بر اساس اظهارات رئیس پارلمان بخش‌خصوصی ایران، تنوع رشته‌‌ای برای تقویت سطح همکاری‌‌ها بسیار بالاست و دو کشور می‌توانند حتی در حوزه پتروشیمی، صنعت خودرو، ماشین‌‌آلات، معدن، لوازم خانگی و انرژی با یکدیگر همکاری کنند.

شافعی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کم‌‌آبی شدیدی که در ایران با آن مواجه هستیم اشاره و تاکید کرد: در این بخش باید با کشور‌هایی که تجربیاتی در حوزه مدیریت منابع آبی دارند، همکاری کنیم.

وی تصریح کرد: دولت ایران چون در موقعیت ویژه‌‌ای از نظر جغرافیایی قرار دارد و گذرگاه اصلی در ارتباط بین جنوب به شمال و شرق به غرب است، در نظر دارد توسعه حمل‌‌وتقل ریلی، نوسازی و بهسازی این صنعت را در دستورکار قرار دهد و با توجه به تجربه جمهوری چک در این حوزه‌‌، امکان فعالیت مشترک بین دو کشور وجود دارد.  رئیس اتاق ایران در ادامه با توجه به تاسیس کمیته مشترک ایران و چک از سوی اتاق ایران ابراز امیدواری کرد: کمیته متناظر آن در جمهوری چک تاسیس و در نهایت زمینه برای ایجاد اتاق‌های مشترک مهیا شود.

جوزف ریختار، سفیر جمهوری‌چک در تهران، با اعلام این خبر که طبق برنامه‌‌ریزی‌‌های انجام‌شده قرار است هیاتی از این کشور در‌ماه ژانویه به ایران سفر کنند، تاکید کرد: شرکت‌هایی در حوزه‌‌های معدن، غذا، امور بهداشتی و ماشین‌‌های سنگین آمادگی خود را برای همکاری با طرف‌‌های ایرانی اعلام کردند. از این منظر به‌عنوان سفیر جمهوری‌چک در ایران سعی می‌کنم در نمایشگاه‌‌های مختلفی که در ایران برگزار می‌شود حضور پیدا کنم و ضمن آشنایی با ظرفیت‌‌های موجود در ایران امکان برقراری ارتباط بین شرکت‌های ایرانی و جمهوری‌چک را فراهم سازم.

وی ضمن ابراز خرسندی از مهیا شدن امکانات برای بر‌گزاری کمیسیون مشترک بین ایران و جمهوری‌چک در آینده نزدیک، گفت: با وجود اینکه شرکت‌های علاقه‌‌مند به حضور در بازار ایران تعداد قابل‌توجهی هستند؛ اما به دلیل مشکلات انتقال پول زمینه همکاری فراهم نمی‌شود البته سفارت سعی دارد راه‌‌‌هایی را برای امکان احیای مناسبات بین دو کشور در نظر گرفته و برای این شرکت‌ها توضیح دهد.

ریختار از امکان انتقال تجربه‌ خصوصی‌‌سازی این کشور به ایران سخن گفت و تاکید کرد: ظرفیت‌‌های خوبی برای همکاری وجود دارد. دراین راستا آماده همکاری برای تولید پسته طبق استانداردهای موردنظر اروپا و تقویت سطح بازار این محصول ایرانی در دنیا هستیم.