این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: برخلاف اوراق مشارکت، منابع حاصل از اوراق سلف موازی استاندارد برای خودروساز هزینه دوره‌‌‌ای ندارد؛ چرا که انتشاردهنده اوراق مشارکت ملزم به پرداخت سود علی‌الحساب در طول دوره است و در آخر دوره مشارکت نیز با محاسبه دقیق باید ما‌به‌التفاوت سود یا زیان طرح را تسویه کند. اما در اوراق سلف خودروساز طی دوره سودی پرداخت نکرده و تنها در آخر دوره با سازوکارهای خاص تسویه، ملزم به تسویه نقدی یا فروش کالایی خاص به سرمایه‌گذاران هستند.

خان‌‌‌زاده گفت: اوراق سلف موازی استاندارد خودرو افزون بر تامین مالی از قابلیت پوشش ریسک نیز برخوردار است، به نحوی که سرمایه‌گذار یا نهادی که به خودرو نیازمند است و از طرفی دغدغه افزایش یا کمبود خودرو را در آینده دارد، می‌‌‌تواند با پیش‌خرید آن، خود را در برابر ریسک‌‌‌های مختلفی همچون نوسانات قیمت پوشش دهد.

او در پاسخ به این سوال که آیا این اوراق می‌‌‌تواند مکملی برای بحث عرضه خودرو در بورس‌کالا باشد یا خیر، بیان کرد: به نظر می‌‌‌آید انتشار اوراق سلف موازی نوعی عرضه خودرو در بورس‌کالاست و در طول زمان به سبب کارآیی قابل‌توجه، می‌‌‌تواند اختلافات حاصل‌شده بر سر این مساله را برطرف کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: یکی از اشتباهات تصمیم‌گیری در کشور ما عدم‌تکامل فرآیند اجراست؛ زیرا هر طرحی در صورت طی‌نشدن کامل مسیر، محکوم به شکست یا موفقیت با هزینه بالاست، عرضه خودرو در بورس‌کالا باید به صورت تدریجی صورت گیرد و اوراق سلف خودرو نقطه شروع خوبی برای آن است.