شماره روزنامه ۶۱۸۱
|

چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

«کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار…

در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح شد:

دنیای اقتصاد: نماینده اراک با اشاره به مازوت سوزی نیروگاه شازند خواستار جلوگیری از مازوت سوزی در این نیروگاه با توجه به شرایط خاص اراک شد و تاکید کرد: در گفت و گو با وزرا و مسئولین استثنا بودن اراک را گوشزد کردیم و از آقایان خواستیم که شیف مازوت را به گاز تغییر دهند. امیدواریم که از ابزار…

    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • برای دومین‌بار پس از انقلاب یک رئیس‌جمهور ایران راهی مصر شد؛

    دو دستورکار در قاهره

    مسعود پزشکیان به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور ایران پس از انقلاب روز گذشته عازم قاهره پایتخت مصر شد تا در یازدهمین اجلاس گروه D۸ شرکت و سخنرانی کند. پزشکیان در این سفر دو دستور کار دارد؛ پیشبرد روابط دوجانبه با مصر و بررسی تحولات سوریه پسااسد.
  • رئیس‌جمهور در جلسه پیگیری رفع مشکلات انرژی

    دولت از ناترازی‌ها بگوید

    در شرایطی که دولت درگیر مشکل ناترازی‌ها و کمبود برق و گاز در کشور است، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در جلسه پیگیری رفع ناترازی انرژی، بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازی‌ها برای مردم تاکید کرد و از برنامه‌های دولت برای حل این مشکل در سال آینده سخن گفت. همزمان اعضای دولت نیز روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت به تشریح چرایی قطع برق و پویش کاهش دو درجه‌ای دما پرداختند و وعده دادند که با برنامه‌های دولت زمستان سال آینده این مشکلات حل خواهد شد.
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
  • در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره «برجام» مطرح شد

    توصیه مذاکراتی اروپا به آمریکا

    دنیای اقتصاد: نشست دوره‌‌‌ای ۶‌ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌‌‌ای ایران درحالی برگزار شد که چشم‌‌‌انداز هرگونه توافقی بین ایران و غرب بسیار مبهم است. شاید به همین دلیل نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در این نشست توصیه‌‌‌هایی به ایران و آمریکا داشت. استاوروس لامبرینیدیس ضمن آنکه ماه‌‌‌های پیش رو را حیاتی توصیف کرد گفت که تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند.
  • تحلیل روحانی از سقوط دمشق

    حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به تشریح شرایط منطقه و حوادث سوریه پرداخت. او با خطرناک خواندن شرایط منطقه، نسبت به برنامه اسرائیل برای توسعه جنگ در کل منطقه هشدار داد و خواستار تصحیح و تکمیل استراتژی‌های قبلی نظام شد. روحانی همچنین از سخنان برخی مبنی بر تغییر دکترین هسته‌ای ایران انتقاد و تاکید کرد: این همان چیزی است که تندروهای آمریکا و اسرائیل می‌خواهند تا زمینه را برای جنگ آماده کنند. رئیس‌جمهوری پیشین کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برجام پرداخت و گفت: اگر در چند ماه آینده بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را با تدبیر لازم حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.
  • تداوم مناقشات بر سر قانون حجاب

    با توقف ابلاغ قانون حجاب و عفاف با نامه شورای عالی امنیت ملی، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که در خصوص اصلاحیه این قانون در زمان مناسب در دولت تصمیم‌گیری می‌شود. او پیش از این هم گفته بود که دولت برای رفع ابهامات در این قانون یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کند.
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹

    آزارگر زنان تهرانی اعدام شد: قوه‌قضائیه اعلام کرد: حکم اعدام فردی به نام راستگویی کندلج که زنان و دختران را با درفش در تهران مجروح و ایجاد رعب و وحشت می‌کرد، صبح دیروز اجرا شد. محکوم‌علیه با استفاده از ابزار درفش ۵۹ نفر از زنان و دختران را در تهران مجروح کرده و در نقاط مختلف شهر اقدام به ایجاد رعب و وحشت کرده بود./میزان
  • چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

    قمار «اون»

    «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح شد:

    سرمای هوا دولت را مجبور به لغو دستور خود کرد؛ مازوت‌سوزی در اراک باید فورا متوقف شود!

