الزامات رونق در بورس
برخی اخبار داخلی در روند مثبت ایجادشده در دو روز اخیر بیتاثیر نبوده است؛ رکوردشکنی بهای نفت در بازارهای جهانی و طرح دو فوریتی کمیسیون اقتصادی مجلس درخصوص ساماندهی بازار ارز از جمله مواردی بوده که بهعنوان محرک این روزهای بورس شناسایی شده است.
اما در این شرایط سایه ریسکهای غیراقتصادی و مسائل داخلی سبب شده تا نتوان به تداوم شرایط مثبت و خروج قطعی بازار سهام از رکود امیدوار بود. بهطوریکه به رغم رشد حجم و ارزش معاملات بورس در روزهای اخیر، همچنان این متغیرها با روزهای رونق بورس فاصله دارد. طبق نظر کارشناسان، بازار نه تنها تحت تاثیر فشار سیاسى ناشى از نگرانىهاى اخیری که درخصوص برجام وجود داشته قرار گرفته، بلکه سیاستهای داخلی نیز این بازار را به شرایط موجود سوق داده است.
تداوم روند نزولی حاکم بر بازار سهام در شرایطی رخ میدهد که سیطره مسائل موجود بر فضای تالار شیشهای موجب شده است سهامداران پیشبینی دقیقی از وضعیت آتی سهام نداشته باشند و با علم به این موضوع فعالیت خود را در دادوستدها به کمترین میزان ممکن رساندهاند. حال در این شرایط سوال مهم این است که بازار سرمایه در چه زمانی از شرایط موجود خارج میشود؟ در این راستا کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با توجه به صحبتهای رئیسجمهوری آمریکا در شب گذشته، سرانجام برجام تعیین تکلیف شد. اما نکتهای که کارشناسان حوزه بینالمللی بر آن تاکید دارند، عدم بازگشت به دوران قبل از برجام، تردید در بازگشت تمامی تحریمها و در مجموع خوشبینی به آینده است.
اما ریسک دیگر که در بلند مدت مرتفع خواهد شد مربوط به سیاستهای جدید دولت و اقتصاددانان خواهد بود. بهطوریکه سیاستگذار در طولانیمدت توانایی نگه داشتن دلار در نرخ ۴۲۰۰ تومانی را نخواهد داشت و کمکم شاهد اصلاح این نرخ دستوری و عقبنشینی از سیاستهای فعلی ارزی خواهیم بود.
هرچند تحقق این موضوع و زمان نهایی شدن این پیشبینی بستگی به سیاست اقتصادی دولتمردان دارد، اما در صورت به نتیجه رسیدن آن شاهد ایجاد موجی مثبت در کلیت بازارهای مالی کشور بهخصوص بازار سهام خواهیم بود. در این صورت میتوان بازدهی در محدوده ۳۰ تا ۴۰ درصدی را از بازار سرمایه در بازه بلندمدت انتظار داشت.
هدیه لطفی
ارسال نظر