رصد پولدارترینهای جهان در سال تنشهای ژئوپلیتیک
پذیرش فناوریهای هوش مصنوعی توسط شرکتهای تخصصی بزرگ بینالمللی منجر به افزایش ارزش بازار بسیاری از شرکتهای فعال در این زمینه شده است و NVIDIA در صنعت حملونقل پیشتاز است. به دلیل هوش مصنوعی و شاخصهای کاهش نرخ بهره ایالات متحده و جهانی، ارزش بازار بزرگترین شرکتهای بورسی جهان، بهویژه شرکتهایی که در والاستریت فهرست شدهاند، رشد کرده است. با این احتساب، ۲۵ نفر از ثروتمندترین افراد جهان طی دوازده ماه گذشته که سپتامبر گذشته به پایان رسید ثروتمندتر شدهاند. در مجموع، ۲۵ میلیاردر برتر فهرست فوربس ۴۰۰، مجموعا ۲.۵ تریلیون دلار ثروت دارند. یعنی نزدیک به نیمی از کل ثروت ۵.۴ تریلیون دلاری کل ۴۰۰ میلیاردر را در اختیار دارند.
از نظر اعداد، دادههای فهرست میلیاردرهای مجله فوربس نشان میدهد که دارایی ۲۵ ثروتمندترین فرد در این فهرست در پایان سپتامبر گذشته ۴۷۱ میلیارد دلار در مقایسه با ارقام پایان سال ۲۰۲۳ که در آن زمان ۲.۰۲۹ تریلیون دلار بود، افزایش یافت. بهطور متوسط، ثروت آنها ۳۱ درصد نسبت به پایان سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است که افزایشی بیشتر از حدود ۲۷ درصدی ثبت شده در بازده شاخص ۵۰۰ S&P در طول سال جاری است. در مقایسه با میلیاردرهایی که از نظر ارزش ثروت خود بیشترین رشد را داشتهاند، مارک زاکربرگ موسس و مدیرعامل متا با افزودن ۷۵ میلیارد دلار به دارایی خالص خود به لطف بازیابی سهام متا، اول شد. بر اساس دادههای والاستریت، تا پایان سپتامبر گذشته، ارزش بازار متا به ۱.۵ تریلیون دلار رسید و این شرکت به عنوان بزرگترین شرکت بورسی در رتبه هفتم جهان قرار دارد. در حالی که جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، پس از زاکربرگ در رده دوم قرار گرفت، کسی که بر موج هوش مصنوعی سوار شد و ثروت او در ۹ ماه اول امسال ۶۳.۳ میلیارد دلار افزایش یافت.
انویدیا، بزرگترین شرکت والاستریت، در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی به افزایش ۱۷۵ درصدی در قیمت سهام خود دست یافت و ارزش بازار خود را به ۳.۲۶ تریلیون دلار رساند و به عنوان بزرگترین شرکت پس از اپل در رتبه دوم جهان قرار گرفت.بر اساس فهرست مجله فوربس، وارن بافت، میلیاردر آمریکایی، با دارایی خالص ۱۵۰ میلیارد دلار، در رتبه پنجم به عنوان ثروتمندترین مرد جهان قرار دارد. بافت ۹۴ ساله است و اوایل امسال اعلام کرد که اکثریت قریب به اتفاق ثروتش به یک صندوق خیریه که توسط سه فرزندش اداره میشود اختصاص خواهد یافت.
لری الیسون، یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد فناوری اوراکل، با ثروت خالص ۱۷۵ میلیارد دلار، در ۸۰ سالگی، در بحبوحه رشد سهام این شرکت به دلیل استفاده گسترده از سیستمهای هوش مصنوعی، در جایگاه چهارم قرار گرفت. در رتبه سوم، مارک زاکربرگ، بنیانگذار و مدیرعامل متا، با ثروت کل ۱۸۱ میلیارد دلار آمده است و او ۴۰ سال سن دارد. در طول سال جاری، سهام متا ۷۵ درصد افزایش یافت که ناشی از بهبود دادههای مالی و عملیاتی آن در نیمه اول سال ۲۰۲۴ بود، در حالی که بازارها منتظر انتشار دادههای آن برای سه ماهه سوم سال ۲۰۲۴ هستند. جف بزوس، میلیاردر آمریکایی، موسس و مدیرعامل آمازون با ۱۹۷ میلیارد دلار ثروت، در رتبه دوم قرار گرفت. وی ۶۰ سال سن دارد. در رتبه اول، ایلان ماسک، با دارایی خالص ۲۴۴ میلیارد دلار، مدیرعامل شرکت تسلا، مالک پلتفرم Xو مدیرعامل شرکت اسپیسایکس، بازوی اینترنتی ماهوارهای آن، استارلینک و سایر شرکتها است.