گروه خودرویی؛ گل به خودی بازار؟
در این میان شاخصکل هموزن از شرایط بهتری برخوردار بود و حدود ۷۳/ ۰درصد افزایش ارتفاع گرفت و به سطح ۷۳۷هزارواحدی رسید. در این بین فولاد، شپنا و نوری سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند و شهر، وبملت و خگستر سه نماد پرتراکنش روز دوشنبه بودند. روز گذشته بانکیها، خودروییها و انبوهسازیها توانستند بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دهند. با وجود اینکه صورتهای مالی دو گروه خودروسازی ایرانخودرو و سایپا یکشنبه شب منتشر شد، برخلاف پیشبینیها روز دوشنبه شاهد صفهای فروش سنگینی در این دو نماد نبودیم.
بهنظر میرسد بازار قدرت شنوایی بسیار بالایی دارد و خبرهای تاثیرگذار را چند روز زودتر هضم میکند. همچنین روز گذشته مجید عشقی در واکنش به صحبت برخی فعالان بازار مبنیبر دستکاری دولت در معاملات بازار سهام اعلام کرد: دولت به هیچعنوان هیچ دستکاری را در بازار نداشتهاست، یکی از مراقبتهای ما این بوده تا دولت دخالتی را در بازار نداشته باشد که در این زمینه موفق عملکردهایم.
در این بین مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه درباره حال این روزهای بازار گفت: روزهای گذشته بهخصوص روزهای ابتدایی آخرین هفته فصل بهار زمزمههایی از انتشار صورتهای مالی دو گروه خودروسازی ایرانخودرو سایپا فضای کمطراوت بازار را غبارآلود کرد و روز یکشنبه پیش از انتشار صورتهای مالی این دو گروه خودروسازی شاهد قرمزپوششدن تابلوی معاملاتی خودروییها بودیم. بر همین اساس با وجودی که یکشنبه شب صورتهای مالی آنها منتشر شد و اغلب اهالی بازار سرمایه انتظار داشتند بازار روز دوشنبه را با صفهای فروش سنگین در گروه خودروییها آغاز کند، اما بازار ثابت کرد بیش از پیش به این خبر واکنش نشان داده و رمق دوبارهای برای واکنش به این گزارشها ندارد. با توجه به اینکه آرام آرام در حال ورود به سهماهه دوم سال؛ فصل مجامع هستیم، پیشبینی میشود شرایط بهتری را برای بازار سرمایه بتوان متصور بود. البته در این میان نمیتوان از تاثیر نرخ ارز و اتفاقات بینالمللی بر روند بازار سرمایه در ماههای آینده چشمپوشی کرد.
همچنین محمدصادق میرزایی نیز درباره وضعیت روزهای اخیر بازار افزود: روزهای ابتدایی هفتهجاری شاهد آن بودیم که فشار تقاضا از قدرت بیشتری در نبرد با فشار عرضه برخوردار بود. در این میان، اواسط هفته فشار عرضهها بهطور نسبی بر بازار غالب شد؛ با وجودی که شاخصکل روزهای متعادلی را پشتسر میگذارد. روز گذشته برخلاف پیشبینی برخی سرمایهگذاران مبنیبر سرخشدن بازار ناشی از تشکیل صفهای فروش هیجانی بهخصوص در گروه خودرویی، بازار شرایط نسبتا پایداری را پشتسر گذاشت. درواقع بهطور معمول انتشار صورتهای مالی گروه خودرویی بهخصوص نماد خودرو و خساپا رفتار هیجانی چندانی از این دو نماد در بازار رقم نزد. در این بین بهنظر میرسد این دو نماد در حالحاضر در قیمتهایی معامله میشوند که کشش چندانی را برای افت بیشتر نداشته باشند.
در این میان میتوان انتظار داشت بر اساس قانون نامهنگاریهایی از سوی دولت انجام پذیرد و شرایطی برای جبران زیان این شرکتها بهوجود آید و مجددا روزهای خوشی را برای این گروه از بازار داشته باشیم، بنابراین بهنظر میرسد بازار در حالحاضر دوران اصلاحی با غلظتی از نوسانات کمرمق را سپری میکند. البته اگر ارزش معاملات طی روزهای آینده به بالای10هزارمیلیاردتومان برسد، میتوان تیرماهی دلچسب همچون سرزندگی فروردین ماه سالجاری را انتظار داشت.
امیرعلی امیرباقری، کارشناس بازار سرمایه در تبیین احوال این روزهای بازار گفت: تورم انتظاری یکی از عوامل اصلی رشد اخیر بازار از اسفند سالگذشته تا اواسط اردیبهشت سالجاری بود. از اواسط دومین ماه فصل بهار با توجه به تغییرات نرخ ارز و اخبار مثبت بینالمللی شاهد آغاز دوران اصلاحی بازار بودیم. در این بین بهنظر میرسد تعادل نسبی ایجادشده در بدنه بازار را نباید به حقوقی یا تدبیر مشخصی نسبت داد و ارزندگی قیمتها برای میانمدت و بلندمدت را میتوان عامل تعادل نسبی روزهای اخیر بازار دانست. همچنین روز گذشته بازار به انتشار صورتهای مالی دو گروه خودروسازی ایرانخودرو و سایپا واکنش خاصی نشان نداد که دلیل آن میتواند تحلیلی باشد که روزهای گذشته از وضعیت نهچندان جالب این گروه داشته است، بنابراین پیشبینی میشود که بازار برای بازگشت به دوران رویایی خودش به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و ترس نقدینگی هوشمند نیز باید برای سرازیرشدن به بازار ازبین برود.