    دنیای اقتصاد: نماینده اراک با اشاره به مازوت سوزی نیروگاه شازند خواستار جلوگیری از مازوت سوزی در این نیروگاه با توجه به شرایط خاص اراک شد و تاکید کرد: در گفت و گو با وزرا و مسئولین استثنا بودن اراک را گوشزد کردیم و از آقایان خواستیم که شیف مازوت را به گاز تغییر دهند. امیدواریم که از ابزار نظارتیمان برای پیگیری این موضوع استفاده نکنیم.
  • ویدیوی «دنیای‌اقتصاد» از گفتگو با مهاجرانی؛

    ناگفته‌های سخنگو از «تعطیلی‌های اجباری»/ اصلاح «ناترازی‌ها» زمان‌بر است

    بر اساس بررسی‌های دنیای اقتصاد، ناترازی‌ها تا سال ۱۴۲۰ ادامه خواهند داشت و سیاست‌گذار نیز از این موضوع آگاه است. آیا همچنان قرار است تعطیلی‌ها به‌صورت دقیقه نودی اطلاع‌رسانی شوند، اون هم در کشوری که چند ساله تعطیلی دو روزه چند ساله در صف تصویبه اما، عملاً الان هر روز تعطیل است؟
  • رهبر انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران:

    حقوق زن ‌و مرد در خانواده یکسان است

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران، حضرت فاطمه زهرا (س) را از شگفتی‌های آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تاکید کردند: در اسلام، زن و مرد مکمل یکدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و توانایی‌های فکری و روحی در عرصه‌های علمی، فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بین‌المللی هیچ تفاوتی با هم ندارند.
  • اروپایی‌ها با ارسال یادداشت کتبی رویکرد خود را درباره جزایر ایرانی تصحیح کردند

    عقب‌نشینی برلین از موضع ضد ایرانی

    عقب‏‏‌نشینی آلمان از مواضع خود در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی در خلیج فارس یک نقطه عطف در مناسبات تهران و بروکسل در ماه‏‏‌های گذشته به شمار می‌رود؛ موضوعی که ازسوی اسماعیل بقائی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی نیز تایید شد. بقائی در نشست خبری با خبرنگاران گفت: «از روشنگری درباره مواضع نامناسب قبلی استقبال می‏‏‌کنیم و انتظار داریم بقیه کشورهای اروپایی که در آن نشست شرکت داشتند نیز موضع خود را تصحیح کنند.» وی افزود: «البته معتقدیم اغلب آنها به آنچه در بیانیه آمده معتقد نبودند.» بقائی تاکید کرد: «این خبر را داریم برخی کشورهای اروپایی با ارسال یادداشت کتبی موضع خود را تصحیح کردند و امیدواریم بقیه نیز چنین کنند.»
  • فایننشال تایمز از تشدید رقابت ترکیه و اسرائیل گزارش داد؛

    نقشه عربی برای شام

    روزنامه فایننشال‌تایمز در تحلیلی از رقابت بازیگران برای پرکردن خلأ قدرت در سوریه می‌نویسد: ترکیه و اسرائیل برای سوءاستفاده از سقوط بشار اسد در حال تشدید رقابت هستند. آنکارا در آرزوی بازسازی عثمانی است و اسرائیل نیز به دنبال تضعیف سوریه و الحاق جولان است. رویاهای آنها اما برای تسلط بر منطقه، از نقاط ضعف مشابهی رنج می‌برد. در این میان عربستان مسیر دیگری را تعریف کرده است که می‌تواند خاورمیانه را حتی اساسی‌تر از اقدامات ترکیه و اسرائیل شکل دهد.
  • گزارش روز

    درگذشت چهره ماندگار اقتصادی

    دنیای اقتصاد: علاءالدین میرمحمدصادقی، چهره‌‌‌ای ماندگار در اقتصاد و تجارت کشور درگذشت؛ او که عمر خود را در عرصه‌های مختلف اقتصادی و تشکلی سپری کرد، نامش در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نماینده امام‌‌‌خمینی(ره) در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بر سر زبان‌‌‌ها افتاد. به گزارش گروه آنلاین روزنامه «دنیای‌اقتصاد»، علاءالدین میرمحمد صادقی، چهره نام‌‌‌آشنای اقتصاد و تجارت ایران، عصر امروز درگذشت. بسیاری نام او را گره خورده با تاسیس بنیادهای ماندگار در اقتصاد ایران می‌‌‌دانند و برخی معرفی شخصیت او را با دشواری‌‌‌های بسیاری همراه می‌‌‌دانند. او از اقتصاد تا سیاست و از مدرسه‌‌‌سازی تا راه‌‌‌اندازی صندوق‌های قرض‌‌‌الحسنه و موسسات خیریه، کارنامه‌‌‌ای درخشان را در پرونده کاری خود به ثبت رسانده و نامش در فهرست کارآفرینانی قرار گرفته است که توانسته نشان امین‌‌‌الضرب را به نام خود ثبت کند.
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از سفر پزشکیان به مصر تایید شد

