تحلیلگر ارشد بیمه موسسه رتبهبندی بینالمللی کپیتال اینتلیجنس:
ریسکهای سهامداری بانکها در بیمه شناسایی میشود
ولفگانگ ریف در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه «آینده شرکتهای بیمه ایرانی که سهامداران عمده بانکی دارند را با توجه به شرایط سخت بانکهای ایرانی چگونه میبینید»، توضیح داد: تفکر فروش محصولات بیمهای از طریق بانکها روشی منطقی است و بیمهها میتوانند با ابزارهای مختلف، خدمات خود را عرضه کنند.
او با بیان اینکه از منظر سهامداری به این موضوع آگاه هستیم که حضور بانکهای زیانده در ترکیب سهامداری شرکتهای بیمه تاثیر منفی خواهد داشت، افزود: در حال حاضر خبر تازهای برای شما ندارم، اما موسسه CI در نظر دارد این ریسکها را شناسایی و در گزارشی ارائه دهد. او در پاسخ به پرسش دیگر «دنیایاقتصاد» مبنیبر اینکه «آیا مطالبات شرکت بیمه از سهامداران عمده را میتوان جزو داراییهای شرکت لحاظ کرد؟» یادآور شد: مطالبات شرکتهای بیمه معمولا به دو شکل مطالبه از محل حق بیمهها از نماینده - کارگزار و بیمهگذاران و درشکل دوم مطالبه از عملیات اتکایی است. تحلیلگر ارشد بیمه موسسه CI ادامه داد: موسسه ما در گام اول ریسک حق بیمه از بیمهگذاران را بررسی کرده که این ریسک در مورد بیمهگذاران بزرگ دولتی شناسایی شده و مطالبات بیمهگران از این گروه دردسرساز شده است. ریف یادآور شد: در مورد سوال شما باید بگویم، مطالبه از سهامدار عمده را میتوان بهعنوان دارایی لحاظ کرد؛ زیرا هر دو طرف دارای شخصیت تفکیکشده هستند.
او در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه «ایران سالها تلاش کرد تا در صنعت بیمه خصوصیسازی شکل گرفت، در حال حاضر یکی از بیمههای خصوصی ما دارای سهامدار بزرگ دولتی است که با دارا بودن سه کرسی در هیاتمدیره حتی برای انتخاب مدیرعامل به تنهایی تصمیمگیری میکند، بهعنوان تحلیلگر بینالمللی این شرایط را چگونه ارزیابی میکنید و آیا ریسکی در فعالیت این بیمه خصوصی وجود دارد؟» یادآور شد: باید اطمینان داشت که آیا این شرکت بیمه خصوصی است. این تحلیلگر ارشد بیمه بینالمللی با ناباوری متذکر شد: اگر دولت سهامدار بزرگ این شرکت بیمه است و سه کرسی هیاتمدیره را دارد، سخت میتوان آن را بخش خصوصی نام برد. ریف ادامه داد: من در مورد این شرکت اطلاعاتی ندارم، اما این را میتوانم بگویم که انتخاب مدیرعامل و تصمیماتی که هیاتمدیره از مجمع عمومی اختیار دارد، باید در جلسات رسمی هیاتمدیره و با خرد جمعی تصمیمگیری شود. یادآور میشود، موسسه رتبهبندی بینالمللی کپیتال اینتلیجنس چندی پیش آینده اقتصاد ایران را با شرایط باثبات پیشبینی کرد.
ارسال نظر