سولانا در حال ورود به قبرستان ارزهای دیجیتال است؟
لایتکوین(LTC) و بیتکوین کش(BCH) این واقعیت را تایید میکنند، هر دو آلتکوین به جمع ۱۰آلتکوین برتر راهیافتند اما نتوانستند محبوبیت خود را حفظ کنند؛ یا به این دلیل که کسی به بیتکوین جدید نیاز ندارد، یا به این دلیل که نمیتوانستند تکامل بازار را دنبال کنند.
آلتکوینی که در واقع توانست تغییری در محیط کریپتو ایجاد کند، اتریوم(ETH) بود. این ارز دیجیتال با تمرکزنکردن بر جمله کلیشهای «قاتل بیتکوین»، دنیای بلاکچین را با قراردادهای هوشمندی آشنا کرد که روندهای مهم صنعت، امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکنهای غیرقابل تعویض(NFT) را فعال میکرد. در ابتدا، اتریوم زمانیکه بهطور گسترده مورداستفاده قرار میگرفت، با مشکلاتی روبهرو بود. شبکه آن با کندی و کارمزدهای بالا کاربران را شاکی کرده بود، از همینرو بسیاری از قاتلان اتریوم ظهور کردند که یکی از آنها سولانا (SOL) است.
سولانا قاتل بزرگ اتریوم
سولانا برای تبدیلشدن به یک ستاره مالی غیرمتمرکز طراحی شده بود، اما بزرگترین پیشرفت آن در فضای بلاکچین در عرصه NFT بودهاست. شبکه آن میتواند ایجاد برنامههای غیرمتمرکز، dApps را تسهیل کند. این ارز دیجیتال دارای یک مدل ترکیبی از اجماع، اثبات سهام (PoS) و اثبات تاریخ (PoH) برای اطمینان از مقیاسپذیری است.
بدونشک، این ویژگیها سولانا را بهعنوان یک رقیب قوی برای اتریوم قرار میدهد؛ با اینحال یکبار دیگر، تاریخ در حال تکرار است و پروژهای که خود را قاتل اتریوم اعلام میکند، در حال نابودشدن است. به گفته آرتور هیز، یکی از بنیانگذاران بیتمکس، تمام آلتکوینهایی که خود را بهعنوان قاتل اتریوم معرفی کنند، توانایی شکست پلتفرم پیشرو در قراردادهای هوشمند را ندارند. این تاجر معتقد است که استعداد توسعهدهنده بسیار مهمتر از معاملات ارزان و سریعتر است. اتریوم چندهزار توسعهدهنده دارد، اما بلاکچین سولانا فقط چند صد نفر توسعهدهنده دارد و این تنها چیزی است که اهمیت دارد.
آیا گورستان کریپتو از سولانا استقبال میکند؟
مانند سایر ارزهای دیجیتال، سولانا در سال۲۰۲۲ اصلاح شدیدی را تجربه کرد. این آلتکوین از زمان رسیدن به بالاترین سطح خود در نوامبر ۲۰۲۱ بیش از ۹۰درصد کاهش یافتهاست.
همانطور که در طول عمر این بلاکچین مشاهده شد، قطعشدن شبکه در پلتفرم قراردادهای هوشمند به دفعات تکرار شدهاست. از زمان راهاندازی سولانا در سال۲۰۲۰ تا زمان نگارش این مقاله، سولانا هشتبار قطعی شبکه را تجربه کردهاست، به همین دلیل، کاربران رمزارز بهطور فزایندهای اعتماد خود را به این شبکه از دست دادهاند. شکنندگی اکوسیستم سولانا یک «پاشنه آشیل» بزرگ برای این ارز دیجیتال است که از افزایش قیمت آن جلوگیری میکند.