وابستگی چین به واردات انرژی بیشتر میشود
این سرمایهگذاریها تاکنون روند رو به کاهش تولید داخلی را معکوس کرده است. طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت و سایر مایعات نفتی در چین به ۹/ ۴ میلیون بشکه در روز رشد کرده است. با وجود رشد تولید، وابستگی چین به نفت خارجی به ۷۰درصد رسیده و انتظار میرود این رقم رشد کند. اعلام اکتشاف میادین جدید نفت و گاز این روزها مورد کمسابقهای در چین نیست. طبق گزارش گروه رسانهای نت ایز، تنها در نوامبر حدود ۲۰۰ میلیون تن نفت و ۳۰۰ میلیون تن گاز کشف شده است.
با وجود این موفقیت، این صنعت به دلیل تقاضای داخلی سیریناپذیر با نبرد سختی روبهروست. رشد اقتصادی درخشان به بازار پررونق برای انرژی منجر شده اما سطح اتکا به سوختهای فسیلی متفاوت است. اتکا به زغال سنگ به دلیل تولید داخلی قابل توجه محدود است و گاز سهم متوسطی در سبد انرژی ملی دارد. اما نفت بزرگترین چالش است. اگرچه سهم گاز طبیعی در سبد انرژی چین در حال حاضر نسبتا متوسط است اما رشد بزرگی پیشبینی میشود. تغییر خط مشی دولت چین، دلیل اصلی تقاضای رو به رشد برای گاز است. سطح رو به رشد درآمد و مصرف انرژی آلودگی هوای شدیدی در اکثر نقاط چین ایجاد کرده است. همچنین بسیاری از خانوارها همچنان برای اهداف گرمایشی از زغال سنگ استفاده میکنند. سیاست سوئیچ از زغال سنگ به گاز چین تغییر تدریجی به سوی استفاده از گاز طبیعی که سوخت پاکتری محسوب میشود را هدف گرفته است.
شرکتهای چینی طی سالها سرمایهگذاری قابل توجهی در ظرفیت تبدیل مجدد LNG به گاز داشتهاند. در حال حاضر ژاپن بزرگترین واردکننده LNG در جهان است. اما تقاضای اشباعناپذیر چین برای انرژی، این کشور را پیش از سال ۲۰۲۲ به بزرگترین واردکننده LNG در جهان تبدیل خواهد کرد. پکن در حال بررسی احتمال ساخت دومین خط لوله گاز از روسیه است در حالی که خط لوله نیروی سیبری تازه شروع به فعالیت کرده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، در حالی که دنیا همچنان مشغول مبارزه برای شکست دادن کووید- ۱۹ است، اقتصاد چین به رشد بازگشته است. بازار این غول آسیایی در یک سال گذشته یکی از نقاط روشن معدود برای بازار جهانی انرژی بوده است. انتظار میرود اقتصاد چین ۱/ ۲ درصد در سال ۲۰۲۰ رشد کند و نرخ رشدش در سال ۲۰۲۱ به ۴/ ۸ درصد افزایش پیدا کند که به معنای جدی ماندن مساله وابستگی چین به انرژی خارجی در آینده نزدیک است.