ضرورت تقویت پیوند بین صنایع تولیدی و بازار

شماره روزنامه: ۴۲۱۱ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۳۲۴۹۶۳ بازرگانی

دنیای اقتصاد : معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به اینکه تقویت ارتباط و پیوند بین صنایع تولیدی و بازار عامل مهمی در بازاریابی است، می‌گوید: باید شرایطی ایجاد کرد تا صنایع کوچک و متوسط کشور با بازار پیوند و ارتباط محکمی داشته باشند.

صادق نجفی در دیدار با علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف ایران با بیان این مطلب افزود: بخش عظیمی از تولید برعهده صنایع کوچک و متوسط است که از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید تمرکز بیشتری بر تقویت این واحدها داشته باشیم. مدیرعامل سازمان صنایع کوچک افزود: تاکنون توجهی برای ایجاد شهرک‌های صنفی تخصصی نشده و افرادی که زمین داشتند با دریافت مجوز ساخت شهرهای صنفی باعث بالا رفتن هزینه‌ها و اثر بخش نبودن فعالیت‌ها شده‌اند. نجفی با بیان اینکه باید زیرساخت‌های ایجاد شهرک‌های صنفی اصلاح شود، گفت: باید بنگاه‌های کوچک و متوسط یا SME‌ها در کنار ما قرار بگیرند و مشکل نبود پیوند بین صنایع متوسط و کوچک با بازار و ارتباط آنها باید شکل بگیرد.

رئیس هیات‌مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بیان کرد: از ۷۰ هزار واحد صنعتی ۴۳ هزار واحد پروانه بهره‌برداری دارند و اگر بتوانیم از این تعداد ۱۰ هزار واحد را با کمک و همکاری یکدیگر ساماندهی کنیم که با تقویت ارتباط با بازار، کار توسعه‌ای بزرگی شکل خواهد گرفت. وی افزود: در قدم نخست باید به دنبال صنایعی که ظرفیت بیشتری در بازار دارند مانند صنعت(پوشاک، چرم وچوب) رفت و آنها را ساماندهی کرد.  نجفی بیان کرد: اگر تسهیلاتی به این واحدها پرداخت می‌شود، باید روند نظارتی بر ارائه این تسهیلات صورت بگیرد که نتیجه پرداخت تسهیلات چه خروجی را شامل شده و چه تاثیری را بر رشد واحد و توسعه صادراتشان داشته است. همچنین لازم است تا این صنایع به لحاظ بازاریابی و حتی نحوه تبلیغات در بازار و داخل وخارج کشور مورد حمایت قرار بگیرند.  مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران افزود: اگر قرار است نمایشگاهی دایرشود، باید SMEها و تولیدکنندگان در آن حضور داشته باشند. قبلا نیز شرط اصلی برای حضور در نمایشگاه‌ها، حضور اتحادیه‌های تولیدی بود اما چندین سال است که این مساله مهم فراموش شده و نمایندگی‌های سطح دوم نمایشگاه‌ها را اداره می‌کنند و لازم است این مساله اصلاح شود. در ادامه این دیدار «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف ایران گفت: ۸۴ هزار بنگاه صنعتی در کشور داریم که تنها سه هزار بنگاه آن صنایع بزرگ محسوب می‌شوند و ۸۱ هزار واحد جزو صنایع کوچک و متوسط یا SME‌ها به حساب می‌آیند که باید تحت مدیریت قرار بگیرند.  وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته بخش صنایع کوچک مطابق با صنعت دیده نشده‌اند که لازم است با همیاری یکدیگر شهرک‌های تخصصی مخصوص صادرات را ایجاد کنیم و واحدهای تولیدی را در آنجا مستقر کنیم.  فاضلی با بیان اینکه تشکیلات اصناف آماده همکاری با سازمان شهرک‌های صنفی است، گفت: برای بخش تولید نیاز به سیاست‌های تشویقی داریم اما بیشتر قوانین و مقررات ما در این زمینه تنبیهی است که باید اصلاح شود.  اگر دولت در حال‌حاضر نمی‌تواند به لحاظ تسهیلاتی خیلی کمک کند، حداقل یکسری شرایط و سیاست‌های تشویقی همچون کم کردن هزینه حامل‌های انرژی، مالیات و بخشودگی سهم حق بیمه کارفرما را برای واحدهای تولیدی در نظر بگیرد که همه این موارد می‌تواند کمک بزرگی به تولید کشور باشد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن