تلاش‌های ترامپ، یعنی سیاست فشار حداکثری با شکست مواجه شد و حالا مشخص نیست، آیا رویکرد دولت بایدن می‌تواند گره کنونی را باز کند یا نه. چند دور مذاکره بین ایران و امضا‌کنندگان توافق هسته‌ای انجام شده و این ادعا مطرح بوده که پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما هنوز هیچ پیشرفت عملی رخ نداده است. این درحالی است که ایران در ماه‌های اخیر، بر فعالیت‌های هسته‌ای خود افزوده و این عامل مهم نگرانی غرب محسوب می‌شود. درباره افق مذاکرات هسته‌ای دیدگاه‌های مختلفی مطرح است. عده‌ای معتقدند که این توافق حاصل خواهد شد و افزایش فعالیت‌های هسته‌ای از سوی ایران برای وادار کردن غرب به دادن امتیازهای بزرگ‌تر است. عده‌ای نیز می‌گویند که اساسا با توجه به پیشرفت‌هایی که ایران در حوزه هسته‌ای داشته، توافق قبل بی‌ارزش شده است.

در حالی‌که ترکیب تیم سیاست خارجی ایران روز سه‌شنبه اعلام شده است، انتظار می‌رود ایران مذاکرات هسته‌ای را به زودی از سربگیرد. اما این سوال همچنان مطرح است که آیا این تیم با رویکرد تیم پیشین به مذاکرات هسته ای ادامه خواهد داد یا در این خصوص برنامه سختگیرانه‌تری را دنبال خواهد کرد.

عده‌ای هم معتقدند که آمریکا تلاش می‌کند خود را از هرگونه مساله سیاست خارجی دور کرده و بر مسائل داخلی و چین تمرکز کند. در مطالب حاضر به روند کنونی تحولات، نقاط ضعف رویکرد بایدن در مسائل مختلف و چهار عاملی که تقویت‌کننده و تعدیل‌کننده برنامه‌های هسته‌ای ایران است، اشاره شده است.