شماره روزنامه ۶۰۰۸
|

  • بوی تحول در صنعت غذا

    دنیای اقتصاد: جهان، در سال‌های اخیر تحولات زیادی را در صنعت غذا شاهد بوده‌است؛ برخی از این تغییرات ناشی از اتفاقات مقطعی مانند جنگ روسیه و اوکراین و تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و برخی ناشی از مشکلات مزمن، مانند مشکلات مرتبط با تغییرات اقلیمی است، بااین‌حال کارشناسان روندهای دیگری را نیز شناسایی کرده‌اند که می‌تواند صنعت غذا را با تحول مواجه کند. در گزارش «بلومبرگ» به دو مورد از این تحولات اشاره شده‌است. مساله اول تغییرات ذائقه غذایی شهروندان برخی کشورها مانند چین است. چین نزدیک به ۱.۵‌میلیارد نفر جمعیت دارد و تغییر در عادات غذایی این کشور می‌تواند اثر قابل‌توجهی بر قیمت مواد غذایی داشته‌باشد. به‌عنوان مثال در سال‌های اخیر چینی‌ها مقدار بیشتری قهوه مصرف کرده‌اند که همین مساله به رشد قیمت دانه قهوه سرعت بخشیده است.
  • نقش پررنگ رایزنان در توسعه‌تجارت با آفریقا

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به‌دستاوردهای اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا ۱۴۰۳ از فراهم‌شدن زمینه‌‌‌‌‌‌های توسعه تجاری با این قاره خبر داد. به گزارش روابط‌عمومی سازمان توسعه‌تجارت ایران، لیلا باغبان، با اشاره به تاکیدات مقام‌معظم رهبری در تقویت ارتباط با قاره‌‌‌‌‌‌ آفریقا و آمریکای‌لاتین، گفت: نخستین اقدام برای تقویت و توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی، در زمستان۱۴۰۱ با اجلاس همکاری‌های ایران و غرب‌آفریقا رقم خورد. در این اجلاس که از سوی سازمان توسعه‌تجارت ایران برگزار شد، مقامات دولتی و تجار بخش‌خصوصی از کشورهای غرب‌آفریقا شرکت کردند.
  • بدهی ۲۳همتی دولت به گندمکاران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: از ۱۰ فروردین تاکنون حدود ۱.۵میلیون‌ تن گندم خریداری‌شده، ولی هنوز یک‌ریال هم بابت آن به گندمکاران پرداخت نشده‌است.
  • سهم ۱۰‌درصدی قاچاق در بازار پوشاک

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق‌کالا و ارز با بیان اینکه مشاهدات میدانی نشان می‌دهد حدود ۱۰‌درصد بازار پوشاک به کالای قاچاق اختصاص دارد، گفت: بخشی از لوازم‌خانگی کره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای موجود در بازار، تقلبی هستند و فروش کارتن خالی یخچال و فریزرهای کره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای حتی تا چند‌میلیون‌تومان در فروشگاه‌های اینترنتی هم ادعای تقلبی‌بودن کالاها را تایید می‌کند.
  • همه دشمنان تجارت‌آزاد

    دنیای اقتصاد: پرونده شماره جدید «تجارت‌فردا» به روند انحصاری شدن تجارت پرداخته است. در این پرونده دو مقطع تاریخی که در آن نقش دولت در تجارت خارجی پررنگ‌تر شده مورد بررسی قرار گرفته است؛ بین سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۶۱ فاصله زمانی زیادی وجود دارد؛ اما در هر دو برهه استدلال‌هایی همچون تلاش برای محافظت از تولید ملی یا خودکفایی، مستمسکی برای مقابله با آزادی اقتصادی شده است؛ رویکردی که دشمنان تجارت آزاد در نتیجه آن، فرصت بیشتری برای دسترسی به رانت دارند.
  • شرط نتیجه محور ‌شدن شورای گفت‌وگو

    بررسی عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی حاکی از آن است که این شورا، اگرچه طی سال‌های فعالیت خود دستاوردهایی در راستای بهبود محیط کسب‌وکار و رفع موانع فعالیت اقتصادی داشته، اما جلسات این شورا از بدو تشکیل تاکنون به‌صورت منظم و مستمر برگزار نشده و در دوره‏‏‏‌هایی به دلیل اختلاف‌نظر بین بخش‌هایی از دولت و بخش خصوصی، بر‌‌گزاری این جلسات متوقف‌شده یا به خروجی موردنظر ختم نشده‌است. کارشناسان در این زمینه با آسیب‎شناسی روند فعالیت این شورا معتقدند جدا از اولویت‏‏‏‌بندی صحیحی که باید از سوی بخش‌خصوصی برای طرح موضوعات در جلسات شورا انجام شود، احصا و پیگیری موضوعات تا حصول نتیجه نیز باید صورت بگیرد. حضور منظم و مستمر نمایندگان سه قوه در جلسات این شورا شرط اصلی کارآیی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی است.
  • ضرورت پذیرش استانداردهای متقابل در حوزه گمرک

