شماره روزنامه ۶۱۱۵
|

  • اثرات منطقه‌ای تجارت آزاد

    دنیای اقتصاد -میثم قریشی: مطابق با نظریات اقتصادی، کشورها هرچه بیشتر در معرض تجارت جهانی قرار بگیرند، می‌توانند از مزیت نسبی این مساله استفاده کنند و به رشدی بادوام در اقتصاد خود برسند. این موضوع مستلزم باز بودن درهای اقتصاد روی تجارت و مراودات مالی در صحنه جهانی است. ایده اصلی این است که با تحرک کامل سرمایه و نیروی کار، تعادلی بلندمدت در اقتصاد جهانی ایجاد می‌شود؛ اما همیشه این‌طور نیست و مثال‌های نقض بسیاری حول‌وحوش این موضوع می‌توان پیدا کرد.
  • عقاب‌ها در سرزمین هفتاد و دو ملت

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی هند و آمریکا (Indo-American Chamber of Commerce) یک نهاد غیرانتفاعی است که با هدف تقویت روابط اقتصادی و تجاری بین هند و ایالات‌متحده تاسیس شده است. این اتاق، به‌عنوان پل ارتباطی میان کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران دو کشور عمل می‌کند و به تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری در دو کشور می‌پردازد. روابط تجاری هند و آمریکا یکی از پویا‏‏‌ترین روابط اقتصادی در سطح جهان است. این دو کشور با وجود تفاوت‏‏‌های فرهنگی و اقتصادی، از زمان استقلال هند در سال ۱۹۴۷ به‌تدریج به سمت همکاری بیشتر حرکت کرده‏‏‌اند. در سال‌های اخیر، حجم تجارت دوجانبه به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته که شامل کالاها و خدمات مختلفی می‌شود.
  • حل چالش‌های سازمان تامین اجتماعی به مطالعات بیشتر نیاز دارد

    دنیای اقتصاد: در نشست اخیر شورای گفت‌وگو پیشنهاد احیای شورای عالی تامین اجتماعی و توجه به اصل سه‌جانبه‌گرایی از سوی بخش خصوصی مطرح و مقرر شد برای حل چالش‌های سازمان، بررسی‌ها و مطالعات بیشتری انجام شود. احیای شورای عالی تامین اجتماعی، توجه به اصل سه‌جانبه‌گرایی و تجدیدنظر در ترکیب هیات‌های تشخیص مطالبات موضوعاتی بودند که در صدوبیست‌وپنجمین نشست شورای گفت‌وگو بررسی شدند. اعضای شورا درباره احیای شورای عالی تامین اجتماعی به این نتیجه رسیدند که لازم است مطالعات بیشتر و دقیق‌تری صورت گیرد و مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با همکاری دبیرخانه شورای گفت‌وگو تجربیات بین‌المللی را در این رابطه مدنظر قرار گیرد.
  • یکسان‌سازی استانداردهای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با ایران

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در دیدار با وزیر تجارت اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ضمن تاکید بر یکسان‌سازی استانداردهای کشورهای عضو اتحادیه با جمهور اسلامی ایران، از وی برای حضور در دور سوم نمایشگاه اوراسیا در تهران دعوت به عمل آورد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه تجارت ایران و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، به همراه محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، و چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در راس هیاتی بلندپایه که ترکیبی از صد شرکت ایرانی شامل تشکل‌ها و تجار است، در اجلاس اقتصادی اوراسیا در ارمنستان حضور به عمل رساندند.
  • زنجیره تولید سیب‏‏‌زمینی استان اردبیل تکمیل می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: نایب‌‌‌رئیس اتاق ایران با اشاره به ۱۲۰‌هزار تن تولید مازاد سیب‌‌‌زمینی در استان اردبیل، گفت: با تکمیل زنجیره کامل صنایع تبدیلی، مشکلات این تولید مازاد تا دوسال آینده رفع می‌شود.
  • تسهیل فرآیند صدور ویزای ویتنام برای بازرگانان

    دنیای‌اقتصاد: سید مصطفی موسوی، رئیس اتاق خرمشهر می‌‌‌گوید: در دیدار با سفیر ویتنام در تهران، ضمن رایزنی درباره تسهیل صدور ویزای بازرگانان، فرآیند صدور و اخذ ویزا تسهیل شده است.
  • مالیات ارزش‌‌‌افزوده و حساب شرکت‌های بزرگ به استان محل فعالیت منتقل شود

    دنیای اقتصاد: در نشست شورای گفت‌وگوی استان لرستان، موضوع افزایش گردش مالی استان با استرداد مالیات ارزش‌‌‌افزوده شرکت‌های تولیدی بزرگ و انتقال حساب آنها به داخل استان مورد بحث، بررسی و تصویب قرار گرفت. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرم‌‌‌آباد با اشاره به موضوع استرداد مالیات ارزش‌‌‌افزوده فروشگاه‌های زنجیره‌‌‌ای به استان محل فعالیت، افزود: در ۲ نشست شورای گفت‌وگو، یک نشست را به شیوه‌های مالیات‌‌‌ستانی توسط سازمان مالیاتی استان اختصاص دادیم و پیشنهادهایی را در جهت اصلاح بررسی پرونده‌ها نیز ارائه کردیم.
  • سد داخلی و خارجی توسعه صادرات

    دنیای اقتصاد: تلاش برای حل مساله FATF، موضوعی است که از سوی دولت چهاردهم مطرح‌شده و فعالان صنعتی و اقتصادی را امیدوار کرده‌است. رفع مشکل موردبحث یکی از الزامات اساسی پیش‌روی توسعه صادرات کشور است، بااین‌وجود نباید فراموش کرد که ارتقای سطح حضور ایران در بازار جهانی نیازمند اخذ تصمیمات جدید و گره‌گشایی از سایر چالش‌های پیش‌روی توسعه صادرات است. درهمین‌حال باید همسو با تغییرات جهانی در حوزه تجارت گام برداشت. متاسفانه باید اقرار کرد؛ بی‌بهرگی کشور از تکنولوژی‌های روز دنیا مانع تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالا و تنوع‌‌دادن به سبد صادراتی متناسب با نیاز کشورهای هدف بوده‌است، بنابراین انتظار می‌رود هم‌زمان با رفع محدودیت‌های خارجی پیش‌روی صادرات در مسیر بهبود شرایط داخلی نیز گام برداشت.
  • هشدار وزارت صمت درباره گرانی قیمت برنج

    دنیای‌اقتصاد: معاون تجارت و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به دبیر ستاد تنظیم‌بازار کشور، نسبت به وضعیت بازار برنج کشور هشدار داد. به گزارش وزارت صمت، پس از انتشار نامه انجمن تولیدکنندگان و تامین‌‌‌‌‌‌‌کنندگان برنج ایران خطاب به معاون اول رئیس‌‌‌‌‌‌‌جمهور درباره وضعیت نگران‌کننده بازار برنج، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت نیز در نامه‌‌‌‌‌‌‌ای به دبیرستاد تنظیم‌بازار کشور، نسبت به وضعیت بازار برنج کشور هشدار داد.
  • خلق درآمدهای ارزی با افزایش صادرات غیرنفتی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی و پایش سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن معرفی صادرات به‌عنوان یکی از مولفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های درآمدزایی بر خلق درآمدهای ارزی جدید از طریق افزایش صادرات غیرنفتی، تاکید کرد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، محسن منتظری، افزایش درآمد ملی را به‌عنوان یکی از کارویژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اصلی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ صادرات معرفی کرد و افزود: فرآیند صادرات، به کشورها این امکان را می‌دهد تا محصولات و خدمات خود را به بازارهای جهانی عرضه و از این طریق درآمد ارزی کسب کنند.
  • تاکید بر توسعه موافقت‌نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تجاری

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر و رئیس‌کل سازمان توسعه‌تجارت ایران در سفر به ارمنستان درخصوص موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ظرفیت‌های پیش‌روی تجار مطالبی ارائه کرد.
  • وزن صادراتی ۱۰۰ شرکت

    دنیای اقتصاد: شرکت‌های پتروشیمی، پالایشگاه نفت و روغن، معدن و کارخانه‌های فلزی، عمده مشارکت‌کنندگان در فعالیت‌های صادراتی ایران در ۶ماه ابتدایی سال جاری بوده‌اند. ۱۰۰شرکت اول صادرکننده در این ۶ماه ۳۷میلیون و ۶۷۶هزار تن کالا به ارزش ۱۶میلیارد و ۵۵ میلیون دلار، فعالیت تجاری داشته‌اند که ۵۳.۵۶درصد از وزن و ۶۲.۳۳درصد از ارزش صادراتی را به خود اختصاص داده‌اند. صنایع پتروپالایشی، معادن و فلزات، موتور محرک ارزآوری کشور هستند و برای ادامه این روند باید ناملایمات پیش‌روی این صنایع برطرف شود.
  • افزایش قدرت‌‌‌‌‌‌‌‌ چانه‌‌‌‌‌‌‌‌زنی در سایه صادرات

    دنیای‌اقتصاد: شهاب جوانمردی، نایب‌‌‌‌‌‌‌‌رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه توسعه صادرات باعث افزایش قدرت چانه‌‌‌‌‌‌‌‌زنی نظام سیاسی در مجامع بین‌المللی و افزایش قدرت و امنیت کشور می‌شود، تاکید کرد؛ لازم است با بهره‌‌‌‌‌‌‌‌گیری از تجربه و دانش سایر کشورها، نگاه جدیدی به توسعه صادرات غیرنفتی داشته باشیم که موجب ایجاد اشتغال و افزایش ارزش‌‌‌‌‌‌‌‌آفرینی و تولید ناخالص داخلی شود.
  • گمرک و بانک مرکزی سریع‌تر وارد عمل شوند

    دنیای اقتصاد: دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با هشدار نسبت به ارزش‌گذاری غیرواقعی کالاهای صادراتی گفت: این کار نه تنها صادرکنندگان را با خلا ارزی مواجه کرده و آنها را در رفع تعهدات ارزی خود با مشکل مواجه می‌کند؛ بلکه بانک مرکزی و وزارتخانه‌های مرتبط با تجارت خارجی با اعداد انتزاعی درآمد ارزی مواجه شده و برنامه‌ریزی‌های سیاستگذاران را دچار اشکال می‌کند.
  • دولت در راستای تشویق صادرات سیاستگذاری کند

    دنیای‌اقتصاد: اعضای کمیته ارزی اتاق ایران با انتقاد نسبت به سیاست‌های تجاری کشور، بر لزوم تغییر رویکرد دولت نسبت به این موضوع تاکید کردند. به عقیده آنها، در حال‌حاضر انگیزه استفاده از ارز صادراتی کاهش پیدا کرده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر