طولانیترین روند نزولی یوآن در برابر اسکناس پشت سبز
البته گفته میشود که پکن اجازه داده تا یوآن کمی ارزش خود را از دست بدهد تا در بحبوحه جنگ تجاری با ایالاتمتحده، اقتصاد چین از این طریق حمایت شود. بر همین اساس یوآن در مقابل دلار در سومین دوره سه ماه سالجاری میلادی ۹۵/ ۳ درصد کاهش پیدا کرد که این میزان روند نزولی در یک دوره سه ماه در بیش از ۳ سال اخیر یک رکورد محسوب میشود.از طرفی هم مشاور بانک خلق چین گفت: یوآن در برابر دلار آمریکا همزمان با افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو بهطور معناداری منطبق شده؛ اما افزایش نرخ بهره فشارهای محدودی را روی یوآن وارد میکند. وی تصریح کرد که چین باید سیاست پولی مستقلی را در پیش گیرد و در حال حاضر دنبال کردن افزایش نرخ بهره فدرال رزرو مناسب نیست.
البته بانک مرکزی چین بهدنبال افزایش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو با وجود ریسک فشار روی یوآن، نرخ بهره را بدون تغییر حفظ کرد. بر پایه این گزارش، یوآن از ماه آوریل سالجاری میلادی تاکنون ۹ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده و بهطور متوسط هر ۸/ ۶ یا ۹/ ۶ یوآن در مقابل یک دلار معامله میشود. به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی، یکی از بهترین سیاستهایی که پکن در جنگ تجاری با آمریکا میتواند در پیش گیرد، حفظ ثبات یوآن به وسیله کنترل بیشتر بر روی سرمایه است تا احتمال خروج سرمایه از این کشور بهدنبال افزایش نرخ بهره در آمریکا را محدود کند. هم زمان با افت ارزش پول چین در بازارهای جهانی در برابر دلار، ارزش روپیه سریلانکا نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت. البته دولت سریلانکا اعلام کرد برای جلوگیری از تضعیف بیشتر ارزش پول ملی این کشور وارد عمل خواهد شد. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری فرانسه، ارزش روپیه سریلانکا در برابر دلار از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۰ درصد کاهش یافته است. دولت اعلام کرده بهدلیل کمبود ارز و کاهش ارزش پول ملی بر واردات خودرو و کالاهای لوکس محدودیتهایی را اعمال خواهد کرد.
وزارت دارایی سریلانکا گفته است این محدودیت یکساله خواهد بود و از کالاهای لوکسی که پس از این وارد شوند تعرفه گمرکی بیشتری اخذ خواهد شد. در حال حاضر هر دلار به بالای ۱۷۰ روپیه سریلانکا رسیده است در حالی که این رقم در آغاز سال ۱۵۵ روپیه بود. وزارت خزانهداری سریلانکا همچنین در بیانیهای گفته است که بخش عمدهای از کسری تجاری این کشور بهدلیل واردات خودروهای لوکس است. کسری حساب تجاری سریلانکا در ۵ ماهه نخست امسال به حدود ۵ میلیارد دلار رسیده است.
کاهش ارزش پول کشورهای نوظهور بعضا به کاهش ذخایر ارزی این کشورها نیز منجر شده است. بهعنوان مثال، بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد که مجموع ذخایر این بانک در ماه گذشته میلادی با ۸/ ۱۱ درصد روند نزولی به ۹/ ۸۸ میلیارد دلار رسید.
به گزارش «ایبِنا» به نقل از روزنامه حریت دیلی ترکیه، بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد ذخایر ارزی این بانک در ماه گذشته میلادی یعنی اوت به ۹/ ۸۸ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد. براساس گزارش ذخایر بینالمللی و نقدینگی ارز بانک مرکزی ترکیه، مجموع ذخایر دارایی این بانک در ماه اوت ۸/ ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد؛ این در حالی است که این رقم برای ماه قبل از آن ۷/ ۱۰۰ میلیارد دلار ثبت شده بود.
همچنین ذخایر ارزی در مجموع به ۹/ ۶۸ میلیارد دلار رسید که در مقایسه با ماه جولای ۴/ ۱۰ درصد روند نزولی نشان میدهد. ماه گذشته میلادی ذخایر طلای بانک مرکزی ترکیه که شامل سپردههای طلا است با ۲/ ۱۷ درصد کاهش به ۴/ ۱۸ میلیارد دلار رسید.
ذخایر بانک مرکزی ترکیه در ماه اوت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با ۶/ ۲۰ درصد روند نزولی از ۱۱۲ میلیارد دلار ثبت شده در ماه اوت سال ۲۰۱۷ میلادی فاصله گرفته است. بر پایه این گزارش، پیش از این در اواسط ماه دسامبر سال ۲۰۱۳ میلادی، ذخایر بانک مرکزی ترکیه با رسیدن به تقریبا ۱۳۶ میلیارد دلار که ۲۱ میلیارد دلار آن مربوط به ذخایر طلا بود، بالاترین رکورد را به خود اختصاص داده بود.
ارسال نظر