کرونا و کارآفرینان در جهان در حال توسعه
با وجود این نجات این کسبوکارها از اهمیت خاصی برخوردار است، کسبوکارهای خرد و کوچک، ستون فقرات اقتصادهای نوظهور را تشکیل میدهند، بر اساس برآوردهای سازمان بینالمللی کار، تقریبا ۹۰ درصد اشتغال در کشورهای آفریقایی زیر صحرا و شرق آسیا، متعلق به شرکتهایی با کمتر از ۴۹ نفر پرسنل است. البته نکته مهم این است که هم اکنون همه ما در حال یادگیری هستیم و از آنجا که برنامههای ما در مواجهه با این همهگیری مداوم در حال تحول و نوآوری است، آنها بینشها و چشماندازهای جدید پدید میآورند و به اشتراک میگذارند. با این همه با توجه به نیاز فوری به پشتیبانی از این کسبوکارهای خرد و کوچک در سراسر جهان، توصیه اولیه موسسه «تکنوسرو» به اشتراک گذاشته میشود. در واکنش به این بحران این برنامه بر پاسخی سه مرحلهای استوار شده است.
تنظیم مجدد اهداف برای ادامه حیات کسبوکارها: در هنگام ثبات اقتصادی، برنامههای کارآفرینی «تکنوسرو» به بنگاهها و شرکتها در شناسایی و دستیابی به فرصتهای جدید کسبوکار کمک میکنند. تمرکز روی رشد است، تقویت سودآوری، افزایش فروش و گسترش تاثیرات اجتماعی مانند استخدام و تامین منابع از تامینکنندگان محلی. اما در بحرانی مانند همهگیری جهانی ویروس کرونا، رشدی از این نوع تقریبا غیرممکن است. از این رو این مساله ضروری است که برنامهها، اهداف کوتاهمدت خود را در راستای کمک به بقای کسبوکارها مورد بازطراحی و بازاندیشی قرار بدهند. پس از عبور از بحران، مجددا میتوان تمرکز بر روی رشد را از سر گرفت.
انطباق برنامهها متناسب با نیازهای جدید: گذر از جهتگیری رشد محور به بحران محور پیامدهای مهمی برای برنامهها در پی دارد. پروژههای کارآفرینی در سازمان «تکنوسرو» به کسبوکارهای کوچک کمک میکند تا مهارتهایی را کسب کنند، مدیریت بهتری در مورد امور مالی خود داشته باشند و بهدنبال فرصتهای جدید در بازارها باشند. در طول بحران کرونا، این اهرمها کماکان واجد اهمیت هستند، اما هر کدام نیازمند آن هستند که با نیازهای متغیر کارآفرینان تطابق پیدا کنند.
اما یکی از مبرمترین نیازها، پرداختن به نیازهای عاطفی جدید کارآفرینان است. هنگامی که با بحرانی مانند همهگیری کرونا مواجهیم، کارآفرینان ممکن است احساس شکست، آشفتگی و سرخوردگی کنند. این حسها حتی میتواند به چالشی برای کسبوکارها بدل شود؛ چراکه کارآفرینان با نوعی از فلج تحلیلی مواجه میشوند که آنها را از گرفتن تصمیمهای مهم باز میدارد.
تعامل در اکوسیستم: همهگیری ویروس کرونا، چالشی جدید برای کسبوکارهای خرد و کوچک است و هیچ سازمان واحدی پاسخی برای چگونگی پرداختن به آن ندارد. بنابراین پیریزی مشارکت و برقراری گفتوگوی مستمر بین سازمانهای اجرایی، دولتها، بنیادها و سازمانهای اعطاکننده کمکهای مالی، بخش خصوصی، سازمان غیردولتی و سایرین در اکوسیستم کارآفرینی، اهمیتی بیش از پیش یافته است. اگر با هم کار کنید میتوانید؛ راهها و شیوههای موثر را شناسایی کرده و سازگاری و تطابق خود را در طول همهگیری جهانی ویروس کرونا تقویت کنید، سازمانهای خود را برای بروز بحرانهای آینده آماده کنید، برای سازمانها، اطلاعات کاربردی و واقعی فراهم کنید تا در فرآیند اعطای کمک هزینههای مالی از آنها استفاده کنند، به موسسات مالی و بازیگران بخش خصوصی کمک کنید تا خدمات خود را با وضعیت دشوار کسبوکارهای خرد و کوچک متناسب کنند، سیاستهایی که از کارآفرینان در مواقع بحران حمایت میکنند تقویت کنید و در نهایت ارتباط سیاستها و رویههای جدید دولت با کارآفرینان را تسهیل کنید.
پیرامون الگوی کارآفرینی تکنوسرو
سازمان تکنوسرو با شرکتهای بزرگ، موسسات چند جانبه و دولتها همکاری کرده است تا در جغرافیای متنوعی از زندگی کارآفرینی، از ایشان پشتیبانی کند. بهعنوان مثال به کارآفرینان جوان در مناطق روستایی آفریقا کمک میشود که مشاغل جدیدی را شروع کنند. همچنین از شرکتهای قدیمی آمریکای لاتین در راستای افزایش رشد و تاثیرگذاری آنها پشتیبانی میشود.