مدیر گروه پژوهشی بیمه اشخاص پژوهشکده بیمه مطرح کرد
ریسک راننده، ملاک جدید قیمت بیمهنامه شخص ثالث
مدیر گروه پژوهشی بیمه اشخاص پژوهشکده بیمه ضمن تاکید بر ضرورت تقویت حضور پلیس در جادههای کشور به منظور کاهش خسارات رانندگی گفت: عادلانهترین روش در تعیین قیمت بیمه شخص ثالث این است که علاوه بر ریسک وسیله نقلیه، ریسک افراد نیز مورد توجه قرار گیرد. غدیر مهدوی در گفتوگو با «فارس» در خصوص بیمه شخص ثالث و نقش آن در کاهش تصادفات رانندگی در کشور، اظهار داشت: هر روز آمار تصادفات در ایران افزایش مییابد که این امر اتخاذ سیاستهای کارآمدی را از جانب مسوولان کشور میطلبد.
وی گفت: تصادفات در جامعه باعث افزایش میزان ریسک در بیمه اتومبیل به خصوص شخص ثالث که بیمهنامهای اجباری برای بیمهگذاران است، میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه متاسفانه بیمهنامه شخص ثالث بیمهنامهای زیانده در صنعت بیمه است، تصریح کرد: ضریب خسارات بدون در نظر گرفتن هزینههای جانبی حدود ۹۴ درصد است؛ به صورتی که اگر ۳۰ درصد هم به عنوان هزینههای اداری، اجرایی و مدیریت بیمهنامه در نظر گرفته شود، سودی نخواهد داشت.
مهدوی با تاکید براینکه افزایش تخلفات رانندگی میزان ریسک را در بیمهنامههای اتومبیل بالا میبرد، افزود: با کاهش یا افزایش حق بیمهها نه تنها وضعیت بیمه شخص ثالث بهبود نمییابد، بلکه شرکتها با کمبود پرداخت خسارات یا عدم خرید این نوع بیمهنامهها مواجه خواهند شد.
تبیین فرمولهای جدید جریمه به منظور کاهش تصادفات رانندگی
وی برای حل مشکلات بیمه شخص ثالث پیشنهاد کرد مسوولان به سایر عواملی که در بیمه اتومبیل نقش دارند نیز توجه کنند و افزود: تا زمانی که میزان ریسک تصادفات رانندگی کاهش نیابد، نمیتوان انتظار داشت که بیمهنامههای جذاب با حق بیمههای مناسب به افراد جامعه ارائه شود.
مدیر بیمه اشخاص پژوهشکده بیمه با اشاره به اینکه تغییر نظام بیمهای کشور میتواند برای ارتقای صنعت بیمه موثر واقع شود، گفت: اتخاذ سیاستهای مناسب برای مقابله با افرادی که با رفتارهای متقلبانه اقدام به دریافت خسارات نامعقول میکنند و اخذ حق بیمههای زیاد از افرادی که در مقایسه با دیگران میزان ریسک بالایی دارند، میتواند برای گسترش و اجرای بیمهنامه شخص ثالث در جامعه موثر واقع شود.
مهدوی با اشاره به شناختی که نسبت به جامعه ایران دارد، گفت: تغییر بیمهنامهها و سیستم پرداخت حق بیمه از جمله فعالیتهای بسیار مطلوب در بیمه شخص ثالث هستند؛ اما باید در این مسیر به اقدامات جدی دست زد، به عنوان نمونه باید میزان جریمه و احتمال جریمه شدن در بین افراد جامعه افزایش یابد؛ چرا که هر کدام از افراد در روز تخلفات زیادی انجام میدهند که اصلا جریمه نمیشوند.
سنگینی حضور پلیس باید همیشه وجود داشته باشد
وی تصریح کرد: فرهنگسازی و تصویب قوانین مربوط به عبور و مرور در داخل شهر و ایجاد استانداردهای لازم جهت ایمنی خودروها از جمله مواردی است که میتواند تاثیر بسیار زیادی در متعهد شدن افراد به قوانین بیمهای در سطح کشور داشته باشد.
