صعود شاخص دلار بهنفع بازارهای ریسکی تمام شد
سلام طلا به کانال ۱۸۰۰ دلاری
در هفته گذشته گزارش شاخص قیمت مصرفکننده این کشور، این سیگنال را به سیاستگذاران کمیته فدرال رزرو داد که با توقف یا کاهش سیاستهای انقباضی، تورم نقطهبهنقطه بار دیگر شیب صعودی به خود میگیرد. این رویداد احتمالی بدین معناست که عملکرد مقامات فدرال رزرو در یکسال اخیر بینتیجه بوده و تورم کل در حال بازگشت به مسیر سابق خود است. بیشک این کمیته برای جلوگیری از چنین واقعهای ناچار به تمدید سیاستهای ضد تورمی خود بوده که این امر به تقویت دوباره شاخص دلار میانجامد. در سازوکار اقتصادی مادامی که شاخص دلار در مسیر صعودی قرار میگیرد، بازارهای جهانی از جمله طلا و بیتکوین با کاهش قیمت روبهرو میشوند. در این بین شواهد نشان میدهد که فلز زرد مطابق با این سازوکار به روند خود ادامه داده است، اما بیتکوین همچنان در کانال سابق خود در حال نوسان است. علت این امر چیست؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که با واکنش سریع طلای جهانی به روند شاخص دلار، سرمایهگذاران به دنبال بازار امنتری برای انتقال دارایی خود میگشتند. در این بین عدهای از آنها با خروج داراییهای خود از بازار طلا و سرمایهگذاری در بازار کرپیتو، نقش مهمی را در ثبات قیمتی این دارایی ایفا کردهاند. این روند در هفته اخیر تا جایی ادامه پیدا کرد که لیدر بازارهای ریسکی به نوسانات شاخص دلار واکنش سردی نشان داده و در کانال سابق خود در حال معامله است.
از این رو این دارایی در ساعت 16 به وقت تهران قیمت 29 هزار و 126 دلار را به ثبت رساند. از سوی دیگر اتریوم نیز در پیروی از الگوی صعودی بیتکوین افزایش یافت. گفتنی است که بر خلاف تصورات برخی از تحلیلگران درخصوص افزایش تورم و احتمال رکود در اقتصاد آمریکا، اقتصاد این کشور از شرایط مطلوبی برخوردار است.
در راستای این موضوع جنت یلن نیز در سخنرانی خود از روند اقتصادی این کشور ابراز خشنودی کرد. سخنرانی او در گزارش اخیر «دنیای اقتصاد» قابل مشاهده است.
در این گزارش آمده بود: جنت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا در سخنرانی خود در روزهای اخیر تاکید کرد: در وهله اول مشکلات اقتصادی چین عامل خطرناکی برای اقتصاد ایالاتمتحده به شمار میرود، اما باید گفت که اقتصاد این کشور با چالشهای چین همچنان بر قوت خود باقی خواهد ماند.
بحرانهای اقتصادی چین بیشترین اثر را بر همسایگان آسیایی خود خواهد گذاشت، اما قابل ذکر است که برخی از مشکلات آن به آمریکا نیز سرایت خواهد کرد، ولی از ذکر این نکته نیز نباید غافل شد که این کشور دارای بازار کار قوی است و مقامات آن در فدرال رزرو سیاستهای مثبتی را در جهت مهار تورم بهکار گرفتهاند.
او در ادامه صحبتهای خود و با استناد به چالشهای اقتصادی چین افزود: گرچه بحرانهای چین به آمریکا نیز سرایت خواهد کرد، اما به نظرم آمریکا از اقتصاد سالمی برخوردار است و من حس خوبی به آینده اقتصادی این کشور دارم؛ زیرا مسیر کاهش تورم و رشد اقتصادی در گرو بازار کار سالم بوده که آمریکا از آن برخوردار است.
وی اعلام کرد که بازار کار قدرت چشمگیری در حفظ خود در برابر اتخاذ سیاستهای انقباضی در یکسال اخیر داشته است. نظرسنجیها در خصوص رضایت از وضعیت مالی افراد در ایالاتمتحده حاکی از آن است که بیش از 70درصد از خانوارها از وضعیت مالی، شغلی و... رضایت دارند. عوامل مذکور این سیگنال را به مقامات میدهد که اقتصاد آمریکا در وضعیت مطلوبی به سر میبرد و چالشهای کوتاهمدت آن بر چشمانداز مثبت اقتصاد این کشور در بلندمدت اثرگذار نخواهد بود.