فاطمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امین در دیدار با گوبل با اشاره به اینکه حجم مبادلات تجاری یک‌میلیارد دلار است، گفت: باید با تشکیل کارگروهی، نقشه‌راه افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، برای استفاده از ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مشترک، تدوین شود. به گزارش «شاتا» وزیر صمت افزود: در سفر رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهوری اندونزی به ایران در سال‌۲۰۱۶، هدف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری افزایش مبادلات دو‌میلیارد دلار تعیین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده بود؛ اما اکنون حجم مبادلات تجاری میان دو کشور به یک‌میلیارد دلار رسیده است و باید با تشکیل کارگروهی، نقشه‌راه برای افزایش مبادلات تجاری دو کشور تدوین شود. فاطمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امین با ابراز علاقه نسبت به افزایش سریع روابط اقتصادی میان دو کشور، تصریح کرد: اقتصاد ایران و اندونزی مکمل همدیگر هستند به این صورت که هر دو کشور به برخی محصولات یکدیگر نیاز دارند. وی با تاکید بر ضرورت انجام

سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مشترک میان دو کشور اظهار کرد: انجام سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مشترک روابط میان دو کشور را عمیق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر و گسترده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر خواهد کرد. وزیر صمت به توانمندی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اندونزی در ساخت لکوموتیو اشاره کرد و ادامه داد: اندونزی می‌تواند در این حوزه در ایران برای تامین نیاز داخل و صادرات به کشورهای همجوار، سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری انجام دهد. فاطمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امین در ادامه گفت: اندونزی در حوزه تولید کائوچو، روغن پالم و کاغذ، ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خوبی دارد و می‌تواند از بندر چابهار به‌عنوان هاب منطقه برای پوشش صادراتی استفاده کند. وی با اشاره به اینکه ایران ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ترانزیتی بسیار خوبی در حوزه کریدور شمال به جنوب دارد، ادامه داد: روسیه نیز علاقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مند به توسعه این کریدور از طرف ایران است، زیرا این مسیر ارزان و کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هزینه است. وزیر صمت با بیان اینکه فرصت‌های بسیار زیادی در کشور برای همکاری مشترک وجود دارد، تصریح کرد: صنایع فولاد و لوازم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌خانگی ما پیشرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خوبی داشته‌اند، حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی از جمله صنایع تجهیزات پزشکی، خودرو و زیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فناوری نیز ظرفیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مناسبی برای افزایش مراودات هستند. نایب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رئیس مجلس نمایندگان جمهوری اندونزی در امور صنعت و توسعه نیز گفت: این سفر برای پیگیری رایزنی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های قبلی ما با طرف ایرانی برای افزایش مراودات تجاری است و پیرو تاکیدات روسای جمهوری دو کشور، برای تعمیق روابط اقتصادی آماده هستیم. وی با اشاره به حضور رسانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و بخش‌خصوصی کشور اندونزی در این سفر، اظهار کرد: جلسات مختلفی نیز با بخش‌خصوصی و شرکت‌های فناور و دانش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بنیان ایران داشتیم. نایب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رئیس مجلس نمایندگان اندونزی در امور صنعت و توسعه با اشاره به توانمندی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و پیشرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ایران در حوزه دانش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بنیان، فناوری و نانو، اعلام کرد: البته این پیشرفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نه‌تنها برای ایران، بلکه برای تمام امت اسلامی است و اینکه ایران در این شرایط سخت توانسته فناوری خود را ارتقا دهد، قابل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تحسین است. گوبل، ضمن اعلام علاقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مندی اندونزی برای استفاده از پیشرفت ایران در حوزه نانو فناوری و دانش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بنیان، افزود: با همکاری مشترک در این حوزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ویژه در حوزه فناوری‌های سلامت، می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانیم کارهای بسیار ارزشمندی برای دو کشور و همچنین امت اسلام انجام دهیم.

در حاشیه این نشست، وزیر صمت در جمع برخی از خبرنگاران رسانه‌ها ارتباط میان کسب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وکارهای دو کشور، کاهش تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در تجارت ترجیحی و تسهیل نقل و انتقالات پولی و مالی را سه راهکار افزایش مراودات تجاری با اندونزی برشمرد.

وزیر صمت گفت: در وهله نخست باید ارتباط میان کسب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وکارهای دو کشور را برقرار کنیم، دو ملت نیز روابط مشترک و عمیقی باهم دارند، اما حلقه مفقوده ما ارتباط کسب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وکارهای دو کشور با یکدیگر است که باید برقرار شود.

وی کاهش تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در تجارت ترجیحی را از دیگر محورهای افزایش مراودات دو کشور دانست و اضافه کرد: باید تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های تجاری را به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شدت کاهش دهیم تا حجم روابط اقتصادی از رقم کنونی بالاتر رود و در این حوزه آماده کاهش تعرفه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در تجارت ترجیحی هستیم.

وزیر صمت تسهیل نقل و انتقالات پولی و مالی را محور سوم راهکارها دانست و اضافه کرد: هرچند به علت تحریم‌ها محدودیت‌هایی در این زمینه ایجاد شده، اما از سوی دیگر فرصت‌های بسیار خوبی نیز برای ما فراهم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شده است.

وی با اشاره به تجارت ۱۰۰‌میلیارد دلاری کشور در سال‌گذشته بدون احتساب نفت، اظهار کرد: این حجم از تجارت با روش‌ها و فرصت‌هایی که تحریم پیش‌روی ما قرار داد مانند تهاتر، انجام‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده است. فاطمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌امین با بیان اینکه اقتصاد دو کشور مکمل یکدیگر است، تصریح کرد: اگر این سه محور را به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سرعت مدنظر قرار دهیم، روابط اقتصادی و مبادلات تجاری نیز به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سرعت افزایش خواهد یافت.