این مقام مسوول با بیان اینکه در سال گذشته قیمت کشف شده در بورس در برخی روزها با قیمت پایه تعیین شده در طرح قیمت تضمینی برابر بود، ادامه داد: با اجرای طرح قیمت تضمینی روی محصول ذرت بخش کمی از هزینه‌هایی که پیش از آن به دولت تحمیل می‌شد، هزینه می‌شود و حتی در برخی روزها قیمت معامله ذرت در بورس با قیمت پایه تعیین شده برابر می‌شد که تحت تاثیر این شرایط، دولت یک ریال هم برای پرداخت پول به کشاورزان هزینه نمی‌کرد و کل مبلغ توسط بخش خصوصی تامین می‌شد.وی با بیان اینکه میزان حجم تولید ذرت در استان خوزستان مطلوب بوده است، اظهار کرد: در سال گذشته محصول تحویلی استان خوزستان به انبارهای پذیرفته شده در بورس کالا نزدیک به ۲۴۰ هزار تن و نسبت به سال پیش از آن با افزایش همراه بوده است.این مقام مسوول با بیان اینکه باید از بازارهای معاملات فیزیکی صرف به سمت بازارهای الکترونیکی در سطح کشور همچون بورس حرکت کنیم، افزود: با این اقدام می‌توان به کشاورز تضمین داد که به تولید خود مشغول باشد.وی افزود: این اقدام مثبت در حالی به کمک بورس کالای ایران در حال اجراست که پیش از آن کشاورز بازار منسجمی برای فروش محصولات تولیدی خود نداشت و مجبور به تحویل محصول برداشتی به تعاونی روستایی می‌شد یا باید تولیدات خود را به‌صورت مستقیم در بازار می‌فروخت. در نهایت نیز کشاورز ناچار به فروش محصول خود به واسطه‌ها به هر قیمتی می‌شد تا بتواند نقدینگی موردنیاز برای حل مشکلاتش را تامین کند.

ارتقای کمی و کیفی محصولات تولیدی

به گفته احمدی، با کمک بورس، بازار مطمئنی برای معامله محصولات کشاورزی از طریق ابزارهایی همچون گواهی سپرده کالایی ایجاد شده که در ارتقای حجم و کیفیت محصولات تولیدی این بخش و افزایش درآمدهای کشاورزان اثرگذار است.مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، بورس کالا را به‌عنوان یک زمین بازی دانست که تعداد زیادی خریدار و فروشنده وارد آن می‌شوند و کالاهای مختلف از جمله محصولات کشاورزی را در آن معامله می‌کنند.وی افزود: در قالب اجرای طرح سیاست قیمت تضمینی در بستر بورس دو طرف خریدار و فروشنده به راحتی پول و کالا را بین یکدیگر مبادله می‌کنند؛ این در حالی است که پیش از آن کشاورز براساس اعتبارات دولتی که معلوم نبود چه زمانی تامین می‌شود، باید محصول خود را می‌فروخت. اما در بورس پول فروشنده طی چند روز پس از معامله پرداخت و مابه‌التفاوت قیمت کشف شده در بورس و قیمت پایه تعیین شده در سیاست قیمت تضمینی هم حداکثر ظرف مدت دو هفته به حساب وی واریز می‌شود.

به گفته وی، در سال گذشته قیمت ذرت به‌گونه‌ای بود که خوشبختانه دولت هزینه چندانی از بابت پرداخت مابه التفاوت قیمت معامله شده در بورس با قیمت پایه تعیین شده برای این محصول متحمل نشد. احمدی اجرای طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی از جمله ذرت در بورس را بسیار مثبت خواند و با تاکید بر اینکه با اجرای این فرآیند می‌توان برای برداشت سال زراعی جدید در استان برنامه ریزی کرد، گفت: در سال ۹۶ اجرای سیاست قیمت تضمینی در استان خوزستان با موفقیت به پایان رسید و با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان اجرای آن را در این استان تداوم بخشید.

 گندم کل استان‌ها وارد بورس شود

وی به موضوع عرضه کل گندم تولیدی در کشور در بورس کالای ایران در قالب سیاست قیمت تضمینی طبق تاکیدات وزیر جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: موضوع عرضه گندم کل استان‌ها در بورس کالا باید اجرایی شود. اما در راستای تحقق این هدف مهم، ابتدا بهتر است گندم در استان‌هایی که حجم تولید کمتری نسبت به استان خوزستان دارند، اجرایی شود تا مسائل و چالش‌های موجود آن احصا شود. پس از شناسایی نقاط ضعف و قوت می‌توان آن را به استان‌های با حجم تولید بالا تعمیم داد.