رونق در بازار فیزیکی و بازارهای مالی
در هفته منتهی به ۵اسفندماه ۲میلیون و ۳۲۴هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۹۹هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورسکالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت. همچنین در این بازه زمانی تعداد ۱۸میلیون و ۲۱هزار و ۱۹۴گواهی سپرده کالایی به ارزش تقریبی ۲۵۰۸میلیارد و ۳۴۳میلیون ریال خرید و فروش شد و ۱۱۵هزار و ۸۴قرارداد آتی بر پایه سه دارایی زعفراننگین، صندوق طلا و نقره به ارزش بیش از ۴۵۵۸میلیارد ریال منعقد شد.
معامله ۱۸میلیون گواهی سپرده کالایی در یکهفته
در جریان معاملات هفته منتهی به ۶اسفندماه ۱۴۰۰ در بازار مالی بورسکالای ایران تعداد ۱۸میلیون و ۲۱هزار و ۱۹۴گواهی سپرده کالایی به ارزش تقریبی ۲۵۰۸میلیارد و ۳۴۳میلیون ریال خرید و فروش شد که بیشترین سهم را در ثبت این حجم و ارزش معاملاتی به ترتیب سیمان و زعفراننگین در اختیار داشتند. به گزارش کالاخبر، طی هفتهای که گذشت، سیمان با ثبت ۱۳میلیون و ۴۳۱هزار گواهی سپرده معاملهشده بیشترین حجم معاملات را رقم زد و ارزش ۵/ ۸۴میلیارد ریالی برای این دارایی پایه رقم خورد. دارایی مذکور ۷۵درصد ارزش کل معاملات بازار گواهی سپرده کالایی را از آن خود کرد و باز هم رکورد زد.
در نمادهای معاملاتی زعفراننگین نیز ۳میلیون و ۵۷۰هزار و ۲۰گواهی سپرده در حالی مورد معامله قرار گرفت که ارزش بیش از ۱۲۴۲میلیارد و ۵۳۷میلیون ریالی برای آن به ثبت رسید. به این ترتیب زعفراننگین با کسب نیمی از ارزش کل معاملات، صدرنشین بازار شد و مقام نخست را در میان سایر داراییهای پایه به دست آورد. این دارایی پایه همچنین ۲۰درصد حجم کل معاملات را در اختیار گرفت.
یکمیلیون و ۹هزار و ۲۰۰گواهی سپرده سکه طلا نیز به ارزش نزدیک به ۱۱۷۳میلیارد و ۹۴۰میلیون ریال معامله شد تا این دارایی به ترتیب ۶ و ۴۷درصد حجم و ارزش کل معاملات را کسب کرده و مقاوم دوم به لحاظ ارزش و سوم از نظر حجم را از آن خود کند. معاملهگران ۱۰هزار و ۸۱۳گواهی سپرده برنج را نیز به ارزش بیش از ۷میلیارد ریال در بازار مورد دادوستد قرار دادند. این گزارش میافزاید، ۱۶۱گواهی سپرده کشمش، پسته، زیرهسبز و نخود نیز در مجموع به ارزش تقریبی ۱۷۰میلیون ریال معامله شد تا بازار این هفته نیز همچنان در ید قدرت سه دارایی سیمان، زعفراننگین و سکه طلا باقی بماند.
انعقاد ۱۱۵هزار قرارداد آتی در بورسکالا
در هفته اول اسفندماه ۱۴۰۰ معاملهگران ۱۱۵هزار و ۸۴قرارداد آتی را بر پایه سه دارایی زعفراننگین و صندوق طلا و نقره به ارزشی بیش از ۴۵۵۸میلیارد ریال منعقد کردند. در هفتهای که گذشت، ۱۱۱هزار و ۷۱۶قرارداد آتی زعفران نگین در سه سررسید اسفندماه ۱۴۰۰ و اردیبهشت و تیر ۱۴۰۱ منعقد شد تا این دارایی با ثبت ارزش ۴۳۲۱میلیارد ریالی به ترتیب ۹۷ و ۹۵درصد حجم و ارزش کل معاملات را به دست آورد و از نظر هر دو متغیر مذکور اول شود. همچنین ۲۵۷۵قرارداد آتی صندوق طلا به ارزش بیش از ۲۲۱میلیارد و ۶۹۶میلیون ریال در حالی منعقد شد و این ترتیب، این دارایی با کسب سهم ۲ و ۵درصدی در حجم و ارزش کل قراردادهای منعقدشده در بازار در جایگاه دوم ایستاد. این تعداد قرارداد در سه سررسید فروردین، خرداد و مردادماه سال آینده منعقد شد. ارزش ۷۹۳ قرارداد آتی نقره نیز رقمی بالغ بر ۳/ ۱۵میلیارد ریال بود. این تعداد قرارداد در دو سررسید فروردین و خردادماه سال آتی منعقد شد. در هفته منتهی به ۵ اسفندماه ۲میلیون و ۳۲۴هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۹۹هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورسکالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت.
طی هفته اخیر در تالار محصولات صنعتی و معدنی یکمیلیون و ۹۸۰هزار تن انواع کالا به ارزش ۱۳۷هزار و ۵۵میلیارد ریال معامله شد. در این تالار یکمیلیون و ۱۱۵هزار تن سیمان، ۴۹۴هزار و ۵۹۷تن فولاد، ۲۸۳هزار تن سنگآهن، ۷۲هزار تن آهن اسفنجی، ۱۰هزار و ۸۰تن مس، ۱۰هزار و ۲۲۵ تن آلومینیوم، ۴۶۵تن شمش روی، ۲۲۰تن کنسانتره مولیبدن، ۱۲تن کنسانتره فلزات گرانبها و ۶کیلوگرم شمش طلا مورد دادوستد قرار گرفت. در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی ۳۲۸هزار و ۷۲۴تن انواع کالا به ارزش بیش از ۵۸هزار میلیارد ریال به فروش رسید.