گروه بازرگانی - رییس مجمع عالی واردات با طرح این موضوع که نمایندگان مجلس شورای اسلامی چگونه از تجارت رسمی حمایت خواهند کرد، می‌گوید: باید دید که مجلس در اجرایی کردن مقوله مبارزه با قاچاق، کدام ابزارهای قانونی را پیش پای مجریان قانون قرار خواهد داد. محمد حسین برخوردار با تاکید بر ضرورت به روز‌رسانی قوانین مقابله با قاچاق، ابراز امیدواری کرد که کمیسیون اقتصادی مجلس هرچه زودتر مراحل بررسی لایحه مبارزه با قاچاق را به پایان برساند.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران در ادامه به «ایرنا» گفت: دست‌اندرکاران عرصه مبارزه با قاچاق کالا و ارز دائما به دنبال مبارزه جدی‌تر و جامع‌تری با پدیده قاچاق بوده‌اند و با توجه به اینکه مهم‌ترین و موثرترین ابزار در مبارزه مدنی، ابزار قانون است، توقع از مجلس، در اختیار قراردادن ابزار مناسب برای مقابله با این پدیده شوم است.

این عضو هیات‌رییسه اتاق تهران همچنین گفت: قانون کنونی مبارزه با قاچاق کشور مربوط به ۷۷ سال پیش بوده و جوابگوی نیازهای زمان کنونی نیست.

این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: تدوین لایحه جدید پس از بررسی پیشینه قوانین و مقررات فعلی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال‌های ‌۱۳۱۲ و ‌۱۳۵۰ و بررسی نواقص و ایرادات اساسی آن که مراجع مختلف را در رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز دچار مشکل نموده بود، صورت گرفت.

برخوردار ادامه داد: لایحه جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز با مطالعه علمی و بنیادین تمام فعالیت‌های گذشته و همفکری استادان دانشگاه، صاحب‌نظران و مدیران مجرب تدوین شده است و چشم امید فعالان اقتصادی در زمینه مقابله با قاچاق به اجرایی شدن آن است.

لایحه مبارزه با قاچاق خرداد ماه گذشته از سوی دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، این لایحه در۷۴ ماده و ۶۹ تبصره تدوین شده و در برگیرنده حکام و الزامات بدیع و به روز است.

رییس مجمع عالی واردات ابراز امیدواری کرد تا لایحه مبارزه با قاچاق هر چه سریع‌تر نهایی شود؛ چرا که اجرایی شدن آن به منطقی شدن واردات و جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور کمک شایانی می‌کند.