چین «ارز رمزنگار یوآن» تولید می‌کند

شماره روزنامه: ۴۳۱۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۳۸۰۱۴۷ بانک و بیمه

بانک مرکزی چین در حال استخراج یک ارز دیجیتال با نام «یوآن رمزنگار» است. به گزارش «ایبِنا» به نقل از اسپوتنیک، در حاشیه اجلاس اقتصادی در یالتای روسیه، «هوآن ژانگ» موسس گروه بلاک چِین DAEX چین درباره با توسعه بازار رمزنگار در چین و چشم انداز ملحق شدن قدرت‌ها با روسیه در این حوزه گفت: چین به هیچ ارز رمزنگاری اجازه نخواهد داد که در داخل این کشور گردش داشته باشد؛ مگر اینکه یوآن دیجیتال باشد. در حال حاضر گروه DAEX روی اکوسیستمی شفاف در حوزه ارزهای مجازی فعالیت می‌کند. این شرکت به‌صورت فعالانه با روسیه به‌منظور معرفی سیستمی شفاف همکاری می‌کند که مردم را قادر به ردیابی تمام تراکنش‌های انجام گرفته شده با ارز رمزنگار می‌کند.

به گفته وی، چین در مورد فناوری بلاک چین رویکرد مثبتی دارد؛ اما مقامات پکن نسبت به ارزهای رمزنگار ترس دارند؛ ضمن اینکه بانک مرکزی چین در حال کار روی سکه دیجیتال خود با نام «یوآن رمزنگار» است و مقامات چین به هیچ ارزمجازی دیگری اجازه گردش در اقتصاد این کشور نخواهند داد.بر پایه این گزارش، در سپتامبر سال ۲۰۱۷ میلادی چین عرضه اولیه سکه‌های دیجیتال و ارزهای رمزنگار را ممنوع و سپس تبلیغات ارزها را روی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی قدغن و به بانک‌های ملی این کشور توصیه کرد معاملاتی را که با ارزهای رمزنگار انجام می‌شوند، خدمات ندهد. در حالی که چین به‌دنبال طراحی ارز رمزنگار یوآن است، دادگاه عالی هند، احضاریه برای بانک آن کشور به‌دلیل رفتار سرکوب‌گرایانه نسبت به ارزهای رمزنگار صادر کرد. دادگاه عالی دهلی به‌دنبال ارسال عریضه‌ای از سوی فعالان حوزه ارز رمزنگار این کشور به این مرجع قضایی که خواستار رسیدگی به دستور اخیر بانک مرکزی این کشور در راستای ممنوعیت تجارت ارزهای رمزنگار شده بودند، اخطاریه‌ای را برای رزرو بانک هند صادر کرد.

در همین حال، بانک مرکزی هند به بانک‌های این کشور ابلاغ کرده بود که به روابط تجاری خود با شرکت‌های فعال در حوزه ارز رمزنگار تا ماه جولای سال جاری میلادی پایان دهند و این به معنی پایان راه برای شرکت‌هایی است که در اکوسیستم ارز مجازی هند فعالیت دارند.بر همین اساس، معترضان به این سیاست بانک مرکزی هند به ماده ۱۹ قانون اساسی هند که اعلام می‌کند شهروندان حق دارند که هر حرفه، تجارت و کسب‌و‌کاری را انجام دهند و نیز ماده ۱۴ که تبعیض را ممنوع کرده و از حقوق قانونی برای همه حمایت می‌کند، استناد می‌کنند.به گفته برخی از فعالان هندی ارز رمزنگار، این بخشنامه به نظر خودسرانه و غیرقانونی است؛ زیرا به دلایل محکم برای مخالفت بانک مرکزی هند در برابر تجارت ارز رمزنگار استناد نمی‌کند و در قانون به چنین موضوعی برای متوقف کردن هر کسب‌و‌کاری در هند اشاره نشده است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن