شماره روزنامه ۶۲۵۴
|

اخبار خبر و دیپلماسی

    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • برای دومین‌بار پس از انقلاب یک رئیس‌جمهور ایران راهی مصر شد؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    دو دستورکار در قاهره

    مسعود پزشکیان به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور ایران پس از انقلاب روز گذشته عازم قاهره پایتخت مصر شد تا در یازدهمین اجلاس گروه D۸ شرکت و سخنرانی کند. پزشکیان در این سفر دو دستور کار دارد؛ پیشبرد روابط دوجانبه با مصر و بررسی تحولات سوریه پسااسد.
  • رئیس‌جمهور در جلسه پیگیری رفع مشکلات انرژی

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    دولت از ناترازی‌ها بگوید

    در شرایطی که دولت درگیر مشکل ناترازی‌ها و کمبود برق و گاز در کشور است، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در جلسه پیگیری رفع ناترازی انرژی، بر ضرورت تبیین دلایل بروز ناترازی‌ها برای مردم تاکید کرد و از برنامه‌های دولت برای حل این مشکل در سال آینده سخن گفت. همزمان اعضای دولت نیز روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت به تشریح چرایی قطع برق و پویش کاهش دو درجه‌ای دما پرداختند و وعده دادند که با برنامه‌های دولت زمستان سال آینده این مشکلات حل خواهد شد.
  • مرکز استیمسون جاماندگی ایران در رقابت ترانزیتی را تشریح کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    غایب بزرگ کریدورهای اقتصادی

    مرکز استیمسون در تحلیلی از غیبت ایران در رقابت جهانی بر سر کریدورها می‌نویسد: ایران در پروژه‌های بزرگی مانند طرح کمربند و جاده چین و ترانس خزر عملا نادیده گرفته شده است. استیمسون تحریم‌های پایدار و زیرساخت‌های ضعیف حمل‌ونقل را دلیل از دست دادن این جایگاه ارزیابی کرده است.
  • در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره «برجام» مطرح شد

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    توصیه مذاکراتی اروپا به آمریکا

    دنیای اقتصاد: نشست دوره‌‌‌ای ۶‌ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و توافق هسته‌‌‌ای ایران درحالی برگزار شد که چشم‌‌‌انداز هرگونه توافقی بین ایران و غرب بسیار مبهم است. شاید به همین دلیل نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در این نشست توصیه‌‌‌هایی به ایران و آمریکا داشت. استاوروس لامبرینیدیس ضمن آنکه ماه‌‌‌های پیش رو را حیاتی توصیف کرد گفت که تشدید تنش می‌تواند شرایط را از کنترل خارج کند.
  • تحلیل روحانی از سقوط دمشق

    حسن روحانی، رئیس‌جمهور اسبق در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به تشریح شرایط منطقه و حوادث سوریه پرداخت. او با خطرناک خواندن شرایط منطقه، نسبت به برنامه اسرائیل برای توسعه جنگ در کل منطقه هشدار داد و خواستار تصحیح و تکمیل استراتژی‌های قبلی نظام شد. روحانی همچنین از سخنان برخی مبنی بر تغییر دکترین هسته‌ای ایران انتقاد و تاکید کرد: این همان چیزی است که تندروهای آمریکا و اسرائیل می‌خواهند تا زمینه را برای جنگ آماده کنند. رئیس‌جمهوری پیشین کشورمان در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برجام پرداخت و گفت: اگر در چند ماه آینده بتوانیم تا مهر ۱۴۰۴ برجام را با تدبیر لازم حفظ کنیم، کار بزرگی انجام گرفته است.
  • تداوم مناقشات بر سر قانون حجاب

    با توقف ابلاغ قانون حجاب و عفاف با نامه شورای عالی امنیت ملی، شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که در خصوص اصلاحیه این قانون در زمان مناسب در دولت تصمیم‌گیری می‌شود. او پیش از این هم گفته بود که دولت برای رفع ابهامات در این قانون یک لایحه اصلاحی به مجلس ارسال می‌کند.
  • عدلیه - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹

    آزارگر زنان تهرانی اعدام شد: قوه‌قضائیه اعلام کرد: حکم اعدام فردی به نام راستگویی کندلج که زنان و دختران را با درفش در تهران مجروح و ایجاد رعب و وحشت می‌کرد، صبح دیروز اجرا شد. محکوم‌علیه با استفاده از ابزار درفش ۵۹ نفر از زنان و دختران را در تهران مجروح کرده و در نقاط مختلف شهر اقدام به ایجاد رعب و وحشت کرده بود./میزان
  • چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    قمار «اون»

    «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
  • روایت نیویورک تایمز از دو چهره زندگی زیر لوای تحریرالشام؛

    روزنامه شماره ۶۱۸۱

    آسایش با مشت آهنین

    دنیای‌اقتصاد: در طبقه دوم «کافه شبابیک»، مشرف به میدان «برج ساعت» در شهر ادلب، سمتی که برای مردان در نظر گرفته شده بود، خالی بود و جز دو مرد جوان که از فنجان قهوه ترک مراقبت می‌کردند، کسی نبود. آن سمت مربوط به خانواده، جایی که زنان مجاز هستند، تقریبا پر بود. هیچ موسیقی‌ای وجود نداشت جز صدای خش‌خش یک دستگاه اسپرسوساز و فنجان‌ها و البته برخلاف کافه‌های دیگر در سوریه، هوا از دود قلیان نیز پاک بود. این به دلیل قراردادی است که مالک باید با «هیئت تحریرالشام» امضا می‌کرد؛ گروهی که سال‌هاست در بسیاری از بخش‌های استان ادلب، در شمال غربی سوریه حکومت می‌کند و اکنون بیشتر کشور را با دیگر گروه‌های شورشی به کنترل خود درآورده است.
۱