چینی‌های تازه‌به دوران رسیده

دومین واقعیت این است که بیشترین رشد تعداد میلیاردرها در چین و هنگ‌کنگ بوده است. در فهرست جدید نشریه فوربس ۲۱۰ نفر از کسانی که نام‌شان به این فهرست اضافه شده از چین و هنگ‌کنگ و ۹۸ نفر آمریکایی هستند. به این ترتیب بخش اعظم میلیاردرهای جدید در دو اقتصاد بزرگ جهان زندگی می‌کنند. سومین حقیقت این است که ۸۶ درصد میلیاردرها طی سال گذشته ثروتمندتر شده‌اند. اگرچه ثروت تعدادی از ثروتمندترین افراد جهان سال قبل کاهش یافت، اما ثروت اکثر آنها بیشتر شد. در واقع ۲۵۰ نفر که طی سال‌های قبل از فهرست خارج شده بودند، به این فهرست بازگشتند.

چهارمین واقعیت این است که مجموع ثروت ۱۰ نفر اول فهرست ۱۱۵۰ میلیارد دلار است که این یعنی ثروت آنها نسبت به سال قبل ۶۸۶ میلیارد دلار بیشتر است. زمانی که نشریه فوربس فهرست را منتشر کرد این ۱۰ نفر شامل جف بزوس از شرکت آمازون، ایلان ماسک از شرکت تسلا و اسپیس‌ایکس، برنارد آرنو از شرکت ال‌وی‌اچ‌ام، بیل گیتس از شرکت مایکروسافت، مارک زاکربرگ از شرکت فیس‌بوک، وارن بافت از شرکت برکشایرهث وی، لری الیسون از شرکت اوراکل، لری پیج و سرگئی برین از گوگل و ماشک آمبانی از شرکت ریلاینس انداستریز بودند.

پنجمین واقعیت این است که ثروتمندترین فرد جهان در فهرست امسال ۱۵۷ میلیارد دلار بیشتر از ثروتمندترین فرد سال ۱۹۸۷ ثروت دارد. سال ۱۹۸۷ هنگامی که نشریه فوربس تهیه فهرست میلیاردرها را آغاز کرد، ثروتمندترین فرد جهان ۲۰ میلیارد دلار ثروت داشت و امسال ‌جف بزوس ۱۷۷ میلیارد دلار ثروت دارد. ششمین واقعیت این است که اکنون نسبت به سال ۱۹۸۷ تعداد میلیاردرها ۲۰ برابر شده است. در آن سال تنها ۱۴۰ نفر با ثروت بالاتر از یک میلیارد دلار در جهان وجود داشتند و مجموع ثروت آنها ۲۹۵ میلیارد دلار بود و امسال ۲۷۵۵ نفر با مجموع ثروت بیش از ۱۳ هزار میلیارد دلار وجود دارند.

هفتمین واقعیت این است که درحال‌حاضر چهار نفر در جهان ثروتی بالاتر از ۱۰۰ میلیارد دلار دارند. سال گذشته تنها ثروت جف بزوس بالاتر از این رقم بود و امسال سه نفر دیگر به ثروتی بالاتر از رقم یادشده رسیده‌اند: ایلان ماسک، برنارد آرنو و بیل‌گیتس. هشتمین واقعیت این است که بیشترین تعداد میلیاردرها آمریکایی هستند. اگرچه چین دارای بیشترین تعداد میلیاردرهای جدید است، اما هنوز هم بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان آمریکایی هستند، در این کشور ۷۲۴ میلیاردر و در چین ۶۹۸ میلیاردر وجود دارد. پس از این دو کشور، هند با ۱۴۰ میلیاردر و آلمان با ۱۳۶ میلیاردر در جایگاه‌های سوم و چهارم هستند و روسیه با ۱۱۷ میلیاردر در جایگاه پنجم قرار دارد.

نهمین واقعیت این است که اکثر میلیاردرهای جهان خودساخته هستند. سال ۲۰۰۱ کمتر از نیمی از میلیاردرهای جهان یعنی ۴۹ درصد با تلاش خود به ثروت رسیده و اکثر میلیاردرها ثروت‌شان را به ارث برده بودند. در فهرست سال‌جاری ۷۲ درصد میلیاردرها خودساخته هستند. این رقم یک درصد بالاتر از رقم مربوط به سال قبل است. دهمین واقعیت این است که ۱۰۶ میلیاردر کمتر از ۴۰ سال سن دارند. طبق گزارش نشریه فوربس، اکنون بیش از ۱۰۰ میلیاردر، جوان و دو سوم میلیاردرهای جوان خودساخته هستند.

یازدهمین واقعیت این است که مجموع ثروت میلیاردرهای جدید ۹۷۵ میلیارد دلار است. در واقع مجموع ثروت ۴۹۳ نفری که امسال به فهرست فوربس اضافه شده‌اند، نزدیک به هزار میلیارد دلار است. سال ۲۰۰۲ تعداد میلیاردرهای جدید ۲۸ نفر و مجموع ثروت آنها ۳۹ میلیارد دلار بود. دوازدهمین واقعیت این است که طی سال گذشته ۶۱ نفر از فهرست میلیاردرهای جهان خارج شدند. در فهرست امسال ۶۱ نام که در فهرست قبلی بودند حذف‌ شده‌اند. این کمترین کاهش طی یک دهه اخیر است. کایلی جنر یکی از مشهورترین میلیاردرهایی بود که امسال نام او از فهرست حذف شد.

سیزدهمین واقعیت این است که ثروتمندترین مرد جهان ۱۰۰ میلیارد دلار بیشتر از ثروتمندترین زن جهان ثروت دارد. ثروتمندترین زن جهان خانم فرانسوا بتن کورت از فرانسه است که ۶/ ۷۳ میلیارد دلار ثروت دارد، یعنی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمتر از جف بزوس. او نوه بنیان‌گذار شرکت اورئال است. چهاردهمین واقعیت این است که ثروت جوان‌ترین میلیاردر جهان ۳/ ۳ میلیارد دلار است. کوین دیوید لمان از آلمان، جوان‌ترین میلیاردر جهان است. او به‌تازگی سهم پدرش را از داروخانه‌های زنجیره‌ای دراگری از آن خود کرده است.