شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

  • ابهام مالیاتی در بورس

    دنیای اقتصاد: بورس در روزهای اخیر، مجددا با یک شوک خبری مواجه شده است. ترکش ناشی از یک ابهام مالیاتی در حالی به زمین بورس‌بازان اصابت کرده که از ابتدای هفته قیمت سهام مسیر پرشتاب صعودی را در پیش گرفته است. بند «س» تبصره۶ مالیاتی قانون بودجه، اهالی بازارسرمایه را به برزخ کشانده است. کارشناسان بورسی معتقدند تبصره فوق اگر اصلاح نشود، خروج پول از گردونه سهام سرعت خواهد گرفت. این وضعیت در شرایطی است که اکنون انحراف ارزش معاملات خرد از روند شاخص، نگرانی‌هایی را به دنبال داشته است.
  • بورس از لنز ارزش معاملات

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات روز گذشته بورس تهران با سبزپوشی محدود نماگرهای تالار شیشه‌ای دنبال شد، اما ردیابی جریان معاملات به‌وضوح گواهی بر کاسته‌‌‌‌‌شدن از عطش خریداران در جریان معاملات بود. در آغازین دقایق معاملات، فشار عرضه موجبات افت شاخص‌کل را فراهم کرد، اما با حمایت‌هایی که از سهام شاخص‌‌‌‌‌ساز بازار صورت‌گرفت، شاخص با صعود ۰.۱۷ واحد‌درصدی همراه شد و نهایتا در سطح ۲‌میلیون و ۳۱۶‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • اصلاحیه‌ای به کام بازار

    احمد اشتیاقی/کارشناس بازار سرمایه
    بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری موضوعی است که برای معافیت‌های مالیاتی سقف تعیین کرده است. بدین صورت که معافیت‌های مالیاتی برای اشخاص حقوقی را تا ۵۰۰میلیارد تومان و برای اشخاص حقیقی تا ۵۰میلیارد تومان تعیین شده است. این بند می‌توانست در صورت تصویب سازوکار شرکت‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را به‌شدت تحت‌تاثیر قرار دهد؛ چراکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری از معافیت تبصره ۱ ماده ۱۴۳ مکرر برخوردارند و در صورتی که این اتفاق به وقوع بپیوندد این معافیت تا سقف ۵۰۰میلیارد تومان، با توجه به حجم بزرگی که صندوق‌ها دارند، می‌توانست برای آنها مشکل‌ساز باشد.
  • کاتالیزور معاملات بورسی

    دنیای‌اقتصاد-آرش معلمی: بازارگردانی، فعالیتی بسیار مهم و شناخته‌شده در بورس‌های اوراق‌بهادار است که شامل فعالیت‌هایی با هدف افزایش نقدشوندگی، تنظیم عرضه و تقاضای اوراق‌بهادار و تحدید دامنه‌نوسان می‌شود. بررسی گزارش «الزامات بازارگردانی سهام در بورس‌های اوراق‌بهادار» که توسط بخش تحقیق و توسعه سازمان بورس و اوراق‌بهادار منتشر شده‌است، نشان می‌دهد که بورس‌های توسعه‌یافته وجود بازارگردان را برای شرکت‌های خواهان‌پذیرش الزامی کرده‌اند. در بورس تهران نیز با اینکه چنین قانونی وجود ندارد، اما نگاه به آمارها نشان می‌دهد که به ازای هر نماد فعال، بیش از یک بازارگردان در این رکن از بازار سهام وجود دارد.
  • بورس در راه تصرف تاج‌‌‌‌وتخت؟

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: رشد خزنده نرخ دلار در سامانه نیما آغاز شده و با وجود انتقاداتی که روز گذشته در صحن علنی مجلس توسط رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به فرزین شد، افزایش رسمی این نرخ نزدیک‌تر از همیشه به‌نظر می‌رسد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند با افزایش نرخ دلار نیما، روند بازار سهام تا انتهای سال ‌صعودی خواهد بود.بورس که بعد از فروکش‌کردن ریسک‌های سیاسی روند روبه‌رشدی دارد و اردیبهشت سبزی را می‌گذراند در سومین روز معاملاتی دومین ماه سال ‌نیز صعودی بود. در روزی که لیدرهای بازار در حال استراحت بودند تقاضا برای سهام کوچک بهتر بود، به‌طوری‌که در بازار روز گذشته شاهد ورود ۷۹‌میلیارد‌تومان نقدینگی حقیقی به نمادهایی با ارزش بازار کمتر از ۴۰‌هزار ‌میلیارد‌تومان و خروج ۲۴‌میلیارد‌تومان از نمادهای با ارزش بازار بیش از ۴۰‌هزار‌ میلیارد‌تومان بودیم. از طرفی با تصویب یک فوریت طرح اصلاح بند‌مالیاتی بودجه ‌به‌نظر می‌رسد تمامی احتمالات مثبت برای بورس ۱۴۰۳ در جریان باشد.
  • شروع ماراتن بورس؟

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: دومین روز معاملاتی از دومین ماه سال‌جاری با سبزپوشی بیش از یک‌درصدی نماگرهای اصلی بازار پیگیری شد. در این بین دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای که هفته گذشته با افت ۲.۳۷درصدی روبه‌رو شده بود، در دو روز گذشته حدود ۴.۷۴‌درصد رشد داشت و در روز یکشنبه نیز ۱.۱۸‌درصد سبزپوش شد و در پایان ساعات معاملاتی روز گذشته در سطح ۲میلیون و ۳۱۳هزار واحدی قرار گرفت.
  • بورس به مدار برگشت؟

    دنیای اقتصاد: پس از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی در اقتصاد کشور، اکنون شواهد، حاکی از بازگشت آرامش نسبی به بازارها است. روز گذشته بازار سهام برای سومین روز متوالی سبزپوش شد و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز توانست با ثبت عدد ۲میلیون و ۳۱۳هزار واحد، در سقف ۱۰ماهه خود قرار بگیرد. حقوقی‌ها نیز در دو روز بیش از هزارمیلیارد تومان پول به بازار تزریق کردند. به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی و با کاهش جذابیت بازارهای موازی، بورس توانسته است خود را به رالی بازارها بازگرداند.
  • کانال‌شکنی شاخص بعد از ۲۲۰ روز

    از ابتدای هفته قیمت سهام مسیر پرشتاب صعودی را در پیش گرفت. گرچه شاخص بورس بعد از رشد روز گذشته و عبور از کانال ۳.۳میلیون واحد به سطح هفته نخست خرداد ۱۴۰۲ رسید، اما در این میان انحراف شاخص صنایع مختلف از مسیر نزولی نسبت به هفته‌‌‌های قبل قابل‌‌‌توجه است. با وجود گمانه‌‌‌زنی‌‌‌های مختلف، اگر سیاستگذار بتواند انتظارات فعالان بازار سرمایه را برآورده کند، این عامل به‌خوبی بورس را در مسیر رشد پایدار قرار می‌دهد. اما درخصوص آینده باید به جزئیات وضعیت غیر‌اقتصادی و بازارهای موازی توجه بیشتری کرد.
  • برخورد شاخص به مانع سخت

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: شاخص‌کل بورس در سومین روز معاملاتی مثبت بازار موفق شد بعد از حدود ۱۱ماه کانال ۲.۳میلیون‌واحدی را پس‌بگیرد. در روز گذشته سهام خرد و متوسط نیز پابه‌‌‌‌‌‌‌پای شاخص‌‌‌‌‌‌‌سازان رشد کردند و شاهد رشد ۱.۱۳‌درصدی شاخص‌کل هموزن و ۱.۱۹درصدی شاخص‌کل بورس بودیم، اما روز گذشته تالار شیشه‌ای معاملات عرصه عرض‌اندام سهامداران حقیقی بود و ۸۴‌درصد خریدها و ۸۰درصد فروش‌ها توسط آنها انجام شد. ۲۶۹‌میلیارد‌تومان سرمایه وارد بازار شد و ارزش معاملات نیز با کمی افت نسبت به اولین روز هفته ۴۷۲۱‌میلیارد‌تومان ثبت شد؛ این در حالی است که با کاهش تنش‌های سیاسی و خوابیدن تب تند التهابات، بازارهای موازی طلا و ارز روند کاهشی به خود گرفتند. به‌نظر می‌رسد با وجود محرک‌های احتمالی در بورس بعد از کمرنگ‌شدن سایه ریسک‌های سیاسی شاهد ورود سرمایه‌های سرگردان به بازار سهام باشیم و تحلیلگران معتقدند که بازار سهام در ماه‌های آتی به سمت سقف تاریخی خود در حرکت خواهدبود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر