لزوم حل مشکلات صدور روادید رانندگان
وزارتخارجه در اینخصوص نیز اعلام کرد ؛ پیگیر حل این مشکل از طریق مجاری قانونی و ارتباط با سفارتخانههای خارجی است. بهگزارش روابطعمومی اتاق تهران، در ابتدای این جلسه بهمن عشقی دبیرکل اتاق تهران، با اشاره به مصوبه کمیسیون اجتماعی مجلس در رابطه با تعطیلی پنجشنبه و نظر مخالف اتاقهای بازرگانی سراسر کشور و فعالان اقتصادی در اینخصوص، تصریح کرد: نظر اتاق بازرگانی، تعطیلی شنبه بهجای پنجشنبه است چراکه نزدیکی و تطابق روزهای کاری بخشهای اقتصادی ایران با جهان برای حفظ تعاملات و همکاریها، ضروری است. وی یادآور شد که تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، فاصله زمانی تعاملات اقتصادی و مالی ایران با دیگر کشورها را به چهار روز افزایش میدهد و این اتفاق در عین حال، آسیب جدی به بخش ترانزیت و حملونقل کشور وارد میکند.
دبیرکل اتاق تهران در عین حال، تصریح کرد؛ حملونقل کانتینری ایران دوران سخت و طاقتفرسایی را سپری میکند و برای ساماندهی به این حوزه، بخشخصوصی انتظار همکاری و همفکری بیشتر را با وزارت راه و شهرسازی دارد. مسعود پلمه، دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران نیز در سخنانی به ضرورت توسعه سریعتر بندر چابهار اشاره کرد و با بیان اینکه طی ۲۰ سالگذشته، حداکثر سرمایهگذاری هند در این بندر ۶۰میلیون دلار بودهاست، به اختلافات پاکستان و چین برای ادامه عملیات عمرانی در بندر گوادر پاکستان اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت پیشآمده، ترغیب و تشویق چینیها برای حضور و سرمایهگذاری در چابهار باید در دستورکار قرار گیرد. در ادامه این جلسه و بحث بر سر چالشی که رانندگان ترانزیت طی ماههای گذشته برای دریافت ویزا و برگ سبز داشتهاند، فریده فیروزفر، عضو هیاتمدیره انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی مالکان کامیون ایران، با بیان اینکه برخورد سفارتخانههای خارجی در تهران در رابطه با صدور ویزا به رانندگان ایرانی، سیاسی است، افزود: طی ماههای اخیر سفارتخانههای کشورهای طرف بازار تجاری ایران به بهانههای واهی از صدور ویزا برای رانندگان ایرانی خودداری میکنند و از آنها پرینت حساب بانکی یا ارائه تمکن مالی درخواست میشود.
فیروزفر در همین رابطه به افزایش ناگهانی نرخ ترانزیت طی ماههای اخیر به دلیل اخلال در صدور ویزا برای رانندگان ایرانی اشاره کرد و با یادآوری اینکه شرکتهای حملونقل ترکیه، از این اتفاق به نفع توسعه کسبوکار خود استفاده میکنند، تصریح کرد؛ با ادامه وضع موجود، شرکتهای حملونقل زمینی ایران مجبور میشوند از ادامه فعالیت در این حوزه دست کشیده و در سایر بخشها از جمله در ساختمانسازی سرمایهگذاری کنند.