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارند، نیاز داریم. به گزارش «ایسنا» او با تاکید بر اینکه هر کس به قانون اساسی عقیده دارد، انقلابی است تاکید کرد: همه اقوام ایرانی و تمام مذاهب ایرانی و شیعه و سنی و تمام ادیان از جمله اسلام و مسیحیت و یهودی و زرتشتی هرکس که این قانون اساسی را قبول دارد، او انقلابی به حساب میآید و باید به او احترام بگذاریم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، روحانی اظهار کرد: سال آینده بهعنوان سال چهلم انقلاب باید سال وحدت باشد. رسانههای ما، اخلاق خوش اسلامی را پیش بگیرند و به ملت امید و نشاط دهند. سال آینده سال نشاط است و در ورزشگاهها، دانشگاهها، سینماها و خیابانها باید نشاط باشد.
کینهها را رها کنیم
رئیسجمهور با بیان اینکه «سال آینده، سال نشاط و امید برای ملت ایران است و باید دشمن را مایوس کنیم»، تصریح کرد: از اصولگرا، اصلاحطلب، اعتدالگرا، همه احزاب و تشکلها و همه مردم خواهش میکنم بیایید با هم باشیم. هزار دوست کم است و یک دشمن بسیار زیاد است، با هم دوستی کنیم و قدر همدیگر را بدانیم. کینهها را رها کنیم. چند سال کینه، چند سال سخن ناروا گفتن. ما برادریم و همه ایرانی و مسلمانیم و منافع مشترک داریم. مسائل کوچک را رها کنیم، متحد شویم و در کنار هم قرار بگیریم. روحانی خطاب به «جوانان عزیز و مردم ایران» گفت: ما برای اینکه بتوانیم انقلاب و نظام را حفظ کنیم، راهی جز مشارکت مردم نداریم و اگر انقلاب ما امروز باقی مانده، بهخاطر انتخاباتهاست. اگر انتخابات مجلس و ریاستجمهوری نداشتیم، بدانید امروز انقلابی در کار نبود و انتخاباتها است که این انقلاب را پایدار نگه میدارد.
راه انتخابات را سهل کنیم
رئیسجمهور در ادامه تاکید کرد: راه انتخاب مردم را باید سهل کنیم. از همه نهادها و ارگانها و از دستگاه قانونگذاری مجلس، شورای نگهبان و از همه میخواهم که راه انتخابات را سهل کنند. اسلام گفته است اگر ۴۰ نفر شهادت دادند این فردی که از دنیا رفته آدم خوب است، اگر آدم بد باشد، در روایات ما آمده خدا از گناهانش میگذرد. آیا وقتی ۴۰۰ نفر شهادت میدهند این آدم خوب است، یک جناح شهادت میدهد که این آدم خوب است و میلیونها نفر شهادت میدهند، این فرد خوب است، کافی نیست؟ روحانی با بیان اینکه باید به مردم اعتماد و راه قانونی را سهل کنیم، اظهار کرد: احراز صحت و سلامت و شایستگیها را سهل کنیم. مردم را در این احرازها مشارکت دهیم و اگر کمبود قانون داریم، قانون را اصلاح کنیم و راه را باز کنیم، با مردم مدارا کنیم. بگذارید همه سلیقهها و جناحها در انتخابات حضور پیدا کنند و در انتخابات مجلس، شوراها، خبرگان و ریاستجمهوری همه بیایند و شرکت کنند. با تجربه خودم و بهعنوان نماینده ملت ایران اعلام میکنم راه این است که انتخاب مردم را آسان کنیم. انتخاب مردم اساس حراست از نظام ما است.
