تفاوت قیمت ریزمتراژ و میان متراژ
شرایط خاص قدرت خرید متقاضیان مصرفی در بازار مسکن تهران باعث این تفاوت شده است. در تهران ضعف شدید قدرت خرید مسکن حتی با لحاظ استفاده از وام، به گونهای است که بیش از یکپنجم متقاضیان خانه، واحدهای ریزمتراژ را برای خرید ترجیح میدهند. واحدهای ریزمتراژ در بازار مسکن تهران به آپارتمانهای «تا ۶۰ مترمربع» اطلاق میشود. ۲۲ درصد از معاملات ماهانه فروش مسکن در پایتخت، به خرید این واحدها اختصاص دارد. در برخی از مناطق پرمعامله در بازار مسکن تهران، به دلیل کمبود عرضه و افزایش تقاضای خرید آپارتمانهای ریزمتراژ، قیمت فروش آنها –هر متر مربع- بیشتر از واحدهای با مساحت بیشتر است. این اختلاف قیمتی، عمدتا بین واحدهای ریزمتراژ و میانمتراژ مشاهده میشود. آمارهای رسمی از قیمتهای قطعی آپارتمانهای فروش رفته در تهران طی ماههای اخیر نشان میدهد: در منطقه ۵ که پرفروشترین منطقه در بازار واحدهای مسکونی پایتخت محسوب میشود، میانگین قیمت واحدهای ریزمتراژ، ۵ درصد گرانتر از واحدهای میانمتراژ است. در این منطقه که طی ماههای اخیر بیشترین جهش قیمت ملک در آنجا رقم خورده، متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی با مساحت کمتر از ۶۰ مترمربع، در میانه تابستان امسال ۹ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان بوده است در حالیکه متوسط قیمت آپارتمانهای ۶۰ تا ۸۰ متر مربع (میان متراژ) حدود ۹ میلیون تومان برآورد شده است. واحدهای میانمتراژ –مساحت ۶۰ تا ۸۰ مترمربع- سهم ۱۸ درصدی در معاملات خرید مسکن در شهر تهران دارند. برای این گروه متراژی، تمایل اولیه از سمت تقاضای خرید وجود ندارد اما برخی متقاضیان بخاطر کمبود فایل در گروه واحدهای ریزمتراژ، مجبور به خرید واحدهای میانمتراژ البته با عمر بنای بیشتر میشوند.
ریزمتراژها نه تنها گرانتر از میانمتراژها هستند که میزان رشد قیمت آنها نیز در ماههای اخیر و در برخی مناطق تهران، بیشتر از میانمتراژها بوده است. مردادماه امسال متوسط قیمت هر مترمربع از واحدهای مسکونی با مساحت «تا ۶۰ مترمربع»، ۲۵ درصد نسبت به نسبت به ابتدای سال ۹۷ افزایش پیدا کرد در حالی که میانگین قیمت واحدهای ۶۰ تا ۸۰ مترمربع در همین فاصله زمانی ۲۳ درصد افزایش یافت.
متوسط قیمت آپارتمان در کل منطقه ۵ نیز در فاصله ابتدای سال جاری تا میانه تابستان رشد ۲۵ درصدی را تجربه کرد.
جهش قیمت مسکن در مناطق ۴ و ۵ شهر تهران – دو منطقهای که خانوارهای متوسط عمدتا در این مناطق اقدام به خرید و سکونت میکنند- باعث شکلگیری رکود معاملاتی در بازار مسکن این مناطق شده است.
ارسال نظر