وی افزود: تا ۱۰ سال گذشته، رشد اقتصادی منفی یک‌درصد بوده اما از دو سال گذشته این شاخص مثبت شده و در سال ۱۴۰۰ به ۹/ ۲‌درصد رسیده است. در دولت سیزدهم تحقق رشد اقتصادی از محل بهره‌وری ۵/ ۳‌درصد هدف‌گذاری شده است که باید برای دستیابی به آن برنامه‌ریزی کرد.

دبیر نهمین همایش جایزه بهره‌وری معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: با توجه به تحریم‌های ظالمانه و منابع مالی محدود در کشور، رشد اقتصادی از محل سرمایه‌گذاری‌های جدید با محدودیت جدی مواجه است از این رو، به منظور رشد اقتصادی باید از منابع موجود و ظرفیت‌های در دسترس استفاده کرد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، ارتقای بهره‌وری کوتاه‌ترین و مطمئن‌ترین مسیر موجود برای کشور است. بنابراین، بهره‌وری دیگر یک فرصت نیست و یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

به سوی رشد شاخص بهره‌وری در بخش معدن و صنایع معدنی

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه ما در سازمان توسعه‌ای دو وظیفه توسعه‌ای و توانمندسازی را  در حوزه معدن و صنایع معدنی دنبال می‌کنیم، گفت: در بخش توسعه، سرمایه‌گذاری در اکتشاف تا بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای صنایع معدنی و در بخش توانمندسازی، حمایت از پژوهش‌های کاربردی، توسعه فناوری و بهبود بهره‌‌‌وری و رقابت‌‌‌پذیری مطرح است. وی ادامه داد: این سازمان پیاده‌سازی نسل ۴ انقلاب صنعتی (هوشمندی معادن و صنایع معدنی) را پیگیری می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد هوشمندی بخش معدن و صنایع معدنی، می‌تواند شاخص بهره‌وری بخش معادن و صنایع معدنی را حداکثر تا ۳۰‌درصد ارتقا دهد.

ارزیابی ۴۰ شرکت

ملاطاهری با اشاره به ثبت‌نام ۶۰ شرکت در فرآیند ارزیابی جایزه بهره‌وری گفت: در نهایت، ۴۰ شرکت مورد ارزیابی قرار گرفتند. در این فرآیند، ۸۳۵۰ ساعت دوره آموزشی برای نمایندگان شرکت‌های متقاضی و ۸۴۰ نفرساعت برای دوره تربیت ارزیاب برگزار شد. وی ادامه داد: در این فرآیند، جلسه‌‌‌ توجیهی ‌‌‌ذی‌نفعان‌‌‌جایزه، جلسه ‌‌‌کالیبراسیون‌‌‌ ارزیابان و جلسه‌‌‌ توجیهی ‌‌‌نمایندگان‌‌‌ تعالی برگزار شد. همچنین در این فرآیند، ۱۶۳ نفر ارزیاب حضور داشتند و ۷۴۰ نفر‌روز کار ارزیابی شرکت‌ها را انجام دادند.

نتایج ارزیابی

دبیر نهمین همایش جایزه بهره‌وری معادن و صنایع معدنی ایران درباره نتایج ارزیابی خاطرنشان کرد: از میان دریافت‌کنندگان جایزه، چهار شرکت موفق به دریافت تندیس، ۱۶ شرکت دارای افزایش امتیاز، ۶ شرکت کاهش امتیاز یا بدون تغییر و یک شرکت تنزل سطح داشته‌اند. وی افزود: نتایج نظرسنجی از شرکت‌های ارزیابی‌شونده حاکی از این است که ۸۳‌درصد از عملکرد دبیرخانه جایزه و ۸۲‌درصد از عملکرد تیم‌های ارزیابی رضایت کلی داشته‌اند.

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو درباره محورهای موثر در ارتقای عوامل تولید در بخش معدن و صنایع معدنی گفت: استفاده از روش‌های نوین و توسعه فناوری کاربردی در کل زنجیره ارزش از اکتشاف تا بازار، هوشمندسازی معادن و صنایع معدنی و کاهش مصرف نهاده‌های تولید به‌ویژه آب و انرژی، از جمله این محورها بوده است. وی افزود: استفاده بهینه از تجهیزات و ماشین‌آلات موجود بخش و برنامه‌ریزی اصولی و دقیق در حوزه تعمیر و نگهداری و اهتمام ویژه به مخاطرات زیست محیطی و ایمنی کار، بخش دیگری از این محورها بود.