دولت از ناترازی‌ها بگوید

جلسه پیگیری رفع ناترازی انرژی، شامگاه سه‌شنبه با حضور مسعود پزشکیان برگزار و آخرین وضعیت تامین گاز و برق بخش خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه ابتدا گزارشی از آخرین اقدامات انجام شده از سوی وزارتخانه‌های مربوطه در راستای تامین گاز و برق بخش خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها، مدیریت مصرف با کنترل هوشمند، برخورد با مشترکان و مراکز دولتی پر مصرف و همچنین نتایج مثبت و مطلوب صرفه‌جویی متاثر از پویش ۲ درجه کمتر ارائه و راهکارها و پیشنهادهای دستگاه‌های اجرایی برای گذر از شرایط فعلی و ایجاد ثبات و پایداری در شبکه توزیع انرژی بررسی و ارزیابی شد.در ادامه پزشکیان بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازی‌ها، اطلاع‌رسانی دقیق و به موقع در این خصوص و گفت‌وگو و دعوت از مردم برای رعایت الگوی مصرف از طریق رسانه‌ها، از سوی وزرای نفت و نیرو تاکید کرد و گفت: مسوولان مربوطه در بخش صنایع نیز موظفند با برگزاری جلسات مستمر با اصناف، ضمن جلب همکاری و همراهی آنان برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی در کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و محیط‌های صنعتی، آنها را نسبت به چرایی شرایط پیش آمده توجیه کنند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه دولت چهاردهم ناگزیر از مواجهه با مشکلات ریشه‌ای همچون ناترازی‌هاست، گفت: به دنبال مقصریابی نیستیم و تمام توان خود را برای حل این مساله و کاستن از مشکلات مردم به کار گرفته‌ایم و با برنامه‌هایی که در دست اجرا داریم، سال آینده به یاری خدای متعال چنین مشکلاتی نخواهیم داشت. پزشکیان همچنین خطاب به وزرا گفت: ما موظفیم برای رضایت‌مندی مردم تلاش کنیم، در ازای مسوولیتی که پذیرفته‌ایم پاسخگو باشیم و هر جا نیز با کمبود یا کاستی مواجه شدیم از عذرخواهی کردن ابایی نداشته باشیم.

تامین گرمایش خانه‌ها؛ اولویت کشور

درهمین حال روز گذشته وزرای نیرو و نفت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت به بیان توضیحاتی درمورد چرایی قطع برق و وضعیت ناترازی انرژی در کشور پرداختند‌. درهمین راستا، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو از اثرگذار بودن محدودیت‌های این چند روز برای ادارات خبر داد و گفت: خوشبختانه تعمیرات واحدهای نیروگاهی به قدر کافی انجام شده است. برای زمستان آماده تولید برق هستند. اگر سوخت تامین شود که باز به مشارکت مردم و کارهایی که دوستان ما در وزارت نفت در حال برنامه‌ریزی هستند باز می‌گردد، ان‌شاء‌الله مشکل برطرف می‌شود. وی همچنین تصریح کرد: اولویت کشور در حال حاضر تامین سوخت گرمایشی خانه‌ها است؛ چراکه زمستان در نیمه شمالی کشور وضعیت نگران‌کننده است. وزیر نیرو در عین حال از انعقاد قرارداد انتقال حداکثر برق از ترکمنستان تا تابستان خبر داد.ازسوی دیگر حسن پاک‌نژاد، وزیر نفت هم در حاشیه جلسه هیات دولت تاکید کرد: با همراهی مردم در روزهای اخیر مصرف گاز در بخش خانگی ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است. وی خاطرنشان کرد: برای سال آینده تدابیری اتخاذ خواهد شد که این تدابیر به ما کمک می‌کند تا زمستان را با کمترین چالش پشت سر بگذاریم.

چرایی قطع برق منازل

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت هم درحاشیه جلسه دولت، درباره قطعی برق منازل گفت: موضوع از آنجا شروع شد که وزیر صمت گزارشی را مبنی بر اینکه صنایع در حال آسیب دیدن هستند، ارائه کرد، از این رو قرار شد که با حداقل خاموشی از منازل، صنایع آسیب نبینند از این‌رو قسمتی از خاموشی که ما در منازل داریم در راستای صرفه‌جویی است که صنایع بتوانند پابرجا بمانند.

به گزارش «ایرنا»، مهاجرانی در مورد احتمال تداوم تعطیلی‌ها گفت: تلاش دولت بر این است که تعطیل‌ها را به حداقل برساند طبیعی است که دولت هیچ علاقه‌ای به این تعطیلی‌ها ندارد این را هم می‌دانیم که طبیعتا تعطیلی‌ها به هیچ عنوان و از هیچ منظری مطلوب نیست.وی همچنین از شناسایی ناترازی‌ها خبر داد و با بیان اینکه دولت برنامه‌های کاملا مشخصی برای رفع ناترازی‌ها دارد، گفت: رفع ناترازی‌ها یک‌شبه حاصل نمی‌شود. چون در حوزه‌های سیاستگذاری وقتی سیاستی غلط یا به صورت نامناسب، اتخاذ می‌شود، اصلاح این رویکردها زمان‌بر است، چون تبعاتی ایجاد می‌کند که درازمدت است. مهاجرانی تاکید کرد: با دستور رئیس‌جمهور، سازمان برنامه‌وبودجه در حال برنامه‌ریزی است و امیدواریم از وضعیتی که پیش آمده بتوانیم به خوبی عبور کنیم. سخنگوی دولت با بیان اینکه قطعا تعطیلی‌های اخیر برای اقتصاد و صنعت خوب نیست، گفت: با این وجود لازم بود تعطیلی‌ها صورت بگیرد.

انتقاد عارف از مصرف سرانه آب

همچنین روز گذشته محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست با اشاره مشکل ناترازی‌ها در کشور گفت: در مساله برق و گاز می‌توان با درخواست از مردم مساله را حل کرد، اما در ناترازی جدی آب به عنوان بحران آینده چه اقداماتی می‌توان اتخاذ کرد؟ به گزارش فرارو، وی گفت: سرانه مصرف آب در کشور‌های اروپایی زیر ۱۵۰ لیتر است در کشور ما متوسط ۲۵۰-۲۶۰ است. هندوانه تولید می‌کنیم و صادر می‌کنیم فکر می‌کنیم صادرات کردیم، ولی آب را به قیمت مفت می‌فروشیم. آبی که شاید قیمت هر لیتر آن بیش از یک تا یک‌ونیم دلار است به قیمت ۷-۸ سنت می‌فروشیم و دلمان خوش است صادرات میوه و هندوانه داریم.