عده‌ای از کاربران موافق بی‌چون‌وچرای صحبت‌های وزیر اقتصاد بودند و در حمایت از آن و ترسیم آینده درخشان بورس می‌نوشتند و عده‌ای دیگر اما صحبت‌های وزیر اقتصاد را تبلیغاتی می‌دانستند و مثل گذشته تاکید داشتند که وضعیت سبز این روزهای بورس حباب است و در آینده ممکن است اتفاقات بدی رخ بدهد. یکی از کاربران در همین رابطه نوشت: « درست است که بورس سبز است و تمام سهامدار‌های ایرانی خوشحال هستند ولی این خوشحالی یک خوشحالی کاذب است. چراکه با این سیاست‌گذاری‌ها، ترمز بریدن بورس در این روزها بیانگر یک اقتصاد از هم پاشیده است. نقدینگی که با قدرت هر چه تمام‌تر درحال افزایش است و به سمت تولید هدایت نمی‌شود.»

 

سعید درخشانی
تحلیلگر بازار سرمایه

استراتژی‌ای را که ۱۵ سال در بازار سرمایه به من نان داده است هیچ وقت به خاطر جواب ندادن برای یک معامله کنار نمی‌گذارم. علم مالی و اقتصادی که چندین دهه و کلی آدم بزرگ در دنیا برای آن زحمت کشید‌ه‌اند را فدای حرکت گله‌ای کوتاه‌مدت نمی‌کنم و البته چیزی که غیر علمی است را به حساب ندانستن نمی‌گذارم.

 

مسعود خوانساری
‌رئیس اتاق بازرگانی تهران

برای آنچه اکنون در برابر اقتصاد ایران قرار گرفته می‌توان از چهار راهکار «کوچک کردن دولت و کاهش هزینه‌ها»، «جایگزینی تامین کسری بودجه از طریق استقراض از بانک مرکزی با عرضه اوراق قرضه دولتی با نرخ جذاب برای بازار»، «افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق توسعه پایه‌های مالیاتی» و «تسریع در عرضه اولیه سهام شرکت‌های دولتی در بورس» یاد کرد، راهکارهایی که می‌تواند آغازی بر اصلاح ساختار بنیادین اقتصاد ایران باشد.

 

داود سوری
اقتصاددان

پیشنهاد می‌کنم خرید و فروش در بورس را هم زوج-فرد یا زنانه-مردانه، چاق-لاغر، کوتاه-‌بلند و... کنند. مثل همه دنیا!!

 

غلامحسن فتحعلی
تحلیلگر بازار سرمایه

امروز بازارسرمایه تا ساعت ١٠:٥٥ با 96/ 3 درصد رشد ( ٥٨٦٨٠ واحد افزایش) رکورد جدیدی از خود به‌جا گذاشت. همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد بعد از چند روز اصلاح، منطقه مقاومت 5/ 1 میلیون واحد را شاخص بورس با قوت رد کرد و نقشه سبز بازار گویای همه چیز است.

 

مهدی رباطی
مدیرعامل کارگزاری بورس بیمه ایران

سقف P/ S بورس در 11 سال گذشته برابر ۲ بوده است که اکنون این رقم به عدد ۷ رسیده است. سه دلیل برای این موضوع می‌‌توان متصور بود:1. یک ابر تورم در حال پیش‌خور شدن است، ۲. حباب در بازار در حال شکل‌گیری است و این حباب به شکل دردناکی خواهد ترکید، ۳. به دلیل بحث تجدید ارزیابی و آزاد شدن تورم انباشته ۴۰ سال گذشته قرار است مارکت P/ E بگیرد و در همین P/ E‌های بالا باقی بماند مانند بازار مسکن. تنها گذشت زمان پاسخ این سه فرض را خواهد داد و هیچ ادعایی نمی‌توان در این خصوص کرد. جز سه فرض بالا هیچ‌کدام از دیدگاه‌های کلاسیک مالی نمی‌توانند رفتار بورس را توضیح دهند. از دید معامله‌گری تنها می‌توان با تکنیک‌های Trailing با مارکت پیش رفت و از روند استفاده کرد.

 

سینا سلیمانی
کارشناس بازار سرمایه

ریسک در هیچ بازار مالی با دستور کنترل نمی‌شود؛ اینکه ضریب تضمین و سقف اعتبارات را دستوری کاهش دادند، نه مانع رشد بازار شد نه ریسک سهامداران را کاهش داد. اگر هدفگذاری «رونق و تعمیق بازار سرمایه» است، گام بعدی سازمان بعد از کاهش کارمزد باید افزایش مجدد سقف اعتبارات باشد.