شماره روزنامه ۶۶۱۹
|

سهم هوش مصنوعی از ترافیک وب نسبت به سهم انسان‌ها بیشتر است

اینترنت در سال۲۰۲۵ تحت سلطه ماشین‌ها بوده است. آمارها نشان می‌دهد که برای نخستین بار، بیش از نیمی از ترافیک وب را بات‌ها کنترل می‌کنند. رد انسانی روز به ‌روز در اینترنت کمتر می‌شود و ما در حال ورود به عصر «اینترنت مرده» هستیم.

آیا «مدل‌های زبانی هوشمند» همردیف تکنولوژی‌های گذشته خواهند بود؟

نگرانی از جایگزینی هوش مصنوعی، حتی در پرمهارت‌ترین حرفه‌ها گسترده شده است. برخی پیش‌بینی‌ها از جابه‌جایی‌ میلیون‌ها شغل حکایت دارند. با آنکه جوامع همواره شاهد ظهور فناوری‌ها بوده‌اند، بی‌آنکه بحران شغلی ایجاد شده باشد؛ اما این‌بار ممکن است نتیجه‌ای متفاوت در انتظار باشد.

اخبار تحلیل روزنامه شماره ۶۶۱۹

    چهارشنبه، ۰۷ مرداد ۱۴۰۵
  • رابطه مجوزهای شغلی با درآمد و بخش غیررسمی اقتصاد

    روزنامه شماره ۶۶۱۹

    الزام به دریافت مجوز

    مجوزهای شغلی که با هدف افزایش کیفیت خدمات طراحی شده‌اند، در برخی اقتصادها به سد نامرئی ورود به بازار کار تبدیل شده‌اند. بررسی داده‌های ۴۴کشور نشان می‌دهد گسترش این مجوزها با درآمد سرانه پایین‌تر و سهم بیشتر اقتصاد غیررسمی همراه است.
  • دفاع ناشیانه از صنایع داخلی چگونه بنیان‌های اقتصاد را نابود می‌کند؟

    روزنامه شماره ۶۶۱۹

    علیه حمایت‌گرایی

    حمایت‌گرایی با هدف دفاع از صنایع داخلی، در عمل با افزایش هزینه‌ها به مصرف‌کنندگان آسیب می‌زند و صلح جهانی را تهدید می‌کند. استدلال‌های آزادی، صلح و اقتصاد نشان می‌دهند که تعرفه‌ها و موانع تجاری، رفاه همه طرفین را کاهش می‌دهند و روابط ملت‌ها را تیره می‌سازند.
۱