رکود با اقتصاد چین خداحافظی نمیکند
سقوط فلزیها با سیگنال چینی
به گزارش «اکوایران»، بازار فلزات صنعتی ظرف هفته جاری در بازارهای جهانی با کاهش نرخ مواجه و قرمزپوش شد؛ به نحوی که ظرف سهروز ابتدایی هفته از بهای مس، آلومینیوم، سرب، قلع و روی در معاملات آتی کامکس و بورس فلزات لندن کاسته شد. شاخص قیمت فلزات در بورس لندن نیز تا ۳هزار و ۵۰۱واحد در روز سهشنبه ۱۸اکتبر عقب نشست و به این ترتیب این شاخص در بازه زمانی هفتگی کاهش ۲/ ۲درصدی، در بازه زمانی ماهانه افت ۸/ ۴درصدی و در بازه زمانی سالانه کاهش ۳/ ۲۵درصدی را به ثبت رساند. با توجه به استمرار افت نرخ فلزات در معاملات بورس فلزات لندن طی روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر، انتظار میرود عقبگرد شاخص قیمت فلزات در بورس لندن نیز شدت بیشتری بگیرد.
صحبتهای انجامشده در نشست حزب کمونیست چین ظرف چهار روز ابتدایی برگزاری، مهمترین دلیل عقبگرد بهای فلزات پایه در بازارهای جهانی ظرف هفته جاری بود.
کالاییها در واهمه از رکود اقتصادی در شرق
احتمال بروز رکود اقتصادی در دنیا شدت میگیرد. از سویی عزم فدرالرزرو برای افزایش بیشتر نرخ بهره جزم بوده و از سوی دیگر تمرکز دولت چین از رشد اقتصادی به افزایش امنیت سیاسی تغییر جهت داده است. مجموع این موارد با شدت دادن به احتمال بروز رکود اقتصادی در دنیا زمینه کاهش تقاضا در بازارهای کالایی را فراهم کرده و این موضوع به قرمزپوشی بازار فلزات پایه منجر شده است.
شاخص مدیران خرید تولیدی چین ظرف ۹ماه ابتدایی امسال یعنی از ژانویه تا سپتامبر برای پنجماه در رقمی کمتر از ۵۰واحد قرار گرفت و اقتصاددانان شرکتکننده در نظرسنجی رویترز پیشبینی میکنند این شاخص برای ماه اکتبر (دهمینماه از سال ۲۰۲۲) نیز با نرخی کمتر از ۵۰واحد اعلام شود. قرار گرفتن این شاخص در نرخی کمتر از ۵۰واحد نشان از بروز رکود در اقتصاد داشته و این موضوع سیگنالی کاهشی برای بازار کامودیتیها تلقی میشود.
اصرار دولت چین بر اجرای سیاست کروناصفر از مهمترین دلایل بروز رکود در اقتصاد این کشور است. در این شرایط شیجینپینگ، رئیسجمهور چین مجددا در نشست کنگره بر پایبندی چین بر اجرای سیاستهای مقابله با کرونا اشاره کرد. این موضوع میتواند با تقویت بروز رکود اقتصادی در چین بهعنوان بزرگترین اقتصاد کالامحور جهانی از افت نرخ بیشتر فلزات حمایت کند.