شماره روزنامه ۶۱۲۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار بازار پول و ارز - روزنامه شماره ۶۱۲۲

  • سیاهه مالی ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد: در جلسه سی‌ویکم هیات عمومی دیوان محاسبات کشور مهم‌ترین موارد گزارش تفریغ بودجه۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه به موضوعاتی از جمله معافیت‌های مالیاتی برای اشخاص حقیقی، عملکرد کمیسیون ماده۱۰۰ درخصوص ساخت‌وسازها، تسویه بدهی قطعی دولت به اشخاص حقیقی و حقوقی، درآمد حاصل از فروش اموال تملیکی و بدهی بانک‌ها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی پرداخته شد.
  • کریدور‌سازی ارزی در وقت اضافه

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های به‌عمل آمده از روند معاملات ارزی گویای آن است که شاخص‌ها در سطوح قیمتی جدید درحال رنج شدن هستند. اما این درحالی است که بازار به‌واسطه التهابات سیاسی به سطوح قیمتی مذکور رسیده و با برطرف شدن ریسک‌های موجود، شاخص‌ها از رنج جدید خارج خواهند شد.
  • عقبگرد قیمتی طلای جهانی

    دنیای اقتصاد: روز سه‌شنبه، بازار طلا به دنبال افزایش چشم‌گیری که در ماه‌های اخیر تجربه کرد، کاهشی ۰.۸درصدی را تجربه کرد و وارد یک دوره اصلاحی شد. این روند روز گذشته نیز ادامه داشت و روند قیمت طلای جهانی برای ششمین روز متوالی نزولی بود. قیمت هر اونس طلای جهانی طی ۱۰ روز گذشته بیش از ۷۰ دلار کاهش یافت و تا ساعت ۱۸ روز گذشته به کانال ۲۶۰۰ دلاری رسید.
  • رصد پولدارترین‏‏‌های جهان در سال تنش‏‏‌های ژئوپلیتیک

    ایبنا: ۲۵ میلیاردر ثروتمند در سال ۲۰۲۴، معادل ۴۷۱ میلیارد دلار به ثروت خود افزودند. به گزارش آناتول، تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک‌ در جهان بر جریان ثروت افراد ثروتمندی که در فهرست فوربس یا در شاخص میلیاردر‌‌‌های بلومبرگ قرار دارند، تاثیری نداشت. در حالی که بازار‌‌‌های جهانی از سال ۲۰۲۴ با ترس فراوان در خصوص فرضیه افزایش نرخ بهره جهانی، بازگشت تورم فزاینده و احتمال ورود اقتصاد آمریکا به رکود استقبال کردند، رویداد‌‌‌های مالی برخلاف انتظار بود. آنچه بازار‌‌‌ها نیز از آن می‌‌‌ترسیدند تشدید تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک‌، چه در اروپای شرقی بین روسیه و اوکراین، چه بین چین و غرب، یا تنش‌‌‌های موجود در خاورمیانه در نتیجه نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه و تجاوز به لبنان و درگیری با ایران بود.
  • پیش‌بینی تداوم کاهش تورم آرژانتین

    دنیای اقتصاد: اقتصاددانان انتظار دارند تورم ماهانه سپتامبر آرژانتین به کمترین میزان خود از اواخر سال ۲۰۲۱ برسد. آمار رسمی تورم آرژانتین امشب منتشر خواهد شد و «دنیای اقتصاد» روز شنبه شرح کاملی از آمار رسمی تورم این کشور گزارش خواهد کرد.
  • چالش پرداخت حقوق برای دولت فلسطین

    ایبنا: پس از یک ماه تاخیر، دولت فلسطین دستمزد کارمندان خود را به‌طور ناقص پرداخت کرد. به گزارش آناتول، دولت فلسطین از پرداخت دستمزد ناقص کارمندان خود برای ماه اوت و تاخیر یک ماهه کامل همزمان با رنج این کشور از بدترین بحران مالی که در معرض آن است، خبر داد.
  • سهم ۸۵ درصدی پول‌های ملی در پرداخت‌‌‌های کشورهای مستقل مشترک‌المنافع

