همه صنایع در محدوده مثبت

شماره روزنامه: ۶۱۶۵ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۱۲۸۳۰۸ بورس

دنیای اقتصاد: در هفته اول آذر ۱۴۰۳، تمامی ۵۱گروه صنعتی بازار سرمایه بازدهی مثبتی را ثبت کردند و نشان دادند که بورس در مسیر صعودی قرار گرفته است. این روند نشان از بهبود عملکرد صنایع بورسی و افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران دارد.

Untitled-2 copy

پیمانکاران در صدر

در این میان، گروه پیمانکاری صنعتی با بازدهی ۱۳.۱درصدی در صدر جدول بازدهی صنایع قرار گرفت و بهترین عملکرد هفتگی را ثبت کرد. این گروه با ارزش بازار ۵۲۵میلیارد تومان و نسبت P/E برابر با ۵۰، عملکرد برجسته‌‌‌ای را از خود به نمایش گذاشت. نسبت P/E بالا نشان‌‌‌دهنده ارزش‌‌‌گذاری نسبتا بالای این گروه نسبت به سود آن است که می‌‌‌تواند برای سرمایه‌گذاران جلب توجه کند. گروه سایر مواد معدنی نیز با بازدهی ۱۲.۲درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. این گروه با ارزش بازار بیش از ۳همت و نسبت P/E برابر با ۶.۲ هفته گذشته را به پایان رساند. در جایگاه سوم، گروه خرده‌‌‌فروشی، به‌استثنای وسایل نقلیه موتوری با بازدهی ۱۰.۹درصدی قرار گرفت. سه‌نماد این گروه هفته موفقی را پشت سر گذاشتند. ارزش بازار این گروه با ۵۳‌هزار و ۱۱۹میلیارد تومان، این گروه را در دسته گروه‌های کوچک بورس قرار می‌دهد. نسبت P/E این گروه به ۱۰واحد رسید. این گروه با عملکرد مناسب خود، توجه بسیاری از سرمایه‌گذاران را جلب کرده است. نکته حائز اهمیت قرار گرفتن ۶گروه در محدوده بازدهی بیش از ۱۰‌درصد است که حاکی از ثبت یکی از بهترین هفته‌های بورس برای فعالان است.

اوره‌سازان در قعر جدول

از سوی دیگر، برخی صنایع با بازدهی منفی روبه‌‌‌رو بودند. گروه محصولات پاک‌‌‌کننده با بازدهی ۲.۴درصدی یکی از کم‌‌‌بازده‌‌‌ترین صنایع هفته بود. این گروه با ارزش بازار حدود ۵۲همتی و نسبت P/E برابر با ۹.۳، در حالی که نسبت به سایر گروه‌‌‌ها عملکرد ضعیف‌‌‌تری داشت، همچنان در محدوده مثبت بازدهی قرار گرفت. گروه زغال‌‌‌سنگ نیز با بازدهی ۲.۷درصدی و ارزش بازار ۸‌هزار و ۶میلیارد تومان، از دیگر گروه‌‌‌های کم‌‌‌بازده بازار به شمار رفت. این گروه با وجود قرار گرفتن در انتهای جدول بازدهی اما در سطح قابل قبولی از بازدهی قرار گرفت. در نهایت، گروه تولید کود و ترکیبات نیتروژن با کمترین بازدهی هفتگی (۲.۱درصد) در انتهای جدول قرار گرفت. ارزش بازار این گروه در محدوده ۲۴۱همتی قرار دارد. پنج‌نماد این گروه نتوانستند طی هفته جاری به جایگاهی مناسب در جدول بازدهی دست پیدا کنند و به ترتیب با ثبت P/E حدود ۷واحدی و P/D کمی بیش از ۹.۲واحدی در جایگاه پنجاه‌ویکم قرار گرفتند.

بازار در هفته‌ای که گذشت

شاخص کل بورس با بازدهی ۷.۴۶درصدی، به دومین هفته پاییز خوشامد گفت. این هفته بازار دو رکورد مهم را ثبت کرد: بیشترین ورود پول هفتگی از اردیبهشت ۱۴۰۲ و بالاترین ارزش معاملات از خرداد همان سال. این ارقام نشان می‌دهند که بازار سرمایه در حال تجربه کردن دوره‌‌‌ای پررونق است. بورس تهران در هفته اول آذر با عملکرد مثبت تمامی صنایع و ثبت رکوردهای جدید نشان داد که فضای اعتماد و رشد در حال بازگشت است. با این حال، برای تداوم این روند، توجه به سیاست‌‌‌های اقتصادی و تحولات جهانی ضروری است.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن