طلای داخلی همسو با بازار جهانی حرکت میکند
ریزش معاملات سکه بورسی
عقبگرد بهای طلا در بازار جهانی و چشمانتظاری معاملهگران تا مشخص شدن سیاستهای اقتصادی دولت جدید عامل این قرمزپوشی بود. شایان کرمی، کارشناس حوزه طلا، در خصوص آینده قیمتی این فلز در بازار داخل به خبرنگار «دنیایاقتصاد» گفت: همچنان برنامه دولت چهاردهم برای بازار طلا مشخص نشده است، اما آنچه در آینده این حوزه تاثیرگذار بوده، سیاست انقباضی دولت قبلی است که در سهسال کاری خود به کار گرفته بودند. افزایش سود سپردهها و حبس کردن پولها ازجمله این سیاستها به حساب میآید. با توجه به کاهش GDP طی سهسال گذشته، پول بدون پشتوانه به چاپ رسیده است؛ اما با توجه به سود بالا، عمده پول اصلی که به سمت بازار روانه شد، بازار بدهی است.
وی افزود: از نظر سیاسی یک متغیر دیگر نیز پیشروست که در زمینه طلا نسبت به انتخابات دولت چهاردهم تاثیرگذاری بیشتری دارد و آن انتخابات ایالاتمتحده آمریکاست. در صورتی که دولت دموکراتها روی کار بیاید، میتواند سیگنالهای سیاسی مثبتی را به بازار مخابره کند که با مشخص شدن کابینه دولت چهاردهم میتوان پیشبینی دقیقتری نسبت به آینده بخش طلا داشت. اما آنچه بازارها را به معنای واقعی تغییر میدهد، در وهله اول سود بانکی است که باید منتظر تصمیمهای آینده دولت ماند و دید که برای کاهش یا افزایش آن، چه سیاستی را اتخاذ خواهد کرد. از طرفی انتخابات آمریکا نیز مولفه مهمی در قیمتگذاریها و تعیین وضعیت بازار طلای ایران به حساب میآید؛ چراکه اگر دموکراتها قدرت را مجددا به دست به گیرند، احتمال دارد که موضوع تحریمها مورد بازنگری قرار گیرد و این موضوع باعث میشود که ثبات سیاسی در کشور حاکم شود و در صورتی که توافقی انجام شود، شاهد ورود سرمایه خارجی و عدمخروج سرمایه داخلی از کشور خواهیم بود.
کرمی عنوان کرد: در شرایطی که در انتخابات آمریکا دولت جمهوریخواه روی کار بیاید، احتمال میرود که فضای ایران نسبت به حالا در تنگنا قرار گیرد و در صورت تحقق این موضوع، لاجرم شاهد ورورد نقدینگی به سمت بازار طلا و سایر بازارها خواهیم بود. در حال حاضر مواضع دو دولت مشخص نیست و نمیتوان در خصوص روند قیمتی بازار طلا بهصراحت پیشبینی ارائه داد، اما به طور کلی میتوان گفت طی چند ماه آینده با روی کار آمدن دولت جدید، وضعیت ارز و طلا در بازار با ثبات همراه باشد و نوسانات همسو با بازار جهانی خواهد بود تا نتیجه انتخابات آمریکا نیز مشخص شود که هیجانات آن نیز بر بازار داخلی طلا و سکه تاثیر مستقیم دارد. بهطور کلی موضوع تعامل جهانی و سیاست انقباضی و انبساطی دولت چهاردهم مهمترین عامل در نوسانات بازار طلاست. در این بین نمیتوان تشدید تنشهای خاورمیانه را نادیده گرفت و از اینرو طی ماههای آینده نرخ ارز را نمیتوان کاهشی در نظر گرفت؛ اما طلا همچنان در ثبات نسبی به سر خواهد برد تا برنامهها و سیاستهای دولتها مشخص شود.
سراشیبی طلا در بازار جهانی
در حالی که نرخ طلا و سکه طی یکماه گذشته در بازار داخلی در وضعیت باثباتی قرار گرفته است، قیمت جهانی طلا نیز با توجه به افزایش انتظارات تورمی بعد از اوجگیری قیمت شمش در اوایل هفته گذشته که حاصل کاهش نرخ بهره آمریکا در ماه سپتامبر بود، روند کاهشی را در پیش گرفت و در روز جمعه ۲درصد افت قیمت را به ثبت رساند. هر اونس طلا در بازار جهانی در روز جمعه ۲۳۹۴دلار به ثبت رسید. با این حال، طلا در مسیر چهارمین افزایش هفتگی متوالی خود قرار دارد که ناشی از خوشبینی نسبت به کاهش نرخ بهره فدرالرزرو در اوایل ماه سپتامبر است. براساس گزارش CME۳۹;s FedWatch Tool، بازارها احتمال کاهش ۹۸درصدی نرخ بهره توسط فدرالرزرو را در جلسه سپتامبر خود نشان میدهند.