بر اساس تفاهم مشترک بین دو وزارتخانه مقرر شد
ارائه اطلاعات مصرف انرژی به تفکیک واحدهای صنعتی و معدنی
بر این اساس وزارت نیرو باید نسبت به ارائه اطلاعات مرتبط با مصرف انرژی به تفکیک واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ از جمله فولاد، سیمان، آلومینیوم، مس، روی و سایر فلزات تا پایان شهریور ماه سال جاری در قالب وب سرویس، اقدام میکرد. همچنین وزارت نیرو باید اطلاعات مصرف انرژی سایر صنایع را تا پایان آذرماه سال جاری ارائه کند.
بر اساس تبصره این بند نیز وزارت نیرو باید لیست منابع با کد یکتای صنعت برق را به وزارت صمت ارائه کند و وزارت صمت کد متناظر صنعت را تکمیل و جهت تطابق و همسانسازی کدهای واحدهای صنعتی و معدنی میان وزارت نیرو و وزارت صمت برای عملیاتی شدن تفاهمنامه ارسال کند.
بر اساس ماده ۳ تفاهمنامه از تاریخ امضا،این سند پنج سال اعتبار دارد و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.
ماده ۴ نیز جزئیات نظارت بر اجرای این تفاهمنامه را مشخص کرده که بر اساس آن برای هماهنگی، عملیاتی کردن و نظارت بر اجرای این تفاهمنامه، طرفین باید نماینده تامالاختیار (مجری) خود را معرفی کنند و نظارت بر حسن اجرای این تفاهمنامه بر عهده نمایندگان تامالاختیار خواهد بود.
هر سال با آغاز فصل گرما، قطعیهای پراکنده برق آغاز میشود که البته سال گذشته کمبود برق چندین بار به استخراج ارزهای دیجیتال نسبت داده شد. اما درخواست همیشگی تولیدکنندگان این است که قطعی برق با برنامهریزی و اعلام قبلی باشد تا به تولید آسیب نزند. البته طبق گفتههای مسوولان شهرکهای صنعتی، در سال جاری عمده قطعی برق صنایع مستقر در شهرکها با برنامهریزی انجام شده است.
همانگونه که عنوان شد؛ وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و نیرو بهمنظور پایش، کنترل جریان تولید و حفظ انرژی پایدار واحدهای صنعتی و معدنی تفاهمنامه همکاری امضا کردند. به گزارش «ایرنا»، این تفاهمنامه به امضای «سیدمهدی نیازی» معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت، «آرش کردی» مدیرعامل شرکت توانیر و «مصطفی رجبیمشهدی» مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران رسید. برنامههای مدیریت مصرف که امسال تابستان از سوی وزارت نیرو اجرایی شد علاوه بر آنکه پاداشهای خوبی برای مشترکان به همراه داشت، از بروز خاموشی گسترده در شبکه جلوگیری کرد و تابستانی بدون خاموشی با وجود ناترازی رقم زد، بهطوری که مصرف برق صنایع هم ۱۵ درصد افزایش یافت.