شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

  • راه تحریم‌زدایی

    دنیای اقتصاد: «حضور تجار خارجی در اکسپو ۲۰۲۴ بی‌سابقه بود»؛ این جمله‌ای از مجید تکبیری، رئیس ستاد بر‌‌گزاری ایران‌اکسپو در پا سخ به خبرنگار «دنیای‌اقتصاد» بود.رئیسی همچنین به توانمندی جمهوری‌اسلامی ایران در زمینه صدور خدمات فنی-مهندسی اشاره کرد و گفت: امروز جمهوری‌اسلامی ایران با اتکا به توان متخصصان و مهندسان خود در ۲۰کشور جهان در حال اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ است که می‌توان از این توان و ظرفیت در جهت توسعه دیگر کشورها نیز بهره‌‌‌‌‌برد.
  • ماموریت محوری اتاق‌های مشترک

    اتاق‌های مشترک بازرگانی به‌عنوان بازوی راهبردی اتاق‏‏‏‏‌‎ بازرگانی، نقش کلیدی و محوری در توسعه و رونق تجارت با کشورهای هدف و ارتقای سطح مناسبات تجاری دارند. این اتاق‌ها با تدوین رابطه کارآمد با دولت و نهاد حاکمیت و سیاستگذار از یک‌سو و اتاق بازرگانی به‌عنوان نهاد بالادستی از سوی دیگر می‌توانند در راستای پیشبرد اهداف دیپلماسی اقتصادی و تجاری نقش محوری و کلیدی ایفا کنند، با این‌وجود برخی موانع بر سر راه فعالیت این اتاق‌ها وجود دارد که باعث‌شده ارتباط این اتاق‌ها با کشورهای هدف کمرنگ باشد. کارشناسان با تاکید بر رفع موانع بر سر راه فعالیت این اتاق‌ها، اتاق‌های مشترک را بازوی راهبردی اتاق بازرگانی می‌دانند که می‌توانند در دستیابی به اهد اف تجاری و صادراتی بسیار موثر عمل کنند.
  • انتصاب در منطقه آزاد چابهار

    دنیای‌اقتصاد: وزیران عضو شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به استناد اصل یکصدوسی‌وهشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و با رعایت تصویب‌نامه اصلاحات بعدی آن تصویب کردند که مهدی سرابندی به مدت سه‌سال به عنوان عضو موظف هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی چابهار انتخاب شود.
  • برای تحقق شعار سال گلوگاه‌های تولید برداشته شود

    دنیای‌اقتصاد: محمدجواد امانی، رئیس اتاق اهواز، حل مشکلات بخش‌خصوصی را برای تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم موثر دانست و بر لزوم رسیدگی به مشکلات صنایع کوچک به‌عنوان مردمی‌‌‌‌ترین بخش اقتصاد تاکید کرد. رئیس اتاق اهواز با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان در حوزه‌های مختلف گفت: برای تحقق شعار سال ‌با تعامل بخش‌خصوصی و نهادهای مرتبط، گلوگاه‌های تولید در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی و دیگر بخش‌های اقتصادی باید برداشته شوند.
  • تاسیس کارخانه تولید خودکار

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران پدرش را قانع کرد تا با تاسیس کارخانه بیک در ایران موافقت کند. برای این کار در پاریس به دیدار بیک (موسس و رئیس کارخانه بیک) رفت. او گفت: آقای رفوگران چه کاری می‌توانم برایتان بکنم؟ وی که از قبل خودش را برای این لحظه آماده کرده‌بود، از او یک ماشین تزریق پلاستیک به‌اضافه یک قالب خودکار دست‌دوم خواست و حاضر شد پول آن را همان لحظه بپردازد، سپس گفت: اگر توانستم تولید خودکار را به سطحی برسانم که مورد رضایت شما باشد، اجازه تولید خودکار بیک در ایران را به من بدهید، اگر نتوانستم، ماشین تزریق را نگه می‌دارم و قالب را به شما برمی‌گردانم تا در فرصت مناسب به هرکس خواستید بفروشید و بعدا پولش را به من بدهید. بیک لبخندی زد و این پشتکار را به او تبریک گفت.
  • میزبانی اصفهان از مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا

    دنیای‌اقتصاد-اصفهان: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان گفت: این کلانشهر میزبان بر‌‌گزاری دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» از اصفهان، امیر کشانی در نشست مشترک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان با رایزنان اقتصادی و بازرگانی سفارتخانه‌‌‌‌‌‌‌‌های کشورهای عضو مجمع گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی همکاری آسیا (ACD) افزود: این اجلاس به پیشنهاد دبیرخانه ACD به میزبانی اصفهان، روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود.
  • برنامه جهش تجارت با قاره امید

    دنیای اقتصاد: دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور رئیس‌جمهور ایران و نمایندگانی از ۳۰ کشور آفریقایی، روز جمعه در حالی برگزار شد که تجارت ایران با کشورهای آفریقایی برخلاف انتظارات افت قابل‌توجهی را در سال‌گذشته تجربه کرده‌است.سفر تابستان گذشته رئیس‌جمهور به آفریقا و اظهارات او در این سفر به روشنی نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی است، با این‌وجود در مسیر افزایش حجم تجارت ایران با اقتصاد روبه‌رشد قاره آفریقا دو مانع جدی وجود دارد. مشکل اول که ایران کنترل بیشتری بر آن دارد، مربوط به نبود ابزارهای لازم برای تجارت است.
  • وزیر کشاورزی: امنیت غذایی مهم‌ترین مقوله حکمرانی طبیعی