    ایران و فرصت قاهره برای سوریه

    سخنگوی وزارت امور خارجه صبح سه‌شنبه ۲۷ آذر از سفر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران به قاهره خبر داد. روزنامه «دنیای‌اقتصاد» یکشنبه ۲۵ آذر به نقل از دو منبع عربی خبر داد که پزشکیان برای شرکت در نشست دی ۸ به قاهره سفر خواهد کرد و در حاشیه این اجلاس با مقامات شرکت‌کننده از جمله رجب طیب اردوغان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. دیداری که بیشتر معطوف به بحران سوریه و اختلاف‌نظرها درباره آینده این کشور عربی پس از سقوط بشار اسد خواهد شد.
  • میزبانی عمان از غول‌های صنعت پتروشیمی

    نشست سالانه انجمن صنایع پتروشیمی و شیمیایی شورای همکاری (GPCA) به عنوان مهم‌ترین گردهمایی فعالان صنایع شیمیایی و پتروشیمی در منطقه خلیج‌فارس در سلطنت عمان برگزار شد. از زمان راه‌اندازی این انجمن در ۱۷سال پیش، این نشست سالانه به یک رویداد محوری در تقویم صنعت پتروشیمی و شیمیایی جهان تبدیل شده است. این نشست به عنوان یک پلتفرم حیاتی عمل می‌کند که در آن فعالان این صنعت از سراسر جهان گرد هم می‌‌‌‌آیند تا دانش خود را به اشتراک بگذارند، ایده‌‌‌‌ها را مبادله کنند و شبکه‌‌‌‌های ارزشمندی بسازند.
  • خبرویژه

    لزوم پایان سیاست فیلترینگ و مقابله با بدحجابی

    حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی در توصیف حکمرانی علمی گفت: حکمرانی علمی؛ یعنی شنیدن صدای علم. همچنان‌که تحقیقات شاهدمحور (evidence based) امروز به ما ضرورت پایان سیاست فیلترینگ و ناکارآمدی مقابله سخت‌افزاری با بدحجابی را اعلام کرده است. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: جامعه‌ای که در حال فقیر شدن است، نمی‌تواند به تفاهم و توافق و توانمندی برسد. کشور می‌تواند ثروتمند و مملو از منابع خدادادی باشد؛ اما چون توان حل‌ مساله را ندارد، توسعه نمی‌یابد. یکی از آموزه‌های علوم انسانی فهم به موقع پایان یک سیاست است. سیمایی تصریح کرد: یکی از آموزه‌های علوم انسانی فهم به موقع پایان یک سیاست است. همان‌طور که قوانین پایانی دارند، سیاست‌ها هم پایان دارند. در همه دنیا پایان سیاست‌ها سالانه صورت می‌گیرد. حکمرانی پویا و باز قبل از آنکه واقعیت به او سیلی بزند، به سیاست نادرست پایان می‌دهد. وزیر علوم گفت: موسسات پژوهشی باید با اجراپژوهی به سیاست‌های متاخذ در مسائل مختلف از محیط‌زیست تا حجاب نمره ندهند، اگر سیاست‌ها نمره نگرفتند در آن تجدید‌نظر کنند. ناکامی یک سیاست به خودی خود اشتباه و عار نیست، اصرار بر سیاست ناکام، عار و نادرست است. همان‌طور که بر اساس اصول فقه ما، اصرار بر گناه صغیره مانع از عدالت است./ایرنا
  • رئیس کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

    آیین‌نامه خودروهای کارکرده قابلیت اجرا ندارد

    واردات خودروهای کارکرده که پیش از این در قانون سامان‌دهی خودرو آمده بود در لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز از سوی نمایندگان مجلس مورد تاکید قرار گرفت و بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته شد. اما رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید که تصویب واردات خودروی کارکرده در لایحه بودجه نیز موجب واردات این خودروها نخواهد شد چرا که آیین‌نامه اجرایی قانون قابلیت اجرا ندارد.
  • بهارستان - ۱۴۰۳/۰۹/۲۸

    بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد: محمد‌باقر قالیباف، رئیس مجلس قانون بودجه سال ۱۴۰۴ را به شورای نگهبان ارسال کرد./ایلنا
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    داستان موافقت کمیسیون اجتماعی با تعطیلی پنجشنبه‌ها چیست؟

    در حالی که خبرهایی مبنی بر موافقت کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی پنجشنبه ها رسانه ای شده است، اما یک عضو این کمیسیون به دنیای اقتصاد گفت که این خبر مربوط به دو ماه پیش است.
  • اقتصاد قدرتمند دنیا در دست دولت موقت؛

    چرا دولت آلمان شکست خورد؟

    دنیای اقتصاد: صدراعظم اولاف شولتز از پارلمان آلمان رای عدم‌اعتماد گرفت و به این ترتیب دولت ائتلافی سه حزبی که از سال ۲۰۲۱ رهبری می‌کرد به پایان راه خود رسید.
  • خاموشی‌ها و تعطیلی‌ها باعث واکنش پزشکیان شد

    عذرخواهی رئیس‌جمهور از مردم

    درحالی که موج سرما و آلودگی هوا این روزها اکثر شهرهای کشور را به تعطیلات چند روزه کشانده است، روز گذشته رئیس‌جمهور از مردم بابت مشکلات ایجاد شده عذرخواهی کرد. چهارشنبه هفته پیش بود که برخی از شهرهای بزرگ به دلیل آلودگی هوا تعطیل شد. این تعطیلات همزمان با ورود هوای سرد به کشور از روز یکشنبه مجدد برقرار شد. این‌بار بهانه تعطیلی اکثر شهرها، کمبود گاز و برق یا همان مبحث ناترازی انرژی است که مدت‌هاست ازسوی رئیس‌جمهور به عنوان یکی از مشکلات اساسی کشور مطرح می‌شود.
  • دیپلمات سابق در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راه ورود به بازار سوریه را تشریح کرد

    «شام» جدید روی میز ایران

    نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره بهترین استراتژی ایران در سوریه گفت که باید این کشور را به‌عنوان یک هاب انرژی و کالایی در شرق مدیترانه در نظر بگیریم و با کشورهای موثر دنیای عرب از جمله عربستان و مصر در سوریه هماهنگ شویم.
  • رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از رایزنی با شورای نگهبان و مجمع خبر داد‌؛

    یک قدم تا آخر هفته ۲روزه

    لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته که پس از کش و قوس‌های فراوان در مجلس یازدهم به تصویب رسید، با ایرادات شورای نگهبان و مجمع مواجه شد. عمده این ایرادات مخالفت با تعطیلی روز شنبه بود. اکنون اما این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم تصویب و روز پنج‌شنبه به‌عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته تعیین شده است. قرار است این لایحه هفته آینده در مجلس بررسی شود و آن‌طور که رئیس کمیسیون اجتماعی به «دنیای‌اقتصاد» گفت رایزنی‌هایی با شورای نگهبان و مجمع برای تصویب این لایحه انجام شده است.
  • هشدار «فارن افرز» نسبت به آشوب‌های پسااسد؛

    سوریه یکپارچه چگونه ممکن است؟

    دنیای‌اقتصاد: «در دوران پسا‌اسد، بزرگ‌ترین چالش بروز هرج‌‌‌ومرج است.» نشریه فارن افرز ۱۶ دسامبر در تحلیلی نوشت: تا پیش از سقوط بشار اسد و خروج ناگهانی او از سوریه، کمتر کشوری خواهان سقوط حاکم سوریه بود. این تمایل ناشی از این نبود که این کشورها به اسد علاقه داشتند یا شیوه او در حکومت‌‌‌داری را تایید می‌‌‌کردند. در عوض، این کشورها نگران گزینه جایگزین اسد بودند: حکومت ستیزه‌‌‌جویان افراطی، بروز خونریزی فرقه‌‌‌ای، و هرج‌‌‌ومرج که می‌تواند نه‌‌‌تنها سوریه، بلکه سایر نقاط خاورمیانه را به هرج‌‌‌ومرج کشاند.