«داروسازی آوه سینا» در نوبت عرضه اولیه ایستاد
بررسی فعالیت شرکت نشان از آن دارد که مهمترین وجه تمایز شرکتهای گروه داروسازی آوه سینا با سایر شرکتهای صنعت دارو توانمندی این شرکت در زمینه تحقیقات است که طبیعتا منجر به امکان تولید داخلی جدیدترین داروها با داشتن بالاترین کیفیت محصولات دارویی است.همچنین تعداد ۸۳ ثبت اختراع بینالمللی و مقالات علمی متعدد در معتبرترین نشریات علمی در زمینه تولید مواد موثره دارویی و داروهای پژوهشمحور، این شرکت را به نسبت سایر شرکتهای صنعت دارویی متمایز میسازد.
این شرکت در حال حاضر دارای ۵ پروانه داروهای خاص،۴ پروانه داروهای مکمل و ۴۵ پروانه داروهای عمومی از وزارت بهداشت است. همچنین در حال دریافت ۱۰ پروانه جدید برای داروهای خاص، دو پروانه برای داروهای مکمل و ۲۰ پروانه برای داروهای عمومی است.داروسازی آوه سینا بر اساس گزارش آمارنامه سال ۹۵ دارویی کشور، در بین ۱۴۵ شرکت داروسازی، رتبه ۳۹ را در فروش عددی و رتبه ۴۸ را در فروش ریالی به دست آورد. این در حالی است که برخی از محصولات تولیدی شرکت رتبه ۱ تا ۴ را در بین محصولات دارویی فروش رفته در ایران کسب کرده است.
نگاهی به برنامههای آتی
از برنامههای آتی شرکت میتوان به سرمایهگذاری در زمینه تولید داروهای ضدسرطان خوراکی و تزریقی، بررسی واردات داروهای مکمل و صادرات آن به همراه محصولات دارویی شرکت به کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه، برنامهریزی به منظور افزایش سهم بازار، برنامه کاهش دوره وصول مطالبات، پوشش ریسکهای مالی و ارزی و تولید داروهای ضدسرطان اشاره کرد.
داروهای ضدسرطان از محل مواد موثره داروی ضدسرطان تولید شده در شرکت ارسطو به بهرهبرداری میرسد که در مرحله اول تولید ۹ داروی ضدسرطان که مجوزهای آن از وزارت بهداشت اخذ شده و در راستای عملیاتی کردن تولید داروی ضدسرطان، سالنهای مخصوص تولید در حال تکمیل است. پیشبینی میشود این روند تا ۳ ماه سوم سال ۹۷ به اتمام برسد و تولید آزمایشی تا ۳ ماه اول سال ۹۸ آغاز شود. همچنین ماشینآلات و تاسیسات این پروژه از کشورهای ایتالیا، آلمان و هند از طریق ثبت سفارش وارد میشود.
حق اختراع مواد موثره داروهای ضدسرطان که به نام سهامدار عمده شرکت بوده طی قرارداد بلندمدت بهطور کامل و بدون محدودیت به شرکت داروسازی آوه سینا واگذار شده است. بنابراین مقرر شده این شرکت سالانه یک درصد از درآمد فروش خالص داروهای ضدسرطان را بعد از کسر مخارج تحقیقات انجام شده برای کشف مواد موثره داروی ضدسرطان به این سهامدار عمده پرداخت کند.
افزون بر این «داوه» در نظر دارد نسبت به احداث یک بخش جدید برای تولید داروهای جامد خوراکی با شکل قرص روکشدار در محل فعلی کارخانه واقع در حومه شهرستان ساوه اقدام کند. مهمترین موضوع پروژه امکان تولید ماده موثره داروهای ضدسرطان در دو فاز است که فاز اول داروهای ضدسرطان خوراکی و فاز دوم داروهای ضدسرطان تزریقی است که توسط شرکت ارسطو با استفاده از دانش فنی بالا و مطابق با استانداردهای جهانی از جمله فارماکوپه، مجوزهای لازم را در سیستمهای تولید بسته برای اولین بار در ایران از وزارت بهداشت اخذ و پس از راهاندازی پروژه برای تولید داروهای ضدسرطان و اشکال قرص و کپسول تولید خواهد کرد.
داروهای ضدسرطان و خوراکی به دلیل پیچیدگی ساختمان مولکولی دارای قیمتی بسیار بالا هستند که قیمت مواد موثره را بالا برده در حدی که از الماس گرانتر است و خانوادههایی که دچار اینگونه بیماریها میشوند در کمتر از ۶ ماه به زیرخط فقر میرسند. بر این اساس، سرمایهگذاری در این بخش با پیشرفت ۳۰ درصدی ادامه دارد تا قیمت این گونه داروها را تا ۵۰ درصد کاهش دهد و به بازار عرضه کند.
پروژه تولید داروی ضدسرطان با طرح توجیهی سرمایهگذاری، در ساختمانی به مساحت ۸۳۰ مترمربع در سه طبقه در حال احداث و خرید ماشینآلات از ایتالیا در حال گشایش اعتبار است که هزینه ساختمان و تاسیسات و سایر هزینهها معادل ۴ میلیارد تومان که با ماشینآلات وارداتی جمعا ۱۸ میلیارد تومان خواهد بود. منابع اجرای پروژه اعم از محل منابع داخلی و بانکی بهصورت یوزانس در حال تامین است. همچنین بررسی جدول تولیدات داروهای ضدسرطان نشان میدهد در سه سال آینده فقط تولید حدود ۱۵ درصد بازار برای سال اول، ۲۰ درصد برای سال دوم و ۳۰ درصد برای سال سوم در نظر گرفته شده است.
تولید این داروها با توجه به تفاوت قابل ملاحظه قیمت محصولات تولید داخل به نسبت نوع وارداتی و داشتن بستری مناسب، راهکاری برای شرکتهای بیمه برای جلوگیری از پرداخت اضافه خواهد بود. بنابراین پیشبینی میشود ۱۵ درصد بازار برای سال اول عدد بسیار محافظهکارانهای باشد و شرکت خواهد توانست با یک فرآیند صحیح بازاریابی درصد بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهد.
ارسال نظر