سایه چین بر بازار جهانی غلات
طبق گزارش سازمان خواربار و کشاورزی جهانی، بازار غلات دنیا که در سال ۲۰۲۰ به دلیل تاثیرات عرضه و تقاضا شاهد افزایش قیمت بود، در سال جاری با چالشهای تازهای روبهرو خواهد شد. بر اساس این گزارش در سال جدید افزایش تقاضا برای غلات در دنیا ادامه خواهد داشت و همین تحول، زمینه را برای تداوم روند افزایشی قیمت غلات فراهم میکند. فائو براین باور است که سیاست چین در واردات غلات تاثیر زیادی روی قیمت آن در سال جدید میلادی خواهد داشت. به گزارش کالاخبر، عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد فائو در گفتوگویی با «اس اند پی گلوبال پلاتس» گفت: سال جدید میلادی، بیشترین فشار روی قیمت غلات از حوزه تقاضا خواهد بود، زیرا محصولات برداشتشده طی سالهای قبل، میتواند پاسخگوی نیاز یک سال عادی باشد، ولی در سال ۲۰۲۱ اوضاع در بازار غلات، عادی نخواهد بود.
وی ادامه داد: «ابتدای همهگیری کرونا، مردم نگران بودند که تقاضای غلات هم مانند تقاضا برای دیگر کالاهای تولیدی در دنیا کاهش پیدا کند، ولی مطالعات نشان داد این اتفاق نیفتاد. یکی از بزرگترین واردکنندگان غلات در دنیا، چین است و این کشور در سال جدید هم افزایش تقاضا را تجربه خواهد کرد. سال جاری، اقتصاد چین به سرعت رشد میکند و تقاضا برای مواد غذایی و کشاورزی هم روند صعودی خواهد داشت. از سوی دیگر، پیشبینی میشود در کشورهای آفریقایی هم با رشد تقاضای غلات روبهرو باشیم.»
طبق این گزارش، آمریکا یکی از اصلیترین صادرکنندگان غلات به چین است و آمارهایی که ارائه میدهد میتواند تصویری از بازار چین را به ما نشان دهد. وزارت کشاورزی آمریکا اخیرا پیشبینی کرد در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ چین ۲۴ میلیون تن ذرت از آمریکا وارد کند درحالیکه در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ تنها ۷ میلیون تن ذرت از آمریکا وارد چین شده بود. علاوه براین، انتظار میرود در سال جاری چین ۱۰ میلیون تن گندم وارد کند که بالاترین میزان واردات طی ۲۵ سال اخیر خواهد بود. با توجه به اینکه اقتصاد چین، طی سال جدید در حال حرکت سریع به سمت شرایط قبل از همهگیری است، ازسرگیری فعالیتهای رستورانی و افزایش تقاضای مردم به دلیل ارتقای قدرت خرید آنها، میتواند بستر را برای بیشتر شدن نرخ رشد تقاضا در این کشور فراهم کند و بازار غلات دنیا را نیز با رشد قیمت روبهرو کند.