    ایسنا: سهم پول‌های ملی در پرداخت‌‌‌های بین کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (CIS) بیش از ۸۵ درصد شد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌جمهور روسیه اظهار کرد: سهم پول‌های ملی در عملیات تجاری در میان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع بیش از ۸۵ درصد بوده است. پوتین گفت: زیرساخت‌‌‌های مالی مقاوم و عاری از نفوذ خارجی با تلاش‌‌‌های مشترک ایجاد می‌شوند. رئیس‌‌‌جمهور روسیه خاطرنشان کرد: استفاده از پول‌های ملی در پرداخت‌‌‌های متقابل در حال گسترش است؛ سهم آنها در عملیات تجاری در میان شرکت‌‌‌کنندگان کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در حال حاضر بالای ۸۵ درصد بوده است.
  • چرا تب طلا بالا گرفت؟

    دنیای اقتصاد-محمدامین مکرمی: با وجود اصلاح قیمتی اخیر، طلای جهانی در روند صعودی قدرتمندی قرار دارد؛ اما این بار رشد قیمت فلز زرد صرفا به آن دلایلی نیست که همه از آن صحبت می‏کنند.بر اساس گزارش تحلیلی هفته‏نامه بارونز، بسیار نادر است که طلا عملکردی بهتر از سهام داشته باشد، اما این اتفاق در سال جاری رخ داده است. این فلز ارزشمند امسال بارها قله‌های جدیدی را فتح کرده است و آخرین رکوردشکنی آن ۲۶سپتامبر بود که قیمت طلا به ۲۶۹۵دلار در هر اونس رسید. بازده طلا از ابتدای سال حدود ۲۶درصد بوده که ۵واحد درصد از بازده شاخص معیار بورس آمریکا در همین بازه بیشتر است.
  • ابلاغ ضوابط ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تولید توسط موسسه اعتباری

    دنیای‌اقتصاد: بانک مرکزی در راستای ارائه ابزارهای نوآورانه توسط موسسات اعتباری و تعیین دقیق سازوکار اخذ مجوز و پایش ابزارهای تامین مالی زنجیره تولید، «ضوابط ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تولید توسط موسسه اعتباری» را تصویب و به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
  • تحقق ۷۳درصدی درآمد پیش‌بینی‌شده از محل تعویض پلاک

    دیوان محاسبات کشور: دیوان محاسبات با تقدیر از راه‌اندازی کامل سامانه الکترونیکی تعویض پلاک، تلاش برای تحقق صددرصدی منابع را مورد تاکید قرار داد. بررسی‌های فنی و تخصصی دیوان محاسبات کشور به‌عنوان یک نهاد نظارتی درخصوص سامانه الکترونیکی تعویض پلاک و واگذاری امور تعویض پلاک به موسسات مجاز و صاحب صلاحیت غیردولتی نشان می‌دهد در سال۱۴۰۲ تمام مراحل نقل‌وانتقال مالکیت انواع خودرو و موتورسیکلت در سامانه تعویض پلاک به‌صورت برخط انجام شده و مراجعه حضوری اشخاص صرفا برای احراز هویت فرد، اصالت خودرو و فک و نصب پلاک بوده است. همچنین مطابق بررسی‌ها، اجرای تعویض پلاک انواع خودرو و موتورسیکلت به شرکت غیردولتی راهگشا واگذار شده و ۷۳درصد از درآمد پیش‌بینی‌شده در بودجه از محل واگذاری و تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت محقق و به خزانه واریز شده است. دیوان محاسبات کشور ضمن تقدیر از راه‌اندازی کامل سامانه الکترونیک تعویض پلاک، تلاش برای تحقق صددرصدی منابع را مورد تاکید قرار می‌دهد.
  • پرداخت ۳هزار و ۱۰۴همت تسهیلات طی ۶ماه۱۴۰۳

    دنیای‌اقتصاد: تسهیلات پرداختی بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی و خانوارها طی ۶ماه ابتدای سال۱۴۰۳ بالغ بر ۳هزار و ۱۰۴همت است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۵۶۴همت (معادل ۲۲.۲درصد) افزایش داشت. در این مقطع زمانی ۶۹۲همت از تسهیلات معادل ۲۲.۳درصد به مصرف‌کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر