به گزارش «اکوایران»، روند معاملات سنگ‌آهن در روز پایانی هفته تغییر کرد و به این ترتیب در حالی که سنگ‌آهن عیار ۶۲‌درصد معیار پلتس تا روز پنج‌شنبه ۲۸جولای تا ۱۱۷دلار و ۵۰سنت رشد قیمتی داشت، مجددا وارد مسیر افت نرخ شد و در روز ۲۹جولای تا ۱۱۴دلار و ۵۰سنت عقب نشست. اگرچه بهای سنگ‌آهن در روز پایانی هفته اندکی تعدیل شد؛ اما گزارش‌ها از بهبود انتظارات قیمتی در بازار چین خبر می‌دهد. بهبود چشم‌انداز تقاضا برای محصولات فولادی با وعده‌ بانک‌مرکزی چین برای تامین اعتبار شرکت‌های ساختمانی بدهکار در این کشور، افت موجودی فولاد در چین با توجه به توقف‌های اختیاری فولادسازان این کشور به‌منظور کاهش زیان تولید و افزایش ورود نقدینگی به معاملات این بخش باعث شده است تا بر حجم خرید سنگ‌آهن وارداتی چین افزوده شود.

افول تقاضای فولاد در ژاپن

از ژاپن هم خبر می‌رسد که تقاضا برای فولاد در این کشور افت پیدا کرده است. منابع پلتس بر این باورند که کاهش تقاضا در ژاپن بیشتر به دلیل کاهش تولید خودرو در این کشور از ابتدای سال رقم خورده است. فولادسازان ژاپنی به دلیل کاهش تقاضای داخلی چاره‌ای جز افت تولید ندارند. در عین حال، فولادسازان بزرگ این کشور مجبور شده‌اند قراردادهای بلندمدت خود را تغییر دهند. در اوکراین نیز بزرگ‌ترین کارخانه تولید فولاد یعنی «ارسلور متال» به علت رکود موجود در بازار از ابتدای ماه آگوست به مدت سه‌ماه تولید محصولات خود را به حالت تعلیق درمی‌آورد.

زغال‌سنگ در تلاقی سیگنال‌های افزایشی و کاهشی رنج کشید

زغال‌سنگ کک‌شو آسیا ظرف روز ۲۹جولای رنج کشید. بنا بر گزارش پلتس، پریمیوم زغال‌سنگ فوب استرالیا در روز ۲۹جولای بدون تغییر ۱۹۱دلار به ازای هر تن باقی ماند؛ پریمیوم زغال‌سنگ سی‌اف‌آر چین نیز بدون تغییر ۳۰۰دلار به‌ازای هر تن ثابت ماند. کارشناسان دلیل رنج‌کشیدن زغال‌سنگ را دست به عصا شدن خریداران عنوان کرده‌اند. در حالی که دولت چین درصدد است با سیاست‌های مالی از سقوط بیشتر نرخ زغال‌سنگ کک‌شو جلوگیری کند، خریداران این محصول حاضر به خرید آن با نرخی بالاتر از قیمت‌های فعلی پیشنهادی نمی‌شوند.

میلگرد صادراتی ترکیه در سراشیبی افت نرخ

پلتس در گزارش روزانه خود از روند معاملات بازار آهن و فولاد به استمرار روند افت نرخ در بازار قراضه و مقاطع طویل فولادی ترکیه اشاره کرد. افزایش حجم محموله‌های قراضه ارسال‌شده از آمریکا و کاهش بهای میلگرد صادراتی این کشور، مهم‌ترین دلیل افت نرخ بود. انتظار می‌رود که از ماه آگوست، کارخانه‌های فولادی از میزان خرید قراضه خود به‌طور چشمگیری بکاهند که این موضوع به افزایش فشار قیمتی روی این محصول منجر می‌شود.