به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، غلامرضا پناهی در دیدار با سفیران تازه منصوب شده ایران در برخی کشورها، افزود: تعاملات بانک مرکزی و وزارت امورخارجه مستمر و بهینه بوده و تاکنون به نتایج مفیدی منجر شده است. وی اضافه کرد: مسائل بانکی و نقل و انتقال پول، بخش مهمی از مراودات تجاری و اقتصادی کشور است. پناهی افزود: سیاست بانک مرکزی، مدیریت تجارت خارجی کشور بدون نفت است و استفاده از همه توانمندی‌های صادرات غیرنفتی در این مسیر در دستور کار قرار دارد. معاون ارزی بانک مرکزی ضمن تشریح راه‌های بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور، گفت: ارز حاصل از صادرات باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد و پشتوانه تجارت خارجی کشور باشد.

وی تاکید کرد: صادرات ریالی به معنای خروج سرمایه از کشور است و بنابراین بانک مرکزی آن را به رسمیت نمی‌شناسد. پناهی با بیان اینکه تلاش برای اتصال سامانه سپام به بانک‌های خارجی ادامه دارد، افزود: توزیع ریسک تمرکز تجاری کشور به‌وسیله ایجاد تنوع در مبادی ورودی کالاهای مورد نیاز به واسطه شناسایی کالاهای مازاد و موردنیاز کشور و نیز توسعه مکانیزم تهاتر با کشورها اولویت‌های بانک مرکزی است که اقدام‌های سفیران و نمایندگان وزارت امورخارجه می‌‌تواند در این مسیر راه‌گشا باشد.

دیدار معاون ارزی بانک مرکزی با سفیران جدید ایران در برخی کشورها با هدف آشنایی بیشتر آنها با مسائل بانکی و مراودات اقتصادی صبح امروز در بانک مرکزی برگزار شد و در این جلسه ابهام‌ها و پرسش‌ها در ارتباط با مسائل بانکی و روابط کارگزاری مطرح شد و در مورد آنها به بحث و تبادل‌نظر پرداختند.