این کارشناس بیمه با تاکید بر اینکه در ایران به بحث جریمه در تخلفات رانندگی اهمیت چندانی داده نمیشود، افزود: احتمال جریمه شدن خودرو در کشور ما در قیاس با سایر کشورهای جهان بسیار پایین است؛ چرا که حضور پررنگ پلیس در نقاط مختلف کشور احساس نمیشود که این امر باعث افزایش تخلفات شده؛ به صورتی که حق بیمههای شخص ثالث دیگر جوابگوی حجم بالای خسارات نیست. به گفته وی، سالانه ۲۶ هزار نفر در جادهها جان خود را از دست میدهند که این آمار حدود ۵/۳ برابر متوسط دنیا است.
حمایت و جدیت پلیس در ایجاد برنامههای مدون موجب کاهش تخلفات رانندگی میشود
وی با اشاره به اینکه کنترل و مراقبت پلیس تا حد قابل توجهی از تعداد تصادفات رانندگی میکاهد، گفت: تجربه ثابت کرده است که در ایام نوروز که مراقبت و کنترل پلیس شدت زیادی پیدا میکند، تخلفات رانندگی بیش از ۳۰ درصد کاهش مییابد و اگر این مراقبتها و تشدید جرایم و احتمال جریمه شدن تداوم داشته باشد، تاثیر مطلوبی در کاهش تصادفات خواهد داشت.
این استاد دانشگاه افزود: اگر برنامههای مذکور به صورت همزمان در طی ۵ سال اجرایی شود، در آینده کشور با کاهش آمار تصادفات رانندگی و تقلیل حق بیمهها روبهرو خواهد شد.
مهدوی تقسیم قوانین مربوط به عبور و مرور در داخل شهرها و خارج شهرها را به منظور پیشگیری از تصادفات رانندگی کارآمد دانست و تصریح کرد: با اعمال قوانین بسیار ساده میتوان نرخ مرگ و میر و صدمات ناشی از تصادفات رانندگی را تا حد مناسبی کاهش داد.
محاسبه عادلانه ریسک هر فرد افزایش رضایتمندی بیمهگذاران
وی در پاسخ به این سوال که چرا مردم در حال حاضر با بیمه شخص ثالث دچار مشکل شدهاند، خاطرنشان کرد: بیمهنامه؛ یعنی محاسبه متوسط ریسک یک فرد در حداکثر ضرری که برای آن فرد به وجود میآید که این میزان را بیمه گذار باید برای پرداخت هزینه های احتمالی به عنوان حق بیمه پرداخت نماید.
به گفته وی، در بیمه شخص ثالث باید به دو مولفه اتومبیل و راننده توجه کرد که متاسفانه فقط بر مبنای اتومبیل میزان ریسک این بیمه نامه را مشخص کردهاند که این امر برای مشتریان خوش حساب و کم ریسک مشکلاتی را به وجود آورده است.
این کارشناس بیمه در ادامه افزود: بهترین راه جهت حل مشکلات بیمه شخص ثالث محاسبه عادلانه ریسک هر فرد بیمه گذار است به صورتی که هر قدر بتوانیم این متوسط ریسک را بهتر محاسبه نماییم، طبیعتا در رضایتمندی مشتریان تاثیر مطلوبی خواهد گذاشت.
مهدوی در نظر گرفتن تمام مولفههای مربوط به اتومبیل و ذکر آن در بیمهنامهها را موثر دانست و تصریح کرد: به هر میزان که موارد مطلوب و کارآمدی در بیمهنامه منظور شود مطمئنا در آینده قراردادهای بیمهای منطقی شده و به سمت بازار بیمه متعادل پیش خواهیم رفت.
ارسال نظر