گام بلند در چهارمین روز هفته؛

در جست‌وجوی محرک مثبت

شماره روزنامه: ۶۲۳۱ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۱۵۵۸۴۷ بورس

دنیای اقتصاد : در چهارمین روز هفته، بورس گام بلندی برداشت و شاخص‌های بازار سرمایه در روز سه‌شنبه با رشد همراه شدند. از همان ابتدای معاملات دیروز، اوضاع بورس تغییر کرد و به کام خریداران بود. از سوی دیگر پرونده اسکناس آمریکایی در این روز معاملات خود را درمحدوده ۹۲هزار و ۵۰۰تومان بست. اما این امر جلوی ورود پول به بورس را سد نکرد و سرانجام بعد از ۶روز خریداران قدرت خود را به بازار دیکته کردند. به این ترتیب شرایطی به وجود آمد که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای با ثبت رشد ۰.۶۸درصد، معادل ۱۸هزار واحد، توانست به سطح ۲میلیون و ۷۱۹هزار واحد افزایش یابد.

در جست‌وجوی محرک مثبت

جو تقاضای ایجادشده شاخص هموزن را نیز در بر گرفت و این نماگر از بازار سهام با رشد ۰.۱۱درصد به سطح ۸۳۲هزار واحد افزایش یافت. در شش روز گذشته مجموعا ۸هزار و ۳۲۹میلیارد تومان پول توسط حقیقی‌ها از بازار خارج شد. با‌این‌حال در جریان معاملات دیروز روند خروج پول حقیقی متوقف شد و در نهایت ۱۴۷میلیارد تومان توسط سهامداران خرد به بازار سرمایه پول تزریق شد. با توجه به آنچه در صحنه معاملات بازارهای موازی می‌گذرد و همچنین رونق بازارهای طلایی، تا حدودی طبیعی است که پول با احتیاط وارد گردونه دادوستدهای سهامی شود. در این میان حتی فعالان اقتصادی نیز باور دارند قیمت ارز سبب پیشروی انتظارات تورمی و رشد قیمت سکه و طلا شده است.

بورس در ۱۰روز معاملاتی اخیر نتوانست از مرزهای روانی عبور کند و مجددا بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران برای ورود به این بازار را رقم زده است. با توجه به اینکه تلاش سیاستگذاران اقتصادی برای مهار نرخ دلار آزاد تاکنون جواب نداده، پول با قدرت بیشتری از تالار شیشه‌ای سهام خارج شده است. به گفته فعالان بازار سهام، نبرد بازارها به احتمال زیاد تا اواسط اسفند ادامه پیدا خواهد کرد.  

اما یکی از موضوعات حائز اهمیت در مورد وضعیت بورس در روز گذشته ورود پول بود. به نظر می‌رسد با فروکش تب پیش‌فروش سکه، همچنان شاهد فرود پول به بورس باشیم. از این‌رو انتظار می‌رود شاخص کل بورس در روزهای باقی‌مانده تا پایان سال بازدهی خوبی داشته باشد. کما اینکه تکنیکالیست‌ها نیز معتقدند کانال ۲.۷میلیون واحدی برای نماگر اصلی بسیار حائز اهمیت است و اگر شاخص کل از همین محدوده حمایت کند با توجه به رشد نرخ ارز، احتمال مثبت شدن بازار در اسفند و فروردین وجود دارد. احتمال تحقق این سناریو کم نیست. اما از سویی یک سناریوی بدبینانه نیز وجود دارد. 

شکست حمایت ۲میلیون و ۶۵۰هزار واحدی با افزایش و جدی شدن تنش‌های سیاسی می‌تواند منجر به آن شود که پناهگاه بعدی حتی محدوده ۲میلیون و ۵۰۰هزار واحد باشد که احتمالا بازار ارزندگی بالایی خواهد داشت. اما به هر روی باید گفت اخبار مثبت از خودرو، پتروشیمی و کاهش فاصله قیمتی دو شاخص ارزی یا گزارش‌های بهمن‌ماه می‌تواند محرک بازار در آینده‌ای نزدیک باشد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن