به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه‌‌گذاری توسعه معادن و فلزات، این شرکت در آبان ماه سال ۱۳۶۳ با هدف تولید انواع فیبر نوری و کابل‌‌های مخابراتی مسی و کابل‌‌های مخابراتی نوری، توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی کشور، تحت پوشش وزارت پست و تلگراف و تلفن وقت همگام با آخرین فناوری روز جهان و به عنوان پدیده‌‌ای نو در عرصه تولید کابل‌‌های مخابراتی تاسیس شد. شروع بهره‌‌برداری از این مجتمع عظیم صنعتی، مقارن با افتتاح سالن تولید کابل‌‌های مخابراتی نوری بود که برای نخستین بار در کشور، در سال ۱۳۶۷ محقق و در سال ۱۳۶۹ با تولید کابل‌‌های مخابراتی مسی آغاز شد و به ‌‌منظور افزایش ظرفیت تولید، خودکفایی صنعتی و تامین نیاز روزافزون کشور تا سال ۱۳۸۴ طی سه مرحله توسعه یافت. این شرکت در سال ۱۳۷۵ جزو نخستین شرکت‌‌های ایرانی بود که موفق به اخذ گواهینامه ۹۰۰۱ ISO شد و در سال ۱۳۸۱ گواهینامه کیفیت ۹۰۰۱ ISO ویرایش ۲۰۰۰ و استاندارد زیست‌‌محیطی ۱۴۰۰۱ ISO را اخذ کرد. بر مبنای روح حاکم براین استانداردها است که هدف اصلی شرکت، حفظ کیفیت در حد استانداردهای جهانی و برآورده ساختن انتظارات مشتریان، تعالی صنعتی و اقتصادی و حذف وابستگی و حضور موثر در بازارهای جهانی است.

شرکتی بی‌‌رقیب در حوزه مخابرات

محمدجواد عسگری‌باقرآبادی، مدیرعامل شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در معرفی محصولات این شرکت عنوان کرد: تولیدات کارخانه‌های تولیدی شهید قندی شامل کابل‌‌های مخابراتی مسی و نوری، برقی، دیتا است.

شرکت‌‌های تابعه این مجتمع نیز انواع پلیمرهای پی‌‌وی‌‌سی و پلی‌‌اتیلنی برای مصارف کابلی تولید می‌کنند، اخیرا نیز موفق به تولید مواد XLPE شده‌‌اند که از نظر کیفی تایید و در حال حاضر به بازار عرضه می‌شود. پنل‌های خورشیدی نیز از دیگر محصولات تولیدی این مجتمع است. این شرکت در حوزه مخابرات بی‌‌رقیب است و محصولات در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد شبکه زیرساخت مخابراتی مورداستفاده قرار گرفته و هم‌‌اکنون نیز به عنوان شرکت پیشرو در این حوزه هستیم. درباره کابل‌‌های برقی فشار ضعیف، در زمینه کابل‌‌های خود‌نگهدار سهم بزرگی از بازار را در اختیار داریم. با توجه به برنامه‌‌ریزی صادراتی، این شرکت درصدد ورود به حوزه کابل‌‌های فشار متوسط و بالا نیز هست. برنامه‌های توسعه‌‌ای ما نیز در جهت افزایش سهم ما از بازار در سایر محصولات است.

تحریم‌ها را مدیریت کردیم

مدیرعامل شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در ادامه به چالش‌‌های موجود که در صورت رفع دستیابی به اهداف را تسریع می‌کند اشاره کرد: علاوه بر نوسانات نرخ ارز، مشکل عمده ما برای تامین مواد اولیه داخلی نبود ظرفیت‌‌های فعال در این حوزه و عدم پوشش همه مواد به‌ویژه در حوزه کابل‌‌های نوری و همچنین شناور بودن و تغییرات قیمتی مکرر است. همچنین مواد مصرفی کابل‌‌های نوری و ماشین‌‌آلات از خارج تامین می‌شود که عدم تخصیص ارز و تاخیر در صدور تاییدیه‌ها توسط بانک مرکزی در ترخیص اقلام وارداتی مشکلاتی ایجاد کرده تا جایی که حجم بسیاری از مواد در گمرک باقی ‌‌مانده است.

