وی افزود: انجام برخی پروژه‌‌‌ها مثل راه‌‌‌آهن چابهار به زاهدان، اردبیل و آزادراه تهران -شمال و آزادراه منجیل-رودبار در شرایط جغرافیایی سخت انجام شد، سال گذشته ۱۸.۵ کیلومتر و در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۲۰ کیلومتر تونل در کشور احداث شده است که نسبت به مجموع ۴۰۰ کیلومتر تونل در کل کشور، عملیات قابل‌توجهی است. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر‌بناهای حمل‌‌‌ونقل در ادامه به اثربخشی پروژه‌‌‌های انجام‌‌شده و ایجاد رضایتمندی در مردم از بهره‌برداری آزادراه ۸.۵ کیلومتری منجیل به رودبار و آزادراه شیراز به اصفهان به طول ۱۳۵ کیلومتر اشاره کرد و گفت: این آزادراه مسیر قبلی شیراز به اصفهان را کوتاه کرد و تاثیر فوق‌‌‌العاده‌‌‌ای داشت.

خادمی افزود: در حال حاضر در بخش ریلی ۳۰۸۱ کیلومتر مسیر ریلی در حال اجراست و نکته شاخص، تعیین‌تکلیف کریدورهای شمال به جنوب بود که خوشبختانه در سال ۱۴۰۲ و امسال از محل سایر منابع برای این پروژه‌‌‌ها، منابع خوبی برای پنج پروژه ریلی چابهار به زاهدان، زاهدان به بیرجند و بیرجند به یونسی و تهران به بوشهر و راه‌آهن دو‌خطه بندر امام(ره)، راه‌‌‌آهن کرمانشاه به خسروی تخصیص یافت. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر‌بناهای حمل‌‌‌ونقل یادآور شد: برای راه‌آهن رشت به آستارا از محل تهاتر نفت منابع در نظر گرفته شده و قرارداد با طرف روسی در حال پیگیری است. وی افزود: در بحث ریلی ۱۲۶۹ کیلومتر به عنوان اولویت در نظر گرفته شده است که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰‌درصد دارند. خادمی اظهار کرد: در مناسبات بین‌المللی کریدورهایی برای اتصال به شبکه‌‌‌های بین‌المللی تعریف شده است که می‌تواند در آینده جانشین مهمی برای درآمد نفتی باشد.

وی یادآور شد: در بخش جاده‌‌‌ای سالانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر بزرگراه در کشور بهره‌‌‌برداری شده است که سال گذشته نیز ۷۳۰کیلومتر بزرگراه به بهره‌برداری رسید و امسال ۸۲۰ کیلومتر با اولویت کریدورهای اصلی بزرگراهی و نیاز اصلی استان‌‌‌ها در برنامه قرار گرفته‌‌‌اند. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌‌‌ونقل افزود: سال گذشته ۳۸‌هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به شرکت ابلاغ شد و مصوب آن حدود ۱۸‌هزار میلیارد تومان بود که ۹۰‌درصد تخصیص یافت و منجر به افتتاح پروژه‌‌‌ها شد.

پیشرفت ۷۰ درصدی راه‌‌‌آهن چابهار-ز‌اهدان

معاون ساخت و توسعه راه‌‌‌آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌‌‌ونقل از پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی راه‌‌‌آهن چابهار- زاهدان خبر داد و گفت: در صورت تخصیص منابع موردنیاز اواخر امسال یا اوایل سال آینده این پروژه آماده بهره‌‌‌برداری است. عباس خطیبی، معاون ساخت و توسعه راه‌آهن شرکت ساخت و توسعه آزادراه‌‌‌ها در نشست خبری عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم که روز دوشنبه ۱۸ تیرماه در ساختمان دادمان برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاران با اشاره به روند اجرایی راه‌آهن رشت-آستارا گفت: در این پروژه دو مقوله همزمان مدنظر قرار دارند که اصلی‌‌‌ترین مساله بحث تملک اراضی است و در وظایف شرکت ساخت قرار دارد.

وی افزود: همچنین موضوع دیگر مذاکرات با طرف روسی است که منوط به پیشرفت اقدامات ژئوتکنیک است و هفته آینده این آمادگی وجود دارد که مراحل تکمیل مطالعات انجام شود. اخیرا ۱۲۰ نقطه ارائه شده که باید مورد مطالعه قرار بگیرد. خطیبی تاکید کرد: پیش از قصد وام برای راه‌آهن رشت- آستارا، استجازه نفتی را داشتیم و این فرصت برای هر دو فراهم است و برای تملک مسیر از محل استجازه استفاده می‌‌‌کنیم که به ۶‌هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. هم‌اکنون حدود ۲۰ کیلومتر از اراضی تملک شده و حدود ۳۰ کیلومتر از سایر اراضی‌‌‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. خطیبی با اشاره به میزان پیشرفت راه‌آهن چابهار-زاهدان نیز گفت: با توجه به پیگیری‌‌‌های انجام‌شده میزان پیشرفت این پروژه به بیش از ۷۰‌درصد رسیده است و قسمت باقی‌مانده پروژه به بیش از۲۰ همت نیاز دارد. معاون ساخت و توسعه راه‌‌‌آهن افزود: منطقه خاش به ایرانشهر از پیشرفت مطلوبی برخوردار است و اواخر امسال یا اوایل سال آینده در صورت تخصیص منابع به بهره‌‌‌برداری می‌‌‌رسد.

پیش‌بینی عبور بیش از ۴ میلیون زائر اربعین حسینی از طریق مرزهای زمینی

رئیس سازمان راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای از پیش‌بینی حضور بیش از ۴ میلیون و ۹۰‌هزار زائر از طریق مرزهای زمینی در مراسم پیاده‌‌‌روی اربعین امسال خبر داد. داریوش امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای گفت: پیش‌بینی‌‌‌ها از حضور بیش از چهار میلیون و ۹۰‌هزار زائر از طریق مرزهای زمینی در مراسم باشکوه پیاده‌‌‌روی اربعین امسال حکایت دارد. وی افزود: بر اساس مدل‌‌‌های پیش‌بینی طبق داده‌‌‌های دریافتی از سامانه‌‌‌های هوشمند مرکز مدیریت راه‌‌‌های کشور، از مجموع این تعداد زائر، سهم تردد از پایانه مرزی مهران ۴۵، شلمچه ۲۶، خسروی ۱۵، چذابه ۹.۵ و باشماق و تمرچین به ترتیب ۲ و ۲.۵‌درصد خواهد بود.

امانی با بیان اینکه پیش‌بینی‌‌‌های یاد‌شده با فرض ۲۴ ساعته بودن مرز خسروی صورت گرفته، افزود: چنانچه مدت فعالیت مرز خسروی به ۱۲ ساعت کاهش یابد، تمایل زائران به مرز مهران افزایش خواهد یافت. وی اوج زمان رفت را پنج‌شنبه تا شنبه (۱۰ تا ۱۲ صفر) و روز اوج برگشت را شنبه تا دوشنبه (۱۹ تا ۲۱ صفر) عنوان کرد و افزود: تعداد ناوگان اتوبوس موردنیاز برای روز اوج رفت برای کل مرزها ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس و برای روز اوج برگشت ۴۹۰۰ دستگاه اتوبوس است که از این تعداد بیش از ۷۰‌درصد ناوگان اتوبوس مربوط به مرز مهران و خسروی خواهد بود. وی در خصوص پیش‌بینی پارکینگ نیز گفت: پارکینگ موردنیاز در این ایام برای مرز مهران حدود ۱۴۰‌هزار وسیله نقلیه، مرز شلمچه ۹۷‌هزار و مرز چذابه ۲۱‌هزار وسیله نقلیه پیش‌بینی می‌شود.

امانی با بیان اینکه باتوجه به متوسط ۲.۵روزه فاصله رفت و برگشت ناوگان اتوبوسی از مرز به مبادی و بالعکس، در سه روز اوج برگشت (اربعین و روز قبل و بعد از آن) حدود ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال برای جابه‌‌‌جایی زوار از مرزهای شش‌‌‌گانه موردنیاز است، افزود: انتظار می‌رود در مجموع ۷۲‌درصد ناوگان در مرز مهران و خسروی، ۲۱‌درصد در شلمچه، ۵‌درصد چذابه و باشماق و ۲‌درصد تمرچین موردنیاز باشد. وی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود ۷۴‌درصد کل زوار اربعین امسال مربوط به ۱۰ استان تهران، خراسان‌‌‌رضوی، اصفهان، خوزستان، قم، فارس، البرز، آذربایجان‌‌‌شرقی، کرمان و مازندران باشد.

معاون وزیر راه و شهرسازی سهم ۳۷ درصدی دو استان تهران و اصفهان در تقاضای ناوگان اتوبوس را از نکات مهم و قابل‌توجه در امر مدیریت ناوگان ذکر کرد و افزود: بیشترین سهم زائران ناوگان اتوبوسی در سفرهای برگشت مربوط به استان‌‌‌های تهران، اصفهان، خوزستان، قم، خراسان‌‌‌رضوی، فارس، آذربایجان‌‌‌غربی و آذربایجان‌‌‌شرقی است، به‌‌‌طوری که هشت استان فوق، ۷۱‌درصد از سهم زائران ناوگان اتوبوسی را تشکیل می‌دهد. رئیس سازمان راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای خاطرنشان کرد: باتوجه ‌‌‌به تجربه سنوات قبل در خصوص ورود زائران خروجی از مرزهای شلمچه و چذابه از مرز مهران به دلیل مسافت زیاد و هزینه بالای حمل‌‌‌ونقل در کشور عراق، ضروری است تمهیدات لازم برای توزیع مناسب زائران از مرزهای یاد شده و پیشگیری از تجمع زوار انجام شود.