    دنیای‌اقتصاد: جلسه کارگروه گمرک، لجستیک و استاندارد اتاق فکر همکاری‌های اقتصادی ایران و عربستان به میزبانی دبیرخانه این اتاق فکر و با حضور رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق تهران، کارشناسان و فعالان این حوزه در اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.
  • تقویت روابط تجاری ایران و کره‌جنوبی با کمک بخش‌خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نشست با سفیر جمهوری کره در تهران گفت: بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند روابط تجاری دو کشور را تقویت کنند. در این راستا لازم است روند صدور روادید برای فعالان اقتصادی ایرانی تسهیل شود. رئیس اتاق ایران و سفیر جمهوری کره در تهران ضمن دیدار با یکدیگر درباره آنچه در مسیر تقویت مناسبات تجاری بین ایران و کره‌‌‌‌‌جنوبی ضرورت دارد، صحبت کردند.
  • مشکلات داخلی نفس تولید و تولیدکننده را گرفته‌است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق شیراز با بیان اینکه متاسفانه در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد، گفت: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌‌‌‌‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به‌‌‌‌‌مراتب بهتر بود.
  • قهرمان تولید

    دنیای‌اقتصاد: بعد از پیروزی انقلاب، اتفاقات ناخوشایندی برای این کارخانه رخ‌داد. رفوگران، حس پدری را داشت که فرزندش را از دست داده باشد. آن روزها خودکار بیک در ایران حرف اول را می‌زد؛ اما بعدها خودکارهای خارجی جای تولید داخلی را گرفتند و کارخانه بیک با تولید کمی به فعالیت خود ادامه داد.
  • ناگفته‌های تجارت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: بررسی آمارهای تجارت خارجی در سال۱۴۰۲، حاوی نکات قابل تاملی است. کاهش صادرات به ترکیه و عراق، این زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد که ممکن است ایران حتی بازارهای سنتی خود را به رقبا واگذار کند. همچنین ناکامی نسبی در توسعه بازارهای جدید، نشان می‌دهد که تجارت علاوه بر امضای تفاهم‌نامه، وابسته به زیرساخت‌های متعدد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. نکته دیگر افزایش مداوم صادرات نفت است که می تواند پیام آور رشد احتمالی ارزش واردات در سال جاری باشد.
  • تجارت‌جهانی شتاب می‌گیرد

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: پیش‌بینی سه نهاد معتبر بین‌المللی نشان می‌دهد؛ بعد از رکود سال‌گذشته که ناشی از افزایش قیمت‌ها، افزایش نرخ بهره و ضعف تقاضا بود، امسال شاهد احیای جریان تبادل کالا و محصولات خواهیم‌بود. بر‌‌‌‌‌اساس گزارش‌های منتشرشده توسط سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، صندوق بین‌المللی پول و سازمان تجارت‌جهانی، انتظار می‌رود همزمان با کاهش تورم و رشد اقتصاد ایالات‌متحده آمریکا، تجارت‌جهانی امسال بیش از دو‌برابر رشد داشته‌باشد.
  • رشد ۱۰۳‌درصدی تجارت آمریکا و ایران

    دنیای‌اقتصاد: دفتر آمار آمریکا اعلام کرد تجارت این کشور با ایران در سه‌ماهه نخست سال‌جاری میلادی با رشد ۱۰۳‌درصدی به ۲۷.۷میلیون دلار رسیده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، دفتر آمار آمریکا در تازه‌‌‌‌‌ترین گزارش خود اعلام کرد؛مبادلات تجاری ایران و آمریکا در سه ماه نخست سال‌جاری میلادی به ۲۷.۷‌میلیون دلار رسیده‌است.
  • ورود ۷ کشتی نهاده دامی به بندر امام‌‌(ره)

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل پشتیبانی امور دام خوزستان از ورود ۷ فروند کشتی حامل نهاده دامی به بندر امام‌‌(ره) خبر داد و گفت: این نهاده‌‌‌‌‌‌ها از برزیل و آرژانتین خریداری‌شده‌است.
  • جای پای دولت در پتروشیمی

    دنیای اقتصاد- گروه بازرگانی: میزگرد «وضعیت ارزآوری صنعت پتروشیمی» به همت «گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد» در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ برگزار شد. در این پنل ظرفیت‌ها و مشکلات صنعت پتروشیمی، به‌عنوان یکی از پایه‌های تامین ارز کشور، با حضور کارشناسان و فعالان بخش خصوصی مورد تحلیل قرار گرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر