وی بیان کرد: با این حال ماشین‌‌آلات راهسازی و معدنی همچون بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر و ... در کشور تولید نمی‌شود و باید از طریق واردات تامین شوند. سهل‌‌آبادی ادامه داد: هرچند شرکت هپکو از توان خوبی برای تولید ماشین‌‌آلات صنعتی برخوردار است، اما هیچ‌گاه توانی برای تولید ماشین‌‌آلات سنگین نداشته است و اگر این دسته از ماشین‌‌آلات را وارد نکنیم بخشی از تولیدمان در بخش معدن و همچنین پروژه‌های راهسازی با مشکل مواجه خواهد شد.

وی به فرسودگی ماشین‌‌آلات و همچنین قیمت‌‌های بالای آنها در کشور اشاره کرد که نوسازی این ناوگان را لازم می‌نماید و اظهار کرد: با این حال در بخش‌هایی همچون فرآوری سنگ، وسایل و ماشین‌‌آلات ریخته‌‌گری، ساخت کوره‌های القایی و قوسی به خودکفایی رسیده‌‌ایم و از توان بسیار خوبی بهره‌‌مندیم و نیازی به خارج نداریم، اما در تولید ماشین‌‌آلات معدنی ضعف داریم و ناگزیر از صادرات هستیم.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همچنین به تعطیلی بیش از پنج هزار معدن کوچک و متوسط در کشور اشاره و اضافه کرد: نیمی از مشکلات این معادن راکد را عدم تامین ماشین‌‌آلات مورد نیاز تشکیل می‌دهد. وی به اکتشاف پهنه‌های بسیار خوب معدنی در کشور اشاره و تصریح کرد: عمده مشکل معدن‌کاری کشور را کمبود ماشین‌‌آلاتی همچون لودر، بولدوزر و بیل مکانیکی تشکیل می‌دهد. سهل‌‌آبادی با اشاره به مخالفت برخی نمایندگان مجلس با واردات ماشین‌‌آلات راهسازی و معدنی به کشور افزود: در این زمینه مرکز پژوهش‌های مجلس باید بیشتر کار کرده و نمایندگان مخالف را با محدودیت توان شرکتی همچون هپکو آشنا کند، زیرا هرگونه اهمال در این زمینه می‌تواند منجر به فرصت‌سوزی برای کشور شود.

وی معتقد است: در شرایط فعلی و تداوم تحریم‌ها، واردات ماشین‌‌آلات مستعمل اروپایی که در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و دریای عمان به کار گرفته شده‌‌اند و اورهال آنها می‌تواند برای بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان چاره‌‌ساز باشد، زیرا از قیمت‌‌های پایین‌‌تری نسبت به ماشین‌‌آلات صفر کیلومتر برخوردارند. رئیس خانه صمت ایران ادامه داد: به‌طور مثال یک دستگاه بیل مکانیکی نو حدود ۱۴ میلیارد تومان قیمت دارد، اما می‌توان کارکرده و دست‌‌دوم آن را با حدود قیمتی ۶ تا ۷ میلیارد تومانی خریداری کرد. وی همچنین یادآور شد: معادن و شرکت‌‌های بزرگ کشور قادر به تامین ماشین‌‌آلات بزرگ مورد نیاز خود هستند، اما تا امروز این ماشین‌‌آلات در اختیار معادن کوچک و متوسط به‌‌منظور توسعه فعالیت‌‌هایشان قرار داده نشده است.