وی مطالبات مالی را از چالش‌‌های دیگر شرکت دانست و گفت: مطالبات روزافزون از سیستم‌‌های دولتی و نیمه‌‌دولتی شرکت‌‌ها رو به افزایش است و متاسفانه روزنه امیدی برای رفع این مشکل در این صنعت مشاهده نمی‌شود. درصد بالایی از تولیدات ما در صنعت مخابرات و صنعت برق مورداستفاده قرار می‌گیرد و مطالبات سنواتی بالاست که به این مبالغ سودی تعلق نمی‌گیرد و قطعا در زمان تسویه به خاطر تورم ارزش آن به‌‌شدت کاهش می‌‌یابد و این در حالی است که برای تامین مواد اولیه هزینه مالی بالایی به ما تحمیل می‌شود. یک روش قهری این است که از فروش بیشتر خودداری شود، ولی قطعا این روش در جهت اهداف ملی تلقی نمی‌شود؛ بنابراین لازم است دولت روش‌هایی برای حمایت از صنعت چه در رابطه با مطالبات گذشته و چه درباره ایجاد تعهدات بعدی طراحی و اعمال کند؛ یکی از این روش‌ها استفاده از این مطالبات به عنوان وثیقه برای دریافت وام بانکی توسط شرکت‌‌هاست که قسمت زیادی از مشکلات صنعت حل خواهد شد و البته باید راهکارهای آن توسط قانون تعریف شود.

در سال‌های اخیر استفاده از تهاتر کالایی توسط توانیر (مثلا شمش آلومینیوم یا میلگرد) یا واگذاری ملک و کابل‌‌های فرسوده(برای بازیافت مس) مطرح ‌‌شده که البته بسیار در سطح محدودی انجام می‌شود.

عسگری‌باقرآبادی تحریم‌ها را در تامین تجهیزات مجموعه به واسطه تدابیر مدیریتی کم دانست و گفت: ماشین‌‌آلات تولیدی کابل‌‌های معمول در حوزه فناوری‌‌های نو قرار ندارد و ازآنجاکه ماشین‌‌آلات تولیدی این شرکت از سازندگان بزرگ فعال در این صنعت خریداری‌‌ شده و برنامه نگهداری آنها به‌‌صورت اثربخش در حال انجام است، تحریم‌ها در این حوزه تا حدی قابل مدیریت است اما با توجه به موارد تعمیراتی و نیاز به قطعات فنی و مشکلات ناشی از تحریم‌ها، گاهی با مشکلاتی برخورد می‌کنیم که سعی بر آن است از پتانسیل‌‌های داخل ایران برای ساخت یا تعمیر قطعات استفاده شود.

مدیرعامل شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در ادامه به کابل‌های ویژه اشاره کرد و گفت: این بخش ماشین‌آلات خاص خود را نیاز دارد که در این خصوص گاه با محدودیت‌هایی برخورد می‌کنیم اما با توجه به رشد سریع صنعت ماشین‌سازی در کشورهای دیگر مثلا چین، تحریم‌ها در این حوزه کارآ نبوده است.

وی داخلی‌سازی را سیاستی در راستای حداقل‌رسانی زیان تحریم دانست و خاطرنشان کرد: با سیاست‌های اتخاذ شده توسط شرکت، قسمت اعظم مواد مصرفی در حوزه کابل داخلی‌‌سازی شده و با افزایش تحریم‌ها، برنامه‌هایی برای جایگزینی آن قسمت از مواد اولیه وارداتی در دست اقدام است.

افزایش سهم از بازار صادراتی و تولید محصولات جدید

وی افزایش سهم از بازار صادراتی را یک هدف برای شرکت دانست و تشریح کرد: از زمان خصوصی‌‌سازی مساله صادرات به عنوان یکی از محورهای اصلی شهید قندی تعریف شده و در این راستا نسبت به صادرات کابل و خدمات فنی مهندسی جهت اجرای شبکه‌های مخابراتی در کشورهای همسایه اقدام شده و با جدیت دنبال می‌شود.

همچنین با توجه به مطرح شدن پروژه‌های دسترسی FTTX شرکت ماشین‌‌آلات مورد نیاز جهت تولید این محصولات را تهیه و نصب کرده و تولید سایر تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه‌های مخابراتی در فهرست پروژه‌های توسعه دیده شده است. در زمینه کابل‌‌های برق فشار ضعیف و متوسط و همچنین کابل‌های ویژه صنعتی نیز موضوع ورود ما در مرحله مطالعاتی است و به‌زودی نحوه فعالیت ما در این حوزه نیز تعریف خواهد شد.