مراعات قواعد سیاسی جهانی
رئیسجمهور همچنین رعایت قواعد بازی را در این عرصه مهم برشمرد و گفت: قواعد تعامل را نباید از یاد ببریم. موقع انتخابات اشکال ندارد، صحبت و نقد کنیم و هر کسی از کاندیدای خودش حمایت کند هر چند آن وقت هم باید اخلاق، راستگویی و اسلام معیار باشد؛ اما انتخابات که تمام شد، رقابت تمام شد. خواهش میکنم از همه جناحها، احزاب، جوانها، فرهیختگان، هر کس انتخاب شد، آن منتخب مردم است. روحانی با بیان اینکه «رای مردم است که منتخب مردم را میسازد»، گفت: رقابت را کنار بگذاریم، قواعد سیاسی جهانی را مراعات کنیم، همه در کنار هم باشیم، مردم را راحت بگذاریم، در حریم خصوصی مردم دخالت نکنیم چراکه حریم خصوصی مردم از آن مردم است و یکبار هم که شده فرمان ۸ مادهای امام در سال ۶۱ را بخوانیم، به آن عمل کنیم و آستانه تحملمان را بالا ببریم.
لزوم افزایش آستانه تحمل
رئیسجمهوری اظهار کرد: ثمره انقلاب و میراث امام بزرگ ما قانون اساسی است، آن را پاس بداریم و از ظرفیتهایش استفاده کنیم. بسیاری از مسائلی که امروز در حوزه آزادیها، روابط اجتماعی و سرمایهگذاریها، بهعنوان مشکل در جامعه داریم، ناشی از عمل نکردن به قانون اساسی است. قانون اساسی معیار ماست. هر که قانون اساسی را قبول دارد، انقلابی است و همه شامل تمام قوا و نیروهای مسلح باید به قانون اساسی عمل کنیم. قانون اساسی بنبستها را برداشته و ظرفیت بسیار بزرگی دارد.
روحانی با تاکید بر اینکه «اگر جایی ما با هم بحث داریم باید به اصل ۵۹ قانون اساسی مراجعه کنیم»، گفت: اصل ۵۹ قانون اساسی میگوید در برخی موارد قانونگذاری و اعمال قوه مقننه در مسائل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آرای مستقیم مردم است. اگر در دو تا مساله اختلافنظر داریم، جناحها اختلاف دارند، دعوا و شعار ندارد، صندوق آرا را بیاوریم و طبق اصل ۵۹ قانون اساسی هرچه مردم گفتند، به آن عمل کنیم، این ظرفیت قانون اساسی ماست و باید به ظرفیتهای قانون اساسیمان عمل کنیم. رئیسجمهوری تاکید کرد: یک مقدار مدارا و آستانه تحمل ما باید افزایش یابد و در کنار هم، برای کشور و ملت تلاش کنیم. همانطور که در حرم امام گفتم، سه چیز برای ما اصل است؛ اسلام، ایران و ملت ایران و «همه ما برای اسلام، همه ما برای ایران و همه ما برای ملت ایران.»
خودرو و بافت فرسوده
رئیسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: تصمیم دولت خارج کردن تمام خودروهای سنگین و نیمه سنگین فرسوده است و همانطور که اعلام کردم هرکسی که اتوبوس، کامیون فرسوده، سنگین و نیمه سنگین و کامیونت فرسوده خود را بدهد، کامیون نو را به نصف قیمت خواهد گرفت و نصف قیمت را دولت از مسیر صرفهجویی در سوخت، به عهده میگیرد و این تحولی بزرگ است و حاضریم سالی ۷۰ هزار خودرو فرسوده سنگین و نیمه سنگین را از رده خارج کنیم. روحانی با اشاره به اینکه ۲۰۲ هزار کامیون سنگین و نیمه سنگین فرسوده داریم، افزود: طی ۳ سال میتوانیم این خودروهای فرسوده را از رده خارج کنیم به شرط اینکه تولید داخلی ما این توان را داشته باشد.
رئیسجمهور در ادامه به موضوع زلزله و ضرورت تقویت برنامهریزیهای درست در این عرصه اشاره کرد و گفت: ایران کشوری زلزلهخیز است؛ اما ما نباید در برابر زلزله تسلیم شویم. باید با برنامهریزی درست و مقاومسازی و نوسازی بافتهای فرسوده، همه تلاش خود را بهکار بگیریم. روحانی گفت: در زمینه مسکن و بهویژه اصلاح بافتهای فرسوده قدمهای بسیار مهمی را در سال ۹۷ برخواهیم داشت، در محلهای که بافت فرسوده است، خانه را میسازیم و در اختیار مردمی قرار میدهیم که در خانههای فرسوده هستند. خانه فرسودهشان تخریب میشود و در مقابل خانهای نو با ۲۰ درصد اضافه به آنها داده خواهد شد. اگر منطقه فرسوده و خانه فرسوده اش ۸۰ متر است ما ۱۰۰ متر به او میدهیم پولی هم نباید پرداخت شود. فقط خانهاش در آن منطقه خراب میشود و برای خانهاولیها خانه میسازیم، با سود بانکی ۶ درصد که در تاریخ در سالهای گذشته و دهههای گذشته، شما نظیر آن را نمییابید.
طرحهای دولت برای اشتغال
رئیسجمهور در ادامه سخنانش در اجتماع بزرگ مردم تهران، با بیان اینکه برای سال آینده طرحهای متعدد برای اشتغال داریم، با درخواست از وزیر کار برای ارائه گزارش در این عرصه گفت: سال آینده تمام اصناف و بنگاههای کوچک هر فردی را جذب کنند از دادن حق بیمه معاف میشوند و بیمه شخص ثالث را هم خودمان به عهده میگیریم. گردانندگان اصناف اعلام میکنند که با این طرح دولت، ۳۰۰ هزار شغل اضافه خواهد شد. روحانی افزود: در سال آینده آنهایی که در کارگاههای خود افراد را جذب کنند، برای اشتغال همیشگی در سال اول برای هر فرد ۳۰۰ هزار تومان را به عهده میگیریم. مهارت کاری را در سراسر کشور افزایش میدهیم و طرحی که برای مسکن داریم سازمان و برنامه بودجه مدعی است که ۲۵۰ هزار شغل جدید بهوجود خواهد آورد و در زمینه صنعت در سالجاری ۶۰۰ هزار واحد نیمه تمام را به اتمام رساندیم یا خواهیم رساند. رئیسجمهور تصریح کرد: دانشگاهها و آموزش و پرورش نیز موظف به آموزش مهارت کار شدهاند.
قطعنامه پایانی
در پایان مراسم روز گذشته، راهپیمایان آیین گرامیداشت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در قطعنامهای، از همه دستگاهها مسوولیتپذیری برای بهبود شرایط اقتصادی کشور و پاسخگویی صادقانه به مطالبات برحق مردم، تامین اشتغال و معیشت و رفاه مردم را خواستار شدند. به گزارش «ایرنا» در این قطعنامه ضمن تجدید میثاق و بیعت با آرمانهای بنیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، از دستاوردهای ارزشی و معنوی نظام اسلامی و موفقیتها بهویژه در عرصه علم و فناوری و صنایع باز دارنده دفاعی و موشکی حمایت شده است. راهپیمایان آیین بیست و دوم بهمن ماه آمریکا را «دشمن شماره یک» خود دانسته و بدعهدیهای آن کشور در نقض مفاد توافقنامه هستهای و مواضع برخی مقامهای ارشد اروپایی در همراهی با سیاستهای آمریکا را گوشزد کردند و از مسوولان و دست اندرکاران نظام اسلامی خواستند با اتخاذ مواضع قاطعانه نسبت به استیفای کامل حقوق و منافع ملی و مقابله به مثل موثر با تحریمها و اقدامات خرابکارانه نظام سلطه و ایادی آن، شجاعانه اقدام کنند.
ارسال نظر