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌‌‌‌‌خشک، بر اقدام فوری و مشترک کشورها برای پیشگیری و مقابله با تخریب سرزمین و چالش‌های تغییرات اقلیمی، بیابانزایی، خشکسالی و فرسایش خاک تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی وزارت جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای‌حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌‌‌‌‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.
  • فرصت ناب بازاریابی صادراتی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری‌اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور با پیش‌بینی بازدید بیش از ۲‌هزار تاجر و بازرگان خارجی از بیش از ۸۰ کشور روز شنبه آغاز به‌کار خواهد کرد. همزمان با این رویداد بزرگ صادراتی، اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا نیز با میزبانی از مقامات کشورهای آفریقایی برگزار خواهدشد. معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت همزمانی بر‌‌گزاری این دو رویداد را در راستای ایجاد هم‌افزایی با هدف توسعه صادرات غیرنفتی، توسعه بازار گروه‌های کالایی صادراتی و همچنین افزایش صادرات دانش‌بنیان‏‏‏‏‏‏‌ و کالاهای با ارزش‌افزوده بیشتر عنوان می‌کند.
  • لزوم حل مشکلات صدور روادید رانندگان

    دنیای‌اقتصاد: نمایندگان بخش‌خصوصی در نشست پانزدهم کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی تهران که با حضور نمایندگانی از وزارت امورخارجه و وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، مساله عدم‌صدور روادید برای رانندگان ناوگان حمل‌ونقل زمینی را که به چالشی بزرگ برای شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی کشور تبدیل شده، بررسی کردند.
  • تعیین نرخ ارز قاچاق، از بیش‌اظهاری واردات و کم‌اظهاری صادرات

    دنیای‌اقتصاد: مدیر گروه پول و ارز مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به سازوکار ایجاد نرخ تعادلی ارز در بازار غیر‌رسمی، گفت: تامین ارز قاچاق وارداتی و فرار سرمایه از قاچاق صادراتی، بیش‌اظهاری واردات و کم‌اظهاری صادرات در گمرک تامین می‌شود.
  • ضوابط تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: سامانه جامع تجارت در اطلاعیه‌‌‌‌‌‌ای ضوابط جدید تامین ارز از محل واردات در مقابل صادرات برخی کالاهای حوزه‌‌‌‌‌‌ جهادکشاورزی را اعلام کرد. به گزارش سامانه جامع تجارت ضوابط جدید تامین ارز از محل «واردات در مقابل صادرات» برخی کالا‌‌‌‌‌‌های حوزه‌‌‌‌‌‌ جهادکشاورزی را اعلام کرد.
  • عاقبت پروژه‌های روی‌زمین‌مانده تجارت

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: امروز بازی تجارت در کشور، آهسته و بدون سروصدای معمول، در حال تصمیم‌گیری برای انجام دو کار بزرگ است؛ از این دو ، یکی به انجام رسیده‌ و دیگری به شکل چراغ خاموش در حال حرکت است و تنها برخی نشانه‌های خیلی کوچک بر حرکت آن دلالت دارد. طرح یک: تشکیل شورای‌عالی تجارت که در سایه سنگین ابهام قرار دارد و دو: لایحه تجارت که آن‌قدر بدون سروصدا تصویب شد که به‌نظر می‌رسد همه بیشتر در شوک هستند که چگونه لایحه‏‏‏‏‌ای که نزدیک ۲۰ سال‌در مجلس معطل مانده‌بود، شورای‌نگهبان یک‌بار مصوب‌شدن آن را رد کرده‌بود و اثراتی چنان دامنه‏‏‏‏‌دار داشت که هر مجلسی با احتیاط بسیار برای تصویب آن اقدام می‌کرد - در واقع اقدام نمی‌کرد- ناگهان تصویب شد و تمام، آن‌هم درمیان تنش در سیاست و بحران ارز و بودجه‌عجیب دولت سیزدهم.
  • تجارت در کانال مانش

    اتاق بازرگانی فرانسه و بریتانیا یک سازمان تجاری بین‌المللی است که به ترویج و تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری میان فرانسه و بریتانیا کمک می‌کند. این اتاق بازرگانی با بیش از ۱۵۰سال‌تجربه فعالیت، یکی از مهم‌ترین سازمان‌های اقتصادی و تجاری در دو کشور محسوب می‌شود. اتاق فرانسه و بریتانیا با بر‌‌گزاری همایش‌ها، نشست‌های تجاری و رویدادهای شبکه‏‏‏‌سازی، فرصت‌های بیشتری برای همکاری‌های تجاری و توسعه کسب‌وکارها در دو کشور فراهم می‌کند.روابط بازرگانی بین فرانسه و بریتانیا یکی از پرسابقه‏‏‏‌ترین و مهم‌ترین روابط دوجانبه در صحنه بین‌المللی است. این دو کشور با سابقه طولانی در حوزه تجارت، همواره نقش مهمی در توسعه روابط تجاری در اروپا و جهان داشته‏‏‏‌اند. با پیشرفت‌ فناوری و توسعه‌تجارت‌جهانی، روابط تجاری بین فرانسه و بریتانیا نیز گسترده‏‏‏‌تر شده‌است.
  • برخورد ویژه با ۴ گروه کالایی قاچاق در تهران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران گفت: پوشاک، لوازم‌خانگی، قطعات یدکی و دخانیات گروه‌های ویژه‌ای هستند که بیشترین نظارت و برخورد با عرضه قاچاق این محصولات انجام می‌شود. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، ‌‌‌‌ محمود سیجانی؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در نشست خبری اظهار کرد‌‌‌‌: در سال‌گذشته ۲۰۰ واحد تعطیل اقتصادی احیا شدند و برای سال‌جاری نیز برنامه‌‌‌‌ریزی شده ۴۰۰ واحد دیگر احیا شوند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر