اگر بخواهیم رفتار سرمایه‌گذاران طی هفته گذشته در بازار سهام را با یک کلمه تعریف کنیم آن کلمه «ترس» است. رفتار سهامداران در هفته گذشته به دلیل اتفاقاتی که رقم خورد و مخصوصا با تمرکز روی نرخ گاز کاملا با ترس همراه بود. ترسی که از تصمیمات خلق‌الساعه دولت نشأت می‌گیرد و اثبات می‌کند که سهامداران حتی اگر در انتخاب سهام منطقی عمل کنند و با بررسی وضعیت بنیادی، سودآوری شرکت‌ها و همچنین گزارش‌های عملکرد آنها پرتفوی خود را ببندند باز هم ریسک تصمیمات دولت بر این بازار حاکم است و چه بسا تاثیرگذارتر. بنابراین سهامداران با توجه به اینکه بازار سرمایه همچنان ریسک‌های سیستماتیک زیادی دارد با ترس شروع به فروش سهام ارزشمند خود کرده‌اند.

این بار اولی نیست که سایه این تصمیمات غیرمنطقی را بر بازار سرمایه مشاهده می‌کنیم. بازار سرمایه در حالی تیرماه را به اتمام رساند که تمام رشد این چند ماه را در این ماه از دست داد و به نظر نمی‌رسد در آغاز ماه جدید نیز تغییر آنچنانی را شاهد باشیم. به نظر می‌رسد هفته جاری روال هفته قبل ادامه‌دار باشد، البته ریزش‌ها احتمالا به شدت هفته قبل نخواهد بود اما انتظار نمی‌رود ترسی که بر بازار حاکم است و سهامدار خرد را با واهمه مجبور به فروش سهام خود کرده، به‌یک‌باره از بین برود. بنابراین انتظار می‌رود در اولین هفته از مردادماه نیز فشار فروش با شدت بسیار کمتری در بازار سرمایه حاکم باشد. با توجه به اتفاقات اخیر برگشت شرایط پایدار به بازار سرمایه نیازمند گذر زمان است.

از طرفی درحال‌حاضر در فصل مجامع قرار داریم. سهم‌ها یکی پس از دیگری به مجمع می‌روند، سودهای خوبی شناسایی و پرداخت می‌شود و از طرف دیگر چاپ پول بالایی در کشور داریم. با این وجود بازار سرمایه در بهترین حالت و شکوفاترین زمانی که می‌توانست نظر سهامداران را به خود جذب کند موفق نبوده و نتوانسته بخشی از این پول چاپ‌شده را به خود جذب کند. این موضوع ناشی از آسیب‌پذیر بودن بازار سرمایه در شرایط فعلی است.

خلاصه اینکه در‌حال‌حاضر بازار سرمایه ترس و واهمه زیادی از تصمیمات ناگهانی و مداخلات دولت و سیاستگذار دارد و سهام به جای اینکه بخواهند منطقی رفتار کنند و بر اساس عملکرد خود پایش شوند، همواره از این ترس دارند که کدام تصمیم دولت می‌تواند در بازار تاثیر‌گذار باشد. گذر از این شرایط نیازمند زمان و همچنین بازگشت دوباره اعتماد سهامداران با رفتار منطقی سیاستگذار است.