مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد
اقدامات دولت برای توازن بخشی به بازار پتروشیمی
علت کمبود محصولات پلیمری کاهش عرضه این محصولات نسبت به زمان مشابه و رشد عجیب تقاضا برای این محصولات بوده، بهطوری که به گفته فعالان بخش پاییندستی محصولات پلیمری، مواد اولیه عرضه شده به تولیدکننده واقعی نمیرسید.
رصد بازار نشان میدهد که دلیل نرسیدن مواد اولیه به تولیدکنندگان و افزایش قیمتی که از این بابت رخ داده و همچنین رشد تقاضای محصولات پلیمری، به فعالیت دلالان و واسطه گرانی بازمی گردد که به خرید مواد اولیه از بورس کالا اقدام کرده و آن را بهصورت آزاد در بازار خارج از بورس یا در بازارهای دیگر از جمله خارج از مرزهای ایران فروختهاند.
احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در این خصوص از قاچاق گسترده محصولات پتروشیمی توسط دلالان بعد از خرید از بورس کالا خبر داد و گفت: بخشی از محصولات پلیمری خریداری شده در بورس از سوی دلالان و واسطهها به کشورهای همجوار همچون ترکیه، افغانستان، عراق و... قاچاق میشود.
در این بین طبق اعلام مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، پروانههای بهرهبرداری صادره صنایع پاییندستی پتروشیمی شامل منسوجات، مواد و محصولات شیمیایی و محصولات لاستیکی و پلاستیکی، در سه ماه نخست سال ۹۷ نسبت به سه ماه اول سال ۹۶ رشد منفی داشته، بنابراین افزایش تقاضای سه برابری در بورس کالا نمیتواند ناشی از ایجاد ظرفیت تولید در سال ۹۷ باشد.
همچنین رصد میزان تولید کالاهای صنعتی در سال جاری نسبت به سال گذشته از ثابت ماندن میزان تولید و در مواردی کاهش تولید حکایت دارد، پس جهش تقاضای محصولات پتروشیمی در بورس کالا به رشد قابل توجه در تولید منجر نشده و احتمال اینکه مواد اولیه احتکار شده یا بهصورت غیررسمی از کشور خارج شده باشد، پررنگ است.در این رابطه رضا نوروززاده مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بهبود شرایط بازار تا دوماه آینده خبر داده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در این خصوص گفت: با توجه به عرضه مواد اولیه پتروشیمی در بورس، اصلاح رویه تخصیص مواد اولیه به تولیدکننده واقعی و مدیریت تقاضا از سوی وزارت صمت تا دو ماه آینده شاهد بهبود شرایط بازار خواهیم بود.
نوروززاده با بیان اینکه «با پیشنهاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی به وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) و اجرای آن، وضع بازار در مهر و آبانماه بهبود مییابد»، اذعان کرد: مشکل موجود بازار ناشی از نامتعادل بودن تقاضا و توزیع است که به وزارت صمت پیشنهاد دادیم فهرست تولیدکنندگانی که از ما مواد میخرند را پایش کند و فهرست سه ماه نخست سال ۹۶ را بهعنوان مبنا قرار دهد و طبق خرید پارسال به آنها سهمیه تعلق گیرد.
نوروززاده ادامه داد: برای برخی افراد که اعلام میکنند ما تازه به تولید رسیدهایم یا اینکه ما پارسال از بازار خرید میکردیم پیشنهاد دادیم که با بازدید از کارخانه و تایید واحد تولیدی به فهرست متقاضیان اضافه کنند یا بر اساس اظهارنامه مالیاتی خود محصول ارائه دهند.وی افزود: هماکنون بازار با کمبود مواد اولیه روبهرو نیست و با مدیریت تقاضا از سوی وزارت صمت و نهادهای مربوطه بیشک بازار به ثبات نسبی میرسد و از این شرایط عبور خواهد کرد.
ارسال نظر