در دیدار با هیات آلمانی تشریح شد
سرمایهگذاری راهآهن برای توسعه حملونقل ریلی
محمدزاده افزود: در چهار سال گذشته دولت ایران بیش از ۵/ ۱ میلیارد دلار بهصورت مستقیم در حوزه حملونقل ریلی سرمایهگذاری کرده است که این مبلغ به غیر از انعقاد قرارداد فاینانس ۷ میلیارد دلاری در بخش زیر ساخت ریلی است. وی با اشاره به برنامهها و سیاستهای کلان راهآهن ایران برای توسعه حملونقل ریلی اظهار کرد: دولت ایران در برنامه ششم توسعه حدفاصل سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ اولویت خود را به افزایش حملونقل ریلی و توسعه راهآهن قرار داده است و افزایش سهم راهآهن در حمل بار از ۱۲ درصد به ۳۰ درصد و در حمل مسافر از ۸ به ۲۰درصد پیشبینی شده است که در همین راستا یکی از برنامههای ما افزایش سهم راهآهن در ترانزیت کالا بین قطبهای اقتصادی دنیا بهویژه بین خلیجفارس- شمال اروپا و آسیای شرقی – اروپا از طریق ایران است.
محمدزاده افزود: افزایش خطوط برقی با هدف مدیریت مصرف انرژی و ارتقای سرعت به ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، احداث خطوط پرسرعت متناسب با صنعت گردشگری، استفاده از توان فنی، مهندسی و صنعتی داخل ایران در تامین توسعه ماشینآلات و تجهیزات ریلی، نوسازی و بازسازی خطوط- ایستگاهها- ناوگان، توسعه ایستگاههای مسافری با تاکید بر TOD، افزایش مشارکت بخشخصوصی در تامین منابع مالی و سرمایهگذاری، ایجاد تحول ساختاری در سازمان راهآهن متناسب با تحولات و نیاز بازار، توسعه و ایجاد بنادر خشک و مراکز لجستیکی، اتصال به مراکز تجاری و معدنی و توسعه زیرساختها در بنادر از جمله برنامههای شرکت راهآهن برای توسعه حملونقل ریلی بهشمار میرود. وی تاکید کرد: برای اجرای این برنامهها رویکرد شرکت راهآهن ایران مشارکت بخشخصوصی برای ۳ حوزه کاری است که در بخش اول بهرهبرداری از ناوگان مسافری و باری بهطور کامل به بخشخصوصی واگذار شده است. در بخش دوم مبنی بر خدمات، تمام خدمات از تامینکنندگان کالا اخذ میشود و در بخش سوم شامل سرمایهگذاری و تامین منابع مالی است که در بخش جداگانهای گزارش تفصیلی در این خصوص ارائه میشود.
همچنین رودلف براون، معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان در این مراسم گفت: ضروری است دو طرف ایران و آلمان برای تحقق توسعه لجستیک با محوریت راهآهن و فرودگاه در ایران، ایدهها و نظرات خود را ارائه دهند. وی ادامه داد: ارتقای زیرساختهای ریلی از چین تا خاورمیانه با محوریت ایران و تحقق هدف توسعه ترانزیت از دیگر برنامهها در این حوزه است. همچنین تلاش میکنیم نقش شرکتهای آلمانی در توسعه ترانزیت ریلی منطقه خاورمیانه با محوریت ایران مشخص شود. وی ادامه داد: همکاری لجستیکی ایران و آلمان دیگر موضوع مورد تاکید وزیر راه و شهرسازی ایران در دیدار قبلی خود با ما در آلمان بود که در این حوزه باید لجستیک در نزدیکی فرودگاه (فرودگاه امام خمینی(ره)) محقق شود و باید این موضوع را بررسی کنیم که دو طرف برای تحقق این ایده باید چه مواردی را مطرح و دنبال کنند. معاون وزیر اقتصاد و انرژی آلمان جلسه خود و فعالان بخش حملونقل ریلی و اقتصادی آلمان با مدیرعامل راهآهن ایران را مثبت ارزیابی کرد و گفت: راهآهن در کشور آلمان پیشینهای ۲۰۰ ساله دارد و ما در تکنولوژی خطوط ریلی، برقیسازی و دیجیتال حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
